Seger 4-3 mot Timrå i T3 Center

Efter tidigare blott en poäng under säsongen hemma i T3 Center kan vi nu lägga till ytterligare tre sedan vi till sist vann med 4-3 efter periodsiffrorna (1-1,2-1,1-1) och skotten 33-31. En för övrigt rätt jämn match där alltså där vårt lyckosamma spel i 5-3 i andra perioden blev avgörande.

Loven_Timra

Fast nu det gäller så klart att fortsätta plocka poäng och gärna då redan på lördag då vi gästar Almtuna IS i Gränbyhallen. Ett Almtuna med bl.a. #19 William Quist som i kväll för övrigt föll mot Mats Waltins SSK med 1-2 borta i Scaniarinken.

Vårt mål i kväll från i tur och ordning, #28 Sandström, #10 Thörnberg och sedan då första kassen i gröngult för både #37 Andersson och #91 Högberg. Stort grattis till er båda Jacob och Joakim!

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi numer har en rätt lång lista över indisponibla.. #4 Emmerdahl, avstängde #12 Pavel #6 Karlsson, #14 Murphy, #18 Ottosson, #21 Hetta och kaptenen #74 Öhman som kastade in handduken sent pga. av sjukdom.

Laget mot Timrå IK:

Målvakter:

#35 Adam Werner (#50 Niklas Lundström)

1:a

#16 Lukas Ekeståhl-Jonsson – #32 Simon Fredriksson

#10 Jesper Thörnberg – #7 David Lindquist – #28 Lucas Sandström

2:a

#57 Stefan Andersson – #51 Christian Bull

#40 Anton Toolman– #24 Tobias Hage – #91 Joakim Högberg

3:e

#42 Emil Wikström – #37 Jacob Andersson

#33 Marcus Jonsson – #22 Nicklas Johansson – #20 Mattias Granlund

4:e

Extra: # Samuel Lundberg

#26 Linus Boström – #41 Andreas Vikström – #29 Isak Stenlund-Ädelgran

Special teams?

Vårt PP 28,57% (9:38 min) och BP 50% (3:40 min) så även om vi återigen släppte in i BP blev vårt special teams avgörande i kväll, skönt också att få nyttja båda våra lägen i 5-3 och även stängde igen när Timrå efter drygt min i sista perioden fick ett liknande läge om än bara i 34 sek. Här gjorde trion #57 Andersson, #22 Johansson och #33 Jonsson ett bra jobb.

En rätt jämn match sett till skotten, men tekningarna vann vi däremot klart (40-22) medans bortalaget vann grenen blockade skott (10-6) och vi genom 24-8 klart vann det fysiska spelet och då tacklingarna.

Mest istid?

 1. #57 Andersson, 25:35 min
 2. #7 Lindquist, 21:21 min
 3. #10 Thörnberg, 21:12 min

Bloggens tre nycklar inför kvällens match?

 • Som #57 Andersson är inne på, komma ut och ta kommandot på hemmaplan
 • Sett till gästernas special teams, viktigt med disciplin i BP och effektivitet i PP!
 • Även om vi vill ta kommandot i T3 Center gäller det att våga spela tråkigt men väldigt noggrant..

..och hur gick det?

Njae, kommandot i första klart till Timrå även om vi vaskade fram några lägen. Sett till disciplin och special teams lite svårt att klaga, kan tycka Timrås kvittering kändes lite billig i ett flygande anfall men när vårt spel 5-3 i kväll blir helt avgörande och vi även tar 10 min jämfört med 16 för gästerna känns det ok. Det jag främst tar med mig från i kväll är att vi istället för ska tokjaga från början visar ett helt annat lugn nu, det känns oms vi har en tro på det vi gör och även vågar spela lite ”borta” fast vi är hemma i T3 Center.

Apropå det här med special teams, kanske värt att nämna svartvite #8 Lyth som gjorde en bra insats.. om vi ibland klagar på domarna även värt att nämna dem när de dömer bra. Jag kan ex.vis tycka att domarna blir lite fega när det är avvaktande utvisning på ena laget och att det då blir lite laglöst, men här tvekade inte Peter att skicka både Lauritzen och Dahlroth till båset efter 36:11. Två klara utvisningar, men i minst ca. åtta fall av tio hade det bara blivit en utvisning.

Spontant om matchen..

Även om vi inledde lite mer avvaktande än väntat och som vi säkerligen vill hemma i T3 Center drar vi till sist det allra längsta strået. Skönt att få spräcka segernollan även på hemmaplan och i stället för att inleda furiöst och möjligen lite huvudlöst blev det istället så att vi sakta men säkert mullrade i gång. Vår andraperiod som av tradition känns som den svagaste la i kväll grunden och under den tredje inledde vi väldigt starkt och behöll på så sätt momentum. Det kändes inte som vi blev ängsliga och för passiva, möjligen att vi vägde lite noggrannare.. men vi tummade aldrig på vår forecheck och hade med lite bättre effektivitet kunnat stänga matchen lite tidigare.

Summasummarum tre helt nödvändiga men samtidigt välförtjänta poäng, smolket i glädjebägaren möjligen att #20 Granlund klev av med befarad axelskada i sista perioden. Mattias prövade ett byte efter den tackling han fick framför Timrås bås men tecknade till coacherna efter det bytet att det inte funkade och gick sedan in till omklädningsrummet.

Sedan känns det inte som en slump att vi nu vunnit tre av fyra sedan Markus ställt sig längst fram i båset. Han och Jesper verkar ha ett helt annat driv, det finns även engagemang, samtidigt ett positivt lugn och en glädje på ett helt annat sätt än det jag upplevde med TJ och Markus.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#7 Lindquist, David går från klarhet till klarhet och är utöver vår mest kreativa just nu även 2:a i vår interna poängliga.

två loggor

#35 Werner, Adam vinner sin andra raka match i den gröngula tröjan och inger ett väldigt lugn.

en logga

#16 LEJ, Lukas har tidigare fått utstå kritik och även om han gick bort sig lite vid Timrås tredje balja är det han som står upp och snabbt vänder vid #28 Sandströms första kasse och även sätter upp #37 Andersson till 3-2 vid vårt spel i 5-3.

Kvällens alla resultat..

AIK vs Mora IK 5-4 (eft. str)

Tingsryds AIF vs VIK Västerås 4-2

IK Oskarshamn vs IK Pantern 0-4

..och då ovan nämnda SSK vs Almtuna IS 2-1

Gör att vi efter kvällens resultat kröp närmare både Almtuna och AIK även om vi alltjämt ligger kvar på negativ kvalplats.

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot Timrå IK i T3 Center. Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

One thought on “Seger 4-3 mot Timrå i T3 Center

 • 12 oktober, 2016 kl. 23:02
  Permalänk

  Lite mer positivt tack. Överlägset bästa matchen hittills ur gröngult perspektiv bortsett från första perioden även om defensiven såg helt ok ut även då. Det studsade med oss lite för en gångs skull, men jag har svårt att se att Timrå inte hamnar överst i tabellen när sista matchen är spelad. Därför känns segern extra skön enligt mig.

  Sen… Anton Toolman??? Toolanen* så klart. Vilken lirare. Det är ju bara en hårsmån att han får sätta dit den ett par gånger. Detta måste ni lyfta upp! Längesen man såg en sådan lovande kille i gröngul tröja. 19 år och helt respektlös. Gör otroligt många bra grejer utan puck också nu när jag tittar på matchen i repris igen. Lite Tarasenko över killen… Signa på en gång, men Lule lär väl knappast släppa honom.

  Känns bra nu. Fortsätt så!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: