Seger mot Skellefteå

Björklöven vann alltså säsongens första träningsmatch och det då mot självaste ärkerivalen Skellefteå AIK med 3-2 efter straffar. Matchhjälte blev fjolårets straffspecialist Lucas Sandström som satte matchen sista och ende straff!

Matchen som sådan kan fullt logiskt väl knappast beskrivas som välspelad, men bra kampvilja och ett fantastiskt tryck på läktarna förvandlade T3 Center till världen största bastu. Det var så varmt att det bildades dimma på isen.

Löven visade i den första perioden upp ett vinnarrecept som jag skriver under på alla dagar i veckan. Effektivt i offensiven och en omutlig Kevin Lindskoug i kassen. 2-0 i mål trots 10-14 i skott. Målskyttar Victor Ekeståhl-Jonsson och Stefan Öhman.

I den andra tog Skellefteå över allt mer och kunde reducera till 2-1 genom exlövet Erik Forsell. Skott i den perioden 7-14.

I den tredje fortsatte Skellefteå att tugga på, men hade svårt att passera utmärkte Lindskoug och behövde en klassiskt indian för att hitta förbi honom. Olycksgubbe då Kim Karlsson som skulle vara väl konstruktiv på egen blålinje. Oavgjort efter tre perioder med en total skottstatistik på 24-38 efter 7-11 i sista.

Vi kan väl notera att ingen av lagen hittat sina powerplay än trots fyra försök för löven och tre för Skellefteå.

När det gäller straffarna så tippade jag att just dessa tre skulle lägga och det visade sig gå bra. Det räcker att en gör mål och det gjorde ju Lucas Sandström och segern var ett faktum.

Visst kommer Skellefefans säga, vi hade ju ett juniorlag, men faktum är att man hade vad jag anser är 14 ordinarie och de övriga slåss om en plats i ett SHL-lag. Då är man inte dålig. Ärligt kan man säga, vilka i Löven skulle ta en plats där? Bara att inse, det går inte att snacka bort den här förlusten…och du Hans Wallsson: Ni kunde förlora!

Efter matchen bytte jag några korta ord med sportchef Daniel Johansson och VD Fredrik Åkerblom. De smilgroparna kunde man inte ta miste på. Vad som sas kan kort och gott sammanfattas i: UNDERBART!

Vad tyckte ni läsare om matchen? Skriv av er… det tänker jag göra. Är fortfarande helt skakis efter denna underbara start på semesterns sista helg.

Ps. Sonen på fem veckor sov i famnen hela matchen förutom en kort matpaus i den andra pausen. Det är uppfostran det. Han känner sig redan trygg och hemma Ds.

One thought on “Seger mot Skellefteå

  • 7 augusti, 2015 kl. 22:48
    Permalänk

    Nu kunde jag bara se 14 minuter av första perioden eftersom webbsändningen slutade fungera för mig men jag tyckte att det såg bra ut spelmässigt ändå för att bara varit på is 4 dar innan. Hur spelet var fortsättningsvis fick jag tyvärr inte se. Skönt med vinst även om man är besviken att inte fått se detta som man längtat efter så. Kul start på säsongen oavsett.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: