Seger mot BIK Karlskoga

Till sist en otroligt skön seger med 3-2 i kväll hemma mot IK Karlskoga i T3 Center efter periodsiffrorna (1-1,0-1,2-0) inför 3 029 åskådare.

Skotten med våra siffror före 38-37, vi vann för övrigt även i momentet tekningar 36-28, och när man kollar blockade skott och tacklingar slutade den första grenen oavgjort med 5-5 samtidigt som vi noterades för fler tacklingarna som slutade 9-5. Dessutom 0% i PP (de få vi nu fick) och 50% i BP.

Vi kom slutligen till spel utan #8 Ekelund, #16 LEJ, #21 Hetta och #62 Lavander. Som extraspelare hade vi denna gång backen #32 Rasmus Edström och forwarden #71 Oliver Lindgren. Rasmus kom in redan i första på Tommys plats medan Oliver inte noterades för någon istid i kväll.

Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #94 Tessier (grattis till första kassen), #7 Trotter och slutligen #15 Edblom.

Johan Löf / AXELLÖF

Arkivfoto: AXELLÖF

För fler gröngula Lövenbilder signerade AXELLÖF, kika in HÄR.

* * *

Megazone

Vi kom för övrigt till spel med följande lag:

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug – #35 Andreas Ollikainen

1:a

#57 Stefan Andersson – #40 Dennis Persson

#10 Jesper Thörnberg – #94 Kelsey Tessier – #19 William Quist

2:a

#5 Rasmus Bengtsson – #86 Tommy Wargh

#7 Brock Trotter – # 74 Stefan Öhman – #28 Lucas Sandström

3:e

#42 Emil Wikström – #4 Jonas Emmerdahl

#90 Alex Hutchings – #15 Pär Edblom – #54 Felix Maegaard-Scheel

4:e

#32 Rasmus Edström, #71 Oliver Lindgren

#22 Nicklas Johansson – #26 Viktor Ekeståhl-Jonsson – #11 Gustav Grundström

Matchen som sådan?

Vi kom ut rätt starkt och satte direkt tonen därför kände deras 1-0 dels lite billigt och på tok för enkelt, men framför allt väldigt psykologiskt. Nu visade killarna moral och kunde bryta tillbaka redan i första och kvittera. Det kändes viktigt. Perioden avslutades annars lite onödigt med en slashing efter slutsignalen och gästerna var skoningslösa och behövde bara 29 sek av rond för att näta.
Andra den klart stökigaste och den luktade väldigt mycket BIK Karlskoga, inte för att de förde spelet men de körde på sitt eget sätt och som bara de kan. Ideliga tjafs vid blockeringar och tekningar, knappt någon avblåsning utan att assisterande domaren Wessner ska ha ett ord med i spelet. En ful kneeing från Höggren under perioden slutade med att BIK Karlskoga fick ett PP och hur det kunde bli så kan nog bara domare Filip Sandstedt förstå.

Höggrens tackling otroligt ful och han borde helt klart fått duscha redan i början av andra, synd bara att domare ofta går på effekt och inte avsikt. För det var inte bara så att benet råkade släpa, här sätter han ut det medvetet för att stoppa Trotter och det var tur att det gick så bra som det gjorde.

Underläge 1-2 inför sista och med bara tre minuter kvar stod det fortfarande 1-2 på tavlan, men killarnas härliga moral och viljan att aldrig ge upp var fantastisk i kväll. Kvittering och segerkasse inom bara loppet av 18 sekunder gjorde dock kvällen.

Kvällens istider?

 1. # 57 Andersson, 24:26 min
 2. #40 Persson, 21:08
 3. #5 Bengtsson, 19:35

Mest av forwards för #15 Pär Edblom med 18:46 på klockan.

* * *

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • 110 % vilja och rätt attityd
 • Återigen målvaktsmatchen, om det nu blir Kevin som står måste han ge oss chansen
 • Vårt special teams är vassare än BIKs, kan vi återigen sätta några i PP och helst stänga BP så är mycket vunnet.

Glömt är den nesliga förlusten mot IK Pantern senast, killarna ska brinna av revanschlust och vilja visa oss som tagit sig till T3 Center att de verkligen vill. NU är det en gedigen insats där ALLA ger ALLT i ALLA lägen som vi väntar oss och vi vill även se att grabbarna är ödmjuka inför uppgiften och att man kan förvalta en ev. ledning ända in till kaklet..

Vi måste även hitta tillbaka till det fina pucktempot vi hade ett tag i vårt powerplay och sedan då återigen trycka dit puckuslingen. Dags att våga ta ännu större ansvar och skjuta. Sedan är det tillåtet att skjuta högt, jag lovar..

Och hur gick det?

Helt klart både vilja och attityd, men i kväll var det främst kylan som alltid är så viktig då man möter just det här gänget som vi vann på. Att vi sedan kommer igen två gånger om och i slutet får avgöra med två kassar inom 18 sekunder otroligt skönt. Grabbarna visade en djäkla moral, glädjen och lättnaden efter varje kasse klart påtaglig.

#47 Lindskoug stabil och lugn i kassen trots ett andra mål som kändes lite billigt, men trots att BIK alltid ville in och tjafsa vid varje blockering behöll Kevin lugnt. 94,59% mot Kruses 92,11% bra, men viktigast bara två i baken och tre poäng.

Inför matchen hoppades att vårt fina special temas kunde bli avgörande, nu fick inte så ånga lägen men den delen av matchen till BIK Karlskoga med en kasse framåt (50%) medan de stängde vårt PP i kväll, tot 4.49 min.

* * *

Matchens Björklöv

Vi fastnade till sist för centern #15 Edblom för bl.a. en kasse, drygt 64% i tekningar och enligt ovan mest istid av forwards. Sedan då centerkollegan #94 Tessier som äntligen fick spräcka målnollan och förmodligen gjorde sin bästa match i Löventröjan, möjligen att Kelsey var än mer aktiv i sin första match mot Sundsvall men sedan sin klart bästa insats. +2 i det avseendet och totalt 2 p. Bland backarna tyckte vi #5 Bengtsson stack ut och var den stabilaste. Som han själv sa i intervjun efter matchen fyllde backarna på lite bättre och Rasmus är en av dem som gärna flyttar fram positionerna när tillfälle ges.

Matchens?

Var det någon som såg ifall linjedomarna tillsammans med Wessner och grabbarna fick till en enda godkänd första-tekning under matchen? Det kändes nästan som Karlskoga-gänget inte kunde hålla sig i styr vid ett enda tillfälle.. Kolalr man lite stats efteråt har vi haft fem olika som tekat och under matchen medan BIK Karlskoag kontrar med hela 11 gubbar.. (??!!) Måste vara nåt form av rekord.

Kanske lite tekningsträning firma Thermell/Näslund?

Tabelläget?

Tabell 160204

Vi har med åtta matcher kvar alltjämt två poäng upp till plats 8 som nu innehas av Mora IK. Timrå på platsen efter har samma poäng men sämre målskillnad och dessutom en match mer spelad. VIK Västerås hängmatch är i morgon borta mot AIK på Hovet. Då Asplöven föll hemma i ICA Arena mot IKO har vi nu 14 poäng och 23 mål ner till negativt kval.

Sett till kvällens match känns det faktiskt lite surt att ett lag som BIK Karlskoga ska ha 11 poäng mer än oss och ligga sju platser högra än oss i tabellen. Fast det är en annan sak och inget vi kan göra något åt i kväll.

Jag kommer ändå somna med ett leende på läpparna, finns nog inget lag jag hellre slår än just BIK Karlskoga..
* * *Megazone

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

One thought on “Seger mot BIK Karlskoga

 • 5 februari, 2016 kl. 12:09
  Permalänk

  Vi bör väl även nämna att Emil Wikström ”tar en för laget” när han agerar polis efter Höggrens kneeing. Skickar både signaler till motståndare men även till våra egna spelare att vi ställer upp för varandra. kändes som att Emil gjorde rätt som tog den fighten och utvisningen!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: