Seger mot Mora i SCA-cupen

Femte matchen inför säsongen 20/21 avklarad, därtill avslutningen av SCA-cupen och för motståndet svarade Mora IK. Vi visste redan inför nedsläpp att Löven vunnit cupen då det enda laget (MODO) som kunde hota rent poängmässigt förlorade det inbördes mötet som tydligen var avgörande.

Till sist alltså gröngul seger 3-5 efter (1-0, 2-3, 0-2) och skotten 31-32.

Det var vår alltså vår femte match för säsongen och vi ska nog ännu inte dra för stora växlar på den här matchen. Eller genrepet som kommer på den fortsatta försäsongen för den delen heller. Men efter de två inledande matcherna mot SHL-motstånd lite intressant att under denna vecka se hur laget står sig mot motstånd från HockeyAllsvenskan.

Så här ställde vi för övrigt upp:

Det innebar att vi mot Mora vilade eller ställde över backen Daniel Norbe, linan med kapten Andersson, Selin och Wiklund samt Axel Ottosson. Sedan tidigare har vi ännu inte fått vare sig Zach Palmquist eller Tyler Vesel på plats. Så snacka om både bredd, djup och spets så det sjunger om det.

När det gäller Ottosson pratade Wallson i en pausintervju om en lårkaka och sajten själv som var på plats i Sundsvall tyckte även att Norbe såg stel ut och troligen vilades efter någon smäll senast.

Men sedan vilade även Mora en del spelare, det ska man ha i åtanke.

Lövens målskyttar: #44 Liss x 2, #38 Grundström, #44 Liss och slutligen #91 Crandall.

Mora vs Löven Foto: Lövenbloggaren

Sajtens spontana tankar kring matchen?

Återigen en lite trevande inledning, inte på något sätt så att Mora tog tag i det heller men jag hade nog väntat mig ett lite hungrigare Löven inledningsvis även om nu cupsegern var bärgad och att duon Wallsson/Lahti valde att vila några spelare.

Efter det att Mora ökat på till 3-0 i upptakten av andra perioden (2 mål på 43 sekunder) var det väckarklockan som Löven behövde denna eftermiddag. Liss smackade in första påsen på en fin framspelning från Johansson. Den andra kom i PP på en fin pass från Andreasson, sedan spelade det ingen roll att Moras Lindbom hade rätt position och vet att skottet skulle komma. Sedan då 3-3 innan pauskaffet efter det att Grundström återigen målat och på så sätt håller streaken vid liv.

Den linan med Grundström, Steen och Liss är ändå rätt kul att skåda.. Det går inte att komma ifrån.. Hockeygodis, eller hockeyporr!? Välj själv det uttryck som ligger bäst i munnen!

I tredje perioden ett lite bestämdare Löven och efter nytt mål från Liss och efter det att Crandall hittade nätet kunde vi fastställa seger med 5-3 till Löven. Dagens match saknade på ett sätt betydelse då Löven redan vunnit cupen och Mora helst bara ville undvika jumboplatsen. Vi har för övrigt vunnit denna cup två gånger tidigare och senast 2018.

Vi kan absolut ta med oss andra halvan av matchen, det kändes lite som vi stämplade in först efter deras 3-0 från gröngule bekantingen Stål-Lyrenäs.

Sajtens frågor inför i kväll var..?

Kommer vi vara redo från första nedsläpp i dag och fortsätter Carl Grundström att näta?

..och hur gick det?

Njae, första var återigen si sådär.. det kändes nästan som vi vaknade först när Stål-Lyrenäs satt 3-0 för Mora. Men att Grundström i vår topplina allt jämt nätade, det känns som nästan som en garanti.

*

Lucky Liss menade i intervjun efteråt att han hade käkat krut till frukost apropå den heta klubban och de tre målen. Annars tyckte han vi börjat lite trevande i alla matcher men att vi växer succesivt och liksom äter oss in i matcherna, sedan är försäsongen just till för att träna.

*

Några korta reflektioner..

Kvällens ramsa?

Mora hade några tappra på plats, men jag tyckte mig höra Centerfold redan i första perioden och då får det bli kvällens behållning.

Matchens jaha!?

På något sätt ännu en match där vi inte riktigt kommer ut så taggat som vi vill se. Nu vilade visserligen några gubbar, men det gav samtidigt andra möjlighet att kliva fram.

Matchens wtf??

Lycky Liss bössa, möjligen var det krutet till frukosten.. men helsickes vilken bössa alltså. Vid det andra målet vet alla i hallen inkl. Moras keeper Lindbom att det kommer ett skott, han är i position och med fri sikt.. ändå helt chanslös.

Matchens macka?

Jag tänker spontan på passet från Karl Johansson till Olle Liss vid vårt första mål, från egen zon och sedan gillar jag verkligen att Karl dessutom tar åkningen och följer med upp i anfallet och faktiskt hade kunnat vara med på en ev. retur.

Matchens roligaste?

Så här långt kanske vi inte sett riktigt så mycket som vi hade hoppats på från Gustav Possler. Men då är det otroligt befriande att se hans jobb i PK och sedan i första perioden i denna betydelselösa träningsmatchen går han ner djupt för att täcka skott. Sånt värmer att se.

*

Dina egna tankar kring matchen? Vem eller vilka överraskade, fältet som vanligt rätt fritt.. Vem vill börja?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Seger mot Mora i SCA-cupen

 • 19 september, 2020 kl. 18:40
  Permalänk

  Riktigt kul att få läsa denna matchrapport då man inte såg matchen. 👍💚💛👌

  Svar
 • 19 september, 2020 kl. 21:03
  Permalänk

  Jag är genuint orolig för uppspelen, ser inte ut som förra sessen.
  Kan ni lugna mitt oroande eller är det befogat?

  Svar
  • 21 september, 2020 kl. 20:13
   Permalänk

   Jag håller med Anders A, jag tycker inte heller linjerna i uppspelen känns lika tydliga som förut. Utöver linjerna i själva spelet lite oroande att vi kommit ut lite på hälarna även om vi alltid ätit oss in i matcherna och gjort match oavsett motstånd från SHL eller de från ligan. Det tyder på bra fys och bra karaktär likt att vända från underläge 0-3 mot Mora.. men på torsdag i genrepet vill jag gärna se att vi är med från första nedsläpp.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: