Seger (6-3) mot MODO

Till sist en rätt resultatmässigt sett ”klar” seger efter ett sylvasst PP mot gästande MODO Hockey i T3 Center, dessutom årets första hemmamatch för oss. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (2-1,1-2,3-0), skotten 34-23 inför finfina 5 400 åskådare vilket var ”lapp på luckan” i T3 Center den här trettondagen.

loven_modoSkönt att vi snabbt kunde studsa tillbaka och återigen vinna en hemmamatch i T3 Center. Matchen som sådan lämnade ändå möjligen en del att önska, men vi knyter igen säcken och drar till sist det klart längsta strået i denna match.

Detta oavsett att coachduon Åkerblom/Jäger numer tänker i nya fokusområden, mätpunkter och att fortsätta följa den utstakade vägen. Så för oss övriga bara att sitta lugn i båten och haka på.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #37 J Andersson, #14 Murphy, #37 J Andersson, #6 Karlsson, #7 Lindquist samt #28 Sandström

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi numer ändå har en rätt kort lista över indisponibla #42 Wikström, #10 Thörnberg, #24 Hage samt #33 Jonsson.

Sedan denna gång #12 Pavel som back nr sju och juniorerna #15 Sehlstedt (född -98) och #25 Åström (-01) som extraforwards samt numer utlånade #29 Stenlund-Ädelgran utanför laget.

Laget mot MODO:

31 Linus Fernström (50 Niklas Lundström)

1:a

4 Jonas Emmerdahl – 16 LEJ, 19 Austin Farley – 36 Zach Hamill – 14 Cody Murphy

2:a

57 Stefan Andersson – 51 Christian Bull, 28 Lucas Sandström – 6 Kim Karlsson – 7 David Lindquist

3:e

55 Simon Fredriksson – 37 Jacob Andersson, 18 Axel Ottosson – 74 Stefan Öhman – 91 Joakim Högberg

4:e

Extra: 12 Niklas Pavel och juniorduon 25 Filiph Åström, 15 Filip Sehlstedt, samt duon 22 Nicklas Johansson och 20 Mattias Granlund.

Där extraspelarna backen #12 Pavel och båda juniorerna blev kvar på bänken hela matchen.

* * *

Matchen som sådan?

Matchen som sådan hade en del olika ansikten.. MODO fick inledningsvis lite momentum genom PP och även utdelning även om vi därefter resta oss till sist vann perioden.

Under mittenrundan gjorde MODO och bl.a. #14 Björklund rejäl match av detta och jag tror kvitteringen i slutet av andra från #37 J Andersson blev väldigt viktig, lite matchavgörande faktsikt.

Där och ca fem, sex minuter in på sista kändes dock mitt lir på scorecast fullt möjligt.. det hade på en tjuga gett mig ca eller knappt 15 tusen skäl att jubla och sett till matchen så långt inte ens omöjligt. Varsin period och i slutet mer rädda om poängen än att man ville gå för det.

Nu är jag dock djäkligt glad för att vi gick för det och verkligen ville och vågade, trots form samt tabelläge, möjligen var detta början på den riktiga vändningen?

Special teams?

Björklövens PP i kväll 100% och i kväll var vårt BP 50%.. Märkligt att vinna grenen genom 50% i BP, men genom fyra påsar och ett kliniskt PP var det grunden till dagens tre poäng.

Mer statistik

Tekningar: 40-23, alltså en knapp rätt klar seger men i kväll var det lite olika i grenarna då blockade skott slutade 6-14 men tacklingarna vann vi via 5-1.

Mest istid?

 1. #16 LEJ, 21:37 min
 2. #57 S Andersson, 21:04 min
 3. #37 J Andersson, 20:45 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Komma ut energifyllt, ändå kontrollerat och betydligt noggrannare än senast.
 • Målvaktsmatchen mellan #31 Fernström och #34 Hanses blir väldigt viktig.
 • Special teams, nyttja de PP-lägen vi kommer få och minimera lägen i BP.

Som vi några gånger förut nämnde kring hockey och att det är kriget som ska vinnas..

detaljernas-krig

..nu djäklar börjar det bli dags att göra verkstad av sina fina ord och även visa allt i handling. Om man sedan pratar i termer av ”nya fokusområden att mäta” eller ”20 steg kvar till slutspel” spelar mindre roll.

Nu och alla matcher hädanefter måste hela tiden fokus ligga på nästa byte, aktuell period, matchen och sedan då att inte någon tullar på någon av allt det elementära. Inte bara det allra viktigaste och avgörande detaljerna utan först och främst det så otroligt elementära. Lite hockeyns ABC. Kalla det gärna ryggmärgs- eller grottmänniskehockey.

På nåt sätt måste vi börja om.. och nu hela tiden göra rätt. Nu alltså bara ”20 steg” kvar..

..och hur gick det?

MODO inledde piggare, men trots ledning efter första perioden var det trots det gästerna som ägde andra perioden och det kändes då som att vi kunde kammat noll.

Linus vann dock till sist målvaktskampen mot Erik och genom vårt kliniska PP svårt att inte säga att det i dag blev lite av grunden till de tre poängen.

Kvitteringen från #37 J Andersson i slutet på andra väldigt viktig och i efterhand helt matchavgörande, därefter spelade vi märkligt nog förvånansvärt noggrant och rätt klokt.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Inramningen, de kvällar gröngula T3 Center med sin mäktiga ståplats H är lika packat, engagerat och välfyllt som i dag saknar det motstycke. Häftigt också att bortaklacken bjöd till med både tröjor och sång och tillsammans skapade nåt riktigt häftigt.

Givetvis kedjan med #19 Farley, #36 Hamill och #14 Murphy som såväl bloggen som många andra gärna sedan tidigare fått sett spela i hop. Äntligen en rejäl leading line..

..och möjligen då att det fortfarande är 19 steg kvar på den utstakade vägen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#37 J Andersson

två loggor

#16 LEJ

en logga

#14 Murphy

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot MODO i T3 Center i dag.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

5 thoughts on “Seger (6-3) mot MODO

 • 6 januari, 2017 kl. 20:19
  Permalänk

  Yeees . Så jäkla bra match av löven.
  Äntligen fick dom till det!!
  Tack för underhållningen och den moral som man visade ikväll

  Svar
 • 6 januari, 2017 kl. 20:36
  Permalänk

  Tycker dock ni glömmer Farley när ni rankar kvällens löv. Han hade roligt ikväll.

  Svar
 • 6 januari, 2017 kl. 21:01
  Permalänk

  Tycker att Farley, Emmerdahl och Jacob Andersson var bäst ikväll.

  Svar
 • 6 januari, 2017 kl. 22:44
  Permalänk

  Riktigt roligt ikväll med ett kokande T3 center ( heder till Modos klack också ) och jag tor att det är det bästa jag sett av Löven över 60 minuter den här säsongen. Men jag är fortfarande tveksam till hur tränarna coachar förutom att Pavel inte får en endaste minut vilket är horribelt så funderar jag över hur man kan spela LEJ i BP som är en sådan säkerhetsrisk i egen zon, reflekterar också över om Kim K är rätt spelare att spela i BP ?
  Håller med Per-Åke och Lelle att Farley skulle varit med bland topp tre. Tycker att Fagervall ( för jag räknar med att Dalle är ute ur bilen snart ) försöker signa Murphy, Farley och ev Hamill ( även om han inte levererar och är frustrerad just nu ) till nästa säsong. Varför vänta till säsongen är över ? Nej följ Modos exempel och skriv lite längre kontrakt ( om dom nu vill ) med spelare som tillför och verkar spela med hjärta.
  Till sist en fundering om ni i bloggen skrivit fel ? jag tror det ska vara som jag skriver inom parantes 😉
  ”mäktiga ståplats H är lika packat ( packade ), engagerat och välfyllt som i dag saknar det motstycke!
  För övrigt bra jobb av alla på plats i T 3 center idag det var det bäst jag upplevt på länge !

  Svar
 • 6 januari, 2017 kl. 23:53
  Permalänk

  Ja, att inte ge topp-3 till Farley ikväll är tjänstefel av bloggen! Han var grym rakt genom hela matchen! I övrigt, som vanligt en trevlig blogg som jag hoppas får följa ett Björklöven som börjar klättra uppåt!!!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: