Seger 4-2 mot Asplöven HC

Till sist 4-2 i kväll hemma mot Mora IK i T3 Center efter periodsiffrorna (1-1,0-0,3-1) inför 3 103 åskådare.

Skotten totalt 31-30,vi vann för övrigt både tacklingar och blockerade skott. Däremot 0% i PP och 50% i BP

Vi kom slutligen till spel utan skadade #35 Ollikainen, #32 Edström, #21 Hetta samt #62 Lavander. Som extraspelare hade vi denna gång backen #24 Banwell som kom in då #16 LEJ olyckligt klev av skadad i andra. Läs mer HÄR. Forwarden #11 Grundström som satt extraforward noterades inte för någon istid.

Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #16 LEJ, #15 Edblom (Äntligen!), #54 Maegaard Scheel och sedan då #15 Edblom igen. (Islossning!).

Johan Löf / AXELLÖF

Björklöven tackar GD efter seger i T3 Center Arkivfoto: AXELLÖF

* * *

 

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Täta igen mittzon för att stoppa Asplövens flygande anfall
 • Utnyttja misstagen. Asplöven brukar bjuda på en del
 • Fortsatt dominera specialteams som man gjort de två senaste matcherna

Hur kommer då Björklöven att formera sitt lag? Nye Emil Wikström torde ju få chansen och det borde bli på bekostnad av Mike Banwell. Är William Quist tillbaka?

..och hur gick det?

Vi hade väl hygglig koll på Asplövens flygande anfall, men gästerna kunde absolut skapa farliga lägen. Kändes inte som det var spelvändningarna som var största problemet denna kväll även om vi stötte bort oss vid några tillfällen och fladdrade mer än lovligt i egen zon. Nja, vi nyttjade knappt våra egna lägen som vi skapade.. otroligt psykologiskt med kvitteringen i första, matchen skulle så klart ah stängts redan i andra perioden

Special teams inte muntert i kväll.. enligt ovan 0% i PP trots 10 min 50% i BP (2 av 4)

Vad bloggen tar med sig från i kväll?

 • En seger är alltid tre poäng och skönt med 5:e raka hemma i T3 Center
 • Glädjen från killarna och Pär själv efter kvällens båda baljor. Vaket av #34 Palmebjörk att hämta pucken till Pär.

Matchens Björklöv

Vi fastnade till sist för målvakten #47 Kevin Lindskoug som återigen kändes lugn och trygg längst bak, Kevin hade även med sig en av polarna stolpe när Asplöven fick öppet nät och prickade just nämnde stolpe. Sedan då kedjan med #22 Johansson, #25 Edblom som äntligen fick rejäl islossning vilket även gladde hela laget som det verkade. Tredjelänken #54 Maegaard Scheel fick även han näta då Felix distinkt tryckte dit trissan istället för att kladda som vi har för vana att göra.

Matchens?

Är väl vår backsida, dels då skadan på #16 LEJ men även struktur och stabilitet. Även om vi möjligen är för ineffektiva framåt har vi just nu de största problemen på backsidan. Redan när Dalle kontrakterade #42 Wikström spekulerade vi kring att det kunde komma mera och frågan är väl hur många Dalle kan trolla fram ur hatten just nu?

Det känns ändå som att mer måste hända på backsidan, visserligen bra med bredd och konkurrens genom Emil. Fast just nu saknas även spets.

* * *

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

5 thoughts on “Seger 4-2 mot Asplöven HC

 • 24 november, 2015 kl. 23:50
  Permalänk

  4-2 mot Asplöven inte Mora som det står längre upp 😉 Och vart inte skottem typ 37-32? Iaf enligt swehockey. Annars en jäkligt dålig match å helt dött på läktarna. Tråkigt..

  Svar
 • 25 november, 2015 kl. 00:00
  Permalänk

  Visst har Laget en del att jobba på med försvarsspelet men det är fel att bara krisera backarna. Ett snabbt första pass från back kräver att någon är spelbar. Ikväll såg jag ett antal tillfällen där forwards inte verkar vilja ha pucken då hamnar backarna i problem.
  Ett antal gånger släpper vi dessutom till 3 mot 2 och 4 mot 2 från anfallszonen. Vissa forwards alibiåker då mycket långsammare i backcheck än när dom är i anfall, en inställningsfråga för tränarna att ta tag i.
  Positivt ikväll är att laget vände matchen, 3poäng och att Edblom äntligen gjorde mål!

  Svar
 • 25 november, 2015 kl. 00:56
  Permalänk

  1. Äntligen xxx Vet inte om det berodde på Nicke men det syntes tidigt att Edblom var spelsugen idag. Hade lite på känn att första skulle komma. Annars hade han väl missat öppet mål sen oxå haha
  2. Va fan!! Lövens hönsgård sista 4 är ju näst intill komisk. Att inte TJ tar timeout för ett taktiksnack är skrämmande. Denna gång hade jag förstått om Lindskoug fått ett utbrott!
  3. Nämnda backar…ojojoj, till o med Emmerdahl som jag ändå försökt hylla är ute o köper korv. Hönsgården ska dock även skyllas på forwards som bara stirrar puck o noll koll va som händer bakom dem.
  4. Domarnivån = katastrof (båda håll) ta utvisningar eller skit helt i dom. Lotterinämnden har redan fullt upp. Kul för Lyth iaf som fått konkurrens om sämsta domaren.
  5. 3 poäng tar vi, tack Lindskoug

  Svar
 • 25 november, 2015 kl. 01:13
  Permalänk

  Jaja, B-löven, grattis men förhäv er ej, skitmatch, A-löven hade domare, sig själv och stolpen mot sig, vill ni se hockey i länet får ni kika på Skellefteå, jag som gillarA-löven gillar även Luleå kvällar som denna!

  Svar
  • 25 november, 2015 kl. 18:26
   Permalänk

   Hörde att de flyttat ”Apberget” till Sheleftyou ishall där fansen står =)
   Monkey say Monkey do!

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: