Seger i genrepet

På fredag 11 september inleds då ligan och under helgen genrepar de flesta lagen. I kväll mötte bl.a. vi Piteå medans vår premiärmotståndare VIK Västerås HK besegrade Leksands IF hemma i ABB Arena Nord med 2-0.

Nu ska man ta försäsongen för vad den är och ett dåligt genrep brukar kunna ge en bra premiär osv. Men om vi börjar med vår egen försäsong har den faktiskt lämnat en hel del övrigt att önska. Det kommer så klart en mer utförlig analys av bloggkollegan i morgon när tankarna fått satt sig lite men utifrån försäsongen skulle iaf gärna jag revidera mitt tips.

* * *

Nu till dagens genrep mot Piteå, till sist alltså 2-3 (nära för 28) efter periodsiffrorna (1-2,1-0,0-1) och våra mål av #54 Maegaard Scheel (spel 5-4) och #11 Grundström. Skotten till sist 20-24 efter (6-7, 7-7,7-10).

 

Björklöven ställde för övrigt upp enligt följande i dagens genrep mot Piteå Hockey:

Målvakt:
35. Andreas Ollikainen (47. Kevin Lindskoug)

Förstafemman:
4. Jonas Emmerdahl 57. Stefan Andersson 54. Felix Maegaard-Scheel 15. Pär Edblom 90. Alex Hutchings

Andrafemman:
32. Rasmus Edström 8. Kalle Ekelund 74. Stefan Öhman 34. Jon Palmebjörk 11. Gustav Grundström

Tredjefemman:
16. Lukas Ekeståhl-Jonsson 24. Mike Banwell 21. Fredrik Hetta 6. Kim Karlsson 19. William Quist

Fjärde:
5. Hampus Falk 62. Mats Lavander 26. Viktor Ekeståhl-Jonsson 22. Nicklas Johansson

Vilket innebar att vi utöver skadade #86 Wargh, #10 Thörnberg även vilade #28 Sandström mer av säkerhetsskäl som vi skrivit om tidigare. Lucas hade spelat om det gällt poäng.

* * *

I Piteå spelade för övrigt på temat Green Connection backen #66 Isak Ahrling och vi kan även notera att utlånade forwarden #26 Emil Wrenman i dag debuterade i den röda tröjan (i förstakedjan) mot just Björklöven.

* * *

Första perioden inget vidare, Löven som vilade kändes lite oinspirerade och även om man nyttjade ett av sina PP finns det så mycket mer att hämta. Och rätt mycket mer att önska av spelet. Piteås reducering i slutet kändes väl dessutom lite billig? Även om det möjligen är ett överraskande vinkelskott kändes det inte direkt otagbart.

I den 2:a perren drog Björklöven på sig hela fem(!) utvisningar och därmed förlades ju mycket av spelet just i vår försvarszon. Och om den första perioden visade upp en oinspirerat Björklöven så är det inget mot vad den andra visade. Piteå hade dock ett skott i kryssribban under ett av sina powerplay och kunde väl sägas vara det lag som var närmast ledningen efter två perioder.

Då förväntade vi oss en hårtork från coach Tommy Jonsson och ett lite nytt Löven i sista.

Om Tommy startade hårtorken, eller vad han i så fall skulle ha sagt visste knappt #28, men Lucas tyckte liksom vi som följde matchen att det fanns mer att hämta. Nu fick Lucas inte in tipset på 4-2 men seger blev det till sist och även om man ska vara nöjd vid seger fanns det så mycket mer att hämta från laget eller mer att göra på isen. Efter torsken uppe i Haparanda trodde iaf jag att laget skulle vilja än mer och inför matchen hade jag ifall sökt odds jagat på mycket mål och en total översköljning.

Så blev det nu inte, men seger är en seger och inför kommande fredag kommer vi vara än mer förberedda.

* * *

Tro inget annat. Mer på bloggen inom kort

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: