Seger 3-1borta mot IF Sundsvall Hockey

Till sist vann vi tämligen komfortabelt bort mot ”brevet”. Slutsiffrorna skrevs till 1-3.Detta då efter periodsiffrorna (1-1,0-1,0-1) och skotten 18-29 (6-9,4-14,8-6)

Våra mål i PP i kväll från #90 Hutchings, #6 Karlssson och i sista #54 Maegaard-Scheel. Detta då i spel 5-5.

Tidigare i dag skrev vi att en trolig laguppställning kunde vara..

Målvakter:

#47 Lindskoug (#35 Ollikainen)

#86 Wargh, #57 Andersson / #34 Palmebjörk, #74Öhman, #28 Sandström

#16 Ekeståhl-Jonsson, #24 Banwell / #90 Hutchings, #6 Karlsson, #21 Hetta

#8 Ekelund, #32 Edström / #54 Maegaard-Scheel, #15 Edblom, #10 Thörnberg

#22 Johansson, #26 Ekeståhl-Jonsson, #62 Lavander

Extraspelare:

Hampus Falk, Gustav Grundström

..och den stämde sånär på att Edbloms femma gick som andra och Kims som den tredje. Sedan körde vi dessutom rakt av på sex backar och 12 forwards, inga extra på bänken.

* * *

I den första perioden kvitterade Löven i PP efter det att Sundsvall genom #19 Sundqvist gett hemmalaget ledningen i den 7:e spelminuten. Så långt hade annars gästande Björklöven inlett klart piggast och satt hemmalagets målvakt Olsson på prov vid flera tillfällen. Kvitteringen alltså i PP där Kim Karlsson och Maegaard-Scheel först spelar mellan varandra innan #6 Karlsson spelar ner till #10 Thörnberg djupt i zon som sätter upp #90 Hutchings i slottet. Mycket vackert. En period med väldigt få avbrott och även om hemmalaget mycket fint gjorde 1-0 på en spelavändning var det gästerna som hade betydligt mer av spelet.

Period två inleddes inte alls lika frejdigt som den första, men allt eftersom perioden fortgick ökade Löven trycket och i lagets andra powerplay kom också lagets andra mål, detta efter att #6 Kim Karlsson skjutit från kanten och med en #10 Jesper Thörnberg i Sundsvallsmålvakten Marcus Olsson ansikte, så pass när att domaren först valde att döma bort målet, sen visa att han skulle ringa, sen ha polsk riksstad med sina domarkollegor, för att sen ringa och godkänna målet. Efter det har Björklöven dominerat stort utan att kunna göra ytterligare mål och Sundvall är inte ofarliga i sina kontringar.

Sista perioden som så ofta lite avvaktande och där kontrollerade vi det rätt bra. Rätt mycket ställningskrig även om coach Jonsson/Åkerblom markerade genom att vaska om i kedjorna och nästintill gå på tre linor i den sista.. sparsamt med istid för #21 Hetta, #34 Palmebjörk samt #62 Lavander.. tot. 4 min 36 sekunder för dessa herrar i sista perioden.

Inför hade vi i försnacket pratat om att vi hoppades eller ville såg följande som kvällens nycklar..

 • Ödmjukhet inför uppgiften.
 • Bibehålla det höga tempot, aggressiviteten och intensiteten som fanns mot AIK
 • Första målet. Sundsvall snittar endast 1,5 mål/hemmamatch framåt

Och hur blev det?

Klart vi var ödmjuka.. kom ut hårt och 1-0 till Sundsvall inte rättvist på nåt sätt även om det var ett fint hockeymål. Jag tyckte dock att tempot iaf i de två första perioderna var högt, då hade vi även hög press och en härlig aggressivitet.. I den tredje ville vi först och främst värna poängen och därav något avslaget. Första kassen fick vi inte, nu spelade det mindre roll då vi för kvällen var klasser bättre.

Absolut ödmjuka och till stora delar bibehöll vi aggressivitet, intensitet och tempo.. bra så.

Kvällens Björklöv

Ingen föll väl ur.. men till sist valde vi #6 Karlsson, #10 Thörnberg och #54 Maegaard-Scheel..

Matchens?

Balansen hos hemmalagets Sundsvalls keeper.. Föll titt som tätt, flaxade hej vilt och tecknade dessutom för skada då pucken tog i masken.

Eller om det kanske är nödvändigt att spela sarg ut och så enkelt i sista då vi trots allt dominerar totalt. Hade vi fortsatt som i de två första, både ett och möjligen två mål fler. Klar klasskillnad på isen.

* * *

Hur tänker du som läsare.. fältet som vanligt fritt.

3 thoughts on “Seger 3-1borta mot IF Sundsvall Hockey

 • 7 oktober, 2015 kl. 22:07
  Permalänk

  Nån som vet hur det gick med Hetta? Han utgick om jag inte missförstod i 3e nån gång?

  Svar
  • 8 oktober, 2015 kl. 07:21
   Permalänk

   Tror bara att han, Jon och Lava bänkades när vi gick ned på tre kedjor.

   Svar
 • 7 oktober, 2015 kl. 23:24
  Permalänk

  Såg väl rätt bra ut även om det fortf ”klyddas” för mycket i egen zon, ofta felbeslut som gör att motståndarna får lite tryck o enkla avslut.
  Hoppas att #15 får trycka dit den snart, måste sätta sig i huvet på honom. Hade ju ett par jättelägen framförallt i sista, snygg pass till #54 dock.
  Kan de inte byta ut #62 mot Wrenman?
  Löven4ever (skåne)

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: