Seger (4-2) mot BIK

Till sist en otroligt befriande och efterlängtad trepoängare hemma mot BIK Karlskoga med 4-2 i A3 Arena. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (0-0, 2-2, 2-0), skotten 34-32 inför 4 297 betalande i A3 Arena den här kvällen.

Skönt att efter straffsegern senast borta mot Tingsryd direkt följa upp med en seger hemma i A3 Arena, trots allt fyra raka hemmatorsk få bryta den sviten och till sist ta alla tre poängen.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #26 Stenqvist (efter 30:13 min apropå vår tävling), #29 Wiklund (grattis till första gröngula påsen). #79 Lundberg samt #22 Peterson som hittar nätet för tredje matchen i rad.

Sedan denna gång backen #49 Backman (skadad), samt kvartetten #5 Häman Aktell, #10 Norberg, #11 Eriksson och #21 Rainersson alla båda utanför laget. #18 Goumas återigen främst extrafw.

Laget mot BIK Karlskoga:

Målvakter:

31 Oscar Masiello (30 Mattias Pettersson)

Backar:

8 Mikko Pukka – 26 Jacob Stenqvist

7 Alexander Hellström – 4 Jonas Emmerdahl

37 Jacob Andersson – 28 Simon Åkerström

52 August Tornberg

Forwards:

79 Emil Lundberg – 13 Fredric Andersson – 14 Cody Murphy

40 Sebastian Selin – 19 Kristoffer Söder – 48 Filip Cruseman

71 Oscar Stål-Lyrenäs – 22 Jacob Peterson – 20 Mattias Granlund

33 Marcus Jonsson – 53 Lukas Ericsson – 29 Alexander Wiklund

18 Kevin Goumas

Där extraspelaren

* * *

Matchen som sådan?

Vi inledde första på ett sätt man alltid vill att laget ska nyttja A3 Arena, tidigt PP och ett helt annat tryck offensivt jämfört med i många matcher. Första 8-12 min klart i gröngul favör och även om BIK därefter jämnade ut spelet så var det ledning på poäng efter den perioden.

Skott: 17-9

Andra perioden inleds på värsta tänkbara sätt då gästerna sätter 0-1 efter 24 sek och även om vi inte nyttjar ex.vis ett pp vaket och smart av Fagervall med time out i det läget rätt tidigt i andra perioden. Visserligen rätt två onödiga utvisningar därefter, men efter det att gästerna gör 0-2 tänder vi till på fler cylindrar och går för det på allvar. 20 sek senare reducerat och bara drygt 3 min senare även kvitterat, redan där och då kändes det märkligt nog rätt lugnt.

Skott: 11-15

I tredje känner vi till vår starka historik och i bland känns det som att de borde lira två ”låtsas-perioder” inför matchen, det känns bara som ett helt annat lugn i sista och även om det i denna match kan förklaras genom händelseförloppet så har det varit genomgående för säsongen. Kan vi bara överleva till sista perioden kan allt hända.

Skott: 6-8

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (4:00 min) och i kväll var vårt BP 67% (5:01 min)

På nåt sätt oförändrat läge, vi nyttjar inte våra lägen och även om vi klarar två så får de nyttja ett av deras tre lägen.. återigen torsk i grenen.

Mer statistik

Tekningar: 34-29, alltså en hemmaseger men i kväll var det hyggligt jämt då vi föll i block med 10-11 men vann grenen tacklingar med 8-3.

Mest istid?

 1. #37 J Andersson, 23:22 min
 2. #28 Åkerström, 19:16 min
 3. #8 Pukka, 18:35 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Fler spelare som vågar utmana och kliva fram offensivt
 • Minimera misstagen i såväl passningsspelet som bytena. Detaljerna!
 • Släpp på handbromsen! Viljan att vinna måste vara större än rädslan att förlora!

..och hur gick det?

Inledningsvis var handbromsen som borta, vi kom ut starkt som vi alltid borde göra i A3. Det kändes även som det fanns ett annat mod och en vilja att utmana. Sedan har vi trots detta återigen stundtals att försätta oss i onödiga situationer i den egna zonen, nu var Masiello på tå även denna kväll. Men spontant är väl känslan att vår målvakt ska rädde de lägen som våra motståndare på egen hand skapar och inte de de lägen vi bjuder på.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Hemmasegern, #22 Peterson nätar för tredje matchen på rad och även att Masiello svarar för flera fina räddningar.

..och möjligen då att det att det alltjämt är 40 matcher (maximalt 120 poäng) kvar till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#79 Lundberg, ett ständigt offensivt hot samt ett riktig fint mål.

två loggor

#22 Peterson, lirade +3 och utöver målet visar Jacob ständigt upp fina skills.

en logga

#31 Masiello, återigen ett antal fina parader och det la grunden för att bärga segern.

Glaset, hel eller halvt?

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot BIK Karlskoga i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Seger (4-2) mot BIK

 • 27 oktober, 2018 kl. 11:29
  Permalänk

  #14 spelade inte i tredje, petad…skadad ??

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: