Seger 4-2 mot Tingsryds AIF

Till sist seger i kväll hemma mot Tingsryds AIF i T3 Center med 4-2 efter periodsiffrorna (2-0,2-2,0-0) inför 3 435 åskådare.

Skotten totalt 29-29, vi vann för övrigt momentet tekningar 35-19, tacklingar 7-4. Dessutom 0% i PP och 100% i BP

Vi kom slutligen till spel utan #35 Ollikainen, #16 LEJ, #42 Wikström, #86 Wargh, #21 Hetta, #266 VEJ samt då #62 Lavander. Som extraspelare hade vi denna gång backen #40 Samuel Lundberg samt forwarden #71 Oliver Lindgren. Ingen av dessa fick ett endaste byte.

Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #19 Quist, #90 Hutchings, #10 Thörnberg och återigen då #19 Quist.

Johan Löf / AXELLÖF

Kul att killarna återigen fick jubla och tacka klacken efter matchen Arkivfoto: AXELLÖF

För fler Lövenbilder, kika in HÄR.

* * *

Vi kom för övrigt till spel med följande manskap i mötet med Tingsryds AIF:

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug – (#33 Adam Werner)

Backar

#57 Stefan Andersson – #32 Rasmus Edström

#8 Kalle Ekelund – #4 Jonas Emmerdahl

#40 Samuel Lundberg – #5 Rasmus Bengtsson

Forwards

#10 Jesper Thörnberg – #74 Stefan Öhman – #28 Lucas Sandström

#7 Brock Trotter – #6 Kim Karlsson – #19 William Quist

#90 Alex Hutchings – #15 Pär Edblom – #54 Felix Maegaard-Scheel

#71 Oliver Lindgren – #22 Nicklas Johansson – #11 Gustav Grundström

* * *

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

  • Komma ut starkt och ta kommandot.
  • Vinna kampen i special teams
  • Målvaktskampen måste vinnas oavsett vem som står.

Sen gammalt är att ifall Kevin står på huvudet ger det oss alltid chansen till tre poäng. Nu pratade man tidigare om att för att kunna utvärdera Werner måste han spela matcher, sista chansen i kväll så då borde rimligen Adam vakta kassen och Kevin båsdörren i kväll. Oavsett vem som står måste vi vinna den matchen i matchen mot gästerna.

Sett till special teams är något vassare än Tingsryds gäller det även att vinna den kampen, ifall vi stänger BP och lyckas hänga en eller ett par baljor i PP ger vi oss en ärlig chans till tre poäng. Nu räcker det inte i längden med att vinna målvaktskampen och visa upp ett effektivt special teams. För att vi ska lämna bottenträsket på allvar istället för att sjunka än djupare (klart möjligt) krävs också att vi kommer tillrätta med spelet i 5-5.

Komma ut starkt och ta kommandot på hemmaplan pratar man alltid om, nu vill se det på isen också.

Varannangångs laget Björklöven har dock alla möjligheter att studsa tillbaka och hitta spåret igen, det är dock väldigt frustrerande att vi ena gången presterar bra för att i nästa match, eller etter värre, nästa period klappa i hop. Visst har ni inte heller glömt förvandlingen från Sovjet till Kovland söndag den första advent?

För att vi ska kunna vända trenden och lämna bottenträsket räcker det liksom inte med varannan gång, nu måste vi börja vinna och göra det till en vana. Att gå på lov med en trea mot serieledarna skulle vara så otroligt skönt.

* * *

..och hur gick det?

På nåt sätt de nycklar vi pratade om inför, visserligen hade TAIF lite inledningsvis men från det att #19 Quist satte ettan efter drygt 3 min och #90 Hutchings spädde på med 2:an bara 70 sek senare kändes det otroligt skönt. Inte så ofta man tvingar motståndaren till att stoppa klockan redan efter 253 sekunder.

Visserligen inga baljor i PP men att vi stängde deras PP i drygt 9 minuter och vi inte nyttjade drygt 5 min går vi ändå vinnande ur striden. Sedan borde vi absolut satt nåt av lägena i PP och den jag unnade kassen var #7 Brock Ttrotter när han majestätiskt som bara han kan göra gled i genom men blev lite väl kladdig i avslutet.

Nu blev det #47 Lindskoug och inte #33 Werner i kassen och oavsett hur det påverkar ev. fortsatt lån på Adam så var Kevin tillbaka på allvar och svarade för flera fina parader. Minns nåt läge redan i första när han låg kvar efter en lång sidledsförflyttnig och man fruktade en ljumske eller liknande. Men med 93,10% jfr 86,21% vann vi även målvaktskampen, eller rättare sagt.. Kevin vann mot gästernas Jönsson.

Vad bloggen tar med sig från i kväll?

  • Inledningen och att vi inte klappar ihop vid reducering 2-1
  • Vi vann special teams och 5-5, målvaktskampen och ex.vis tekningar..
  • Viktigast av allt en seger, men med några borta kommer nog uppehållet helt perfekt

Matchens Björklöv

..kul att få välja de bästa bland de som var bra.. vi fastnade till sist för #5 Bengtsson, #7 Trotter, #10 Thörnberg och #19 Quist. Den här gången var flera bra och det är kul, laget kändes helt klart jämnare och det fanns inte alls lika många sämre sekvenser heller.

Matchens?

Tror vi har kört på detta tidigare.. men kan det här vara början på nåt nytt?

Vi kom ut starkt, klappade inte i hop som vi brukar vid insläppt och trots att vi inte gjorde mål i PP som vann vi mot serieledarna… klart som tusan ass.coach Åkerblom mös på presskonferensen och tyckte det kändes skönt.

Nu gäller det bara att bygga vidare på detta och visa att det inte var en engångsföreteelse, vi vill se det som en vana och gärna en god vana.

* * *

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: