Seger i genrepet mot Vännäs

Till sist tämligen klara 6-1 borta mot Vännäs HC i genrepet inför premiären mot MODO efter periodsiffrorna (1-1, 0-3, 0-2) och skotten 23-43 inför 637 åskådare i Vännäs Ishall denna septemberkväll. Gröngula målskyttar Emil Lundberg, August Tornberg, Sebastian Selin, Oskar Ståhl Lyrenäs, Alexander Wiklund och till sist Hardy Häman Aktell.

Björklöven saknade i kväll backarna #26 Jacob Stenqvist (NHL), #4 Jonas Emmerdahl (ljumskar), och fyra forwards i Lucas Eriksson (smäll mot Luleå), Jacob Petersson (ryggen), Marcus Jonsson (oklart) samt då rehabande kaptenen #13 Fredric Andersson (åter om ca två veckor pga. operation).

Björklövens laguppställning:

Målvakter:
30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

Backar:
2 Alexander Hellström – 54 August Tornberg

49 Simon Backman – 5 Hardy Häman-Aktell

37 Jacob Andersson – 28 Simon Åkerström

8 Mikko Pukka

Forwards:
16 Filip Cruseman – 42 Kristoffer Söder – 29 Alexander Wiklund

14 Cody Murphy – 11 William Eriksson – 57 Oskar Stål Lyrenäs

55 Emil Lundberg – 10 Emil Norberg – 39 Sebastian Selin

44 Charles Backman – 19 Mattias Granlund – 21 Erik Rainersson

Björklöven besegrade Vännäs i genrepet. Foto: Lövenbloggaren

Matchen som sådan?

Njae, mycket av det fina vi inledningsvis såg i Finland eller i SCA-cupen var tyvärr inte kvar. Visserligen några gubbar borta och centerbristen vi skrivit om gjorde sig i vart fall inledningsvis tydligt påmind. Men även om vi saknar några gubbar och några få spela på en obekväm plats gäller det att vara påslagna när pucken släpps. Det var vi inte och Vännäs chockade Löven genom att näta efter knapp 2 minuter. Men succesivt åt vi oss i den första perioden och efter Emil Lundbergs straffmål ledde vi ändå efter första perioden på poäng. Detta trots en rätt beige inledning.

Skotten: 8-13

I den andra perioden ett helt annat Löven och efter August Tornbergs kasse i PP (vårt första PP) kändes det lite lugnare. Löven fyllde sedan på med både tre och 4-1 genom mål av Sebastian Selin och stekhete Oskar Ståhl Lyrenäs vilket gjorde att perioden var klart gröngul. Vännäs inte alls lika aggressiva i perioden, utan påtagligt försiktiga och gav på sätt initiativ och utrymme till gästerna. Hemmalaget färskte med en timeout i mitten på perioden få till en ändrad matchbild. Denna dock utan synbar effekt.

Skotten: 7-19

I den tredje en lite hetare stämning på isen där inte minst Kevin Weiskog verkade lyckades komma in under skinnet på de gröngula. Gästerna kontrollerade matchen tämligen klart och segern aldrig någonsin hotad. Löven behöll kontroll matchen igenom och kunde genom två ytterligare kassar fastställa slutresultatet till 1-6. En styrka med sex olika målskyttar och då helt i linje med sportchef Grönbergs mantra om att alla ska måste producera och se sig själva som offensiva hot.

Skotten: 8-11

Lite stats:

PP 100% (två påsar) och PK 100% (stängde alla sex tillfällen)

Snart dags att summera försäsongen i än mer stats, kommer på bloggen under helgen.

Matchfakta hittar du HÄR.

Matchens snackis?

På något sätt ”rätt” målskyttar ändå.. Viktigt att tilltänkt spets som Lundberg, Selin och Wiklund får näta. Sedan då den stekhete Ståhl Lyrenäs (pris som bästa Löv av sponsorn) som återigen kommer med i protokollet. Oskar känns som en riktig joker inför säsongen, har verkligen gått från klarhet till klarhet.

Dina egna reflektioner och tankar efter matchen.. fältet som vanligt rätt fritt. Skriv gärna en kommentar.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: