Seger (3-1) mot BIK Karlskoga

Till sist en rätt resultatmässigt väldigt knapp seger med 3-1 hemma mot BIK Karlskoga i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 3-1 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (1-0, 0-0, 2-1), skotten 20-31 inför 3 357 betalande i A3 Arena den här kvällen.

Våra målskyttar i tur och ordning: #16 Talaja, därefter #18 Ottosson x 2.

#16 Roope Talaja har en riktigt bra vecka två påsar i måndags och en ny i kväll. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi nu återigen har en rätt lista över indisponibla i skadade kvintetten #4 Emmerdahl, #14 Cody Murphy, #24 Hage, #29 Stenlund Ädelgran samt då #90 Alex Hutchings. Därtill sjuke #26 Stenqvist och avstängde #42 Riska.

Sedan denna gång extraspelare i form av backen Pavel samt Vikström, där noterade vi 14 byten på Niklas som bl.a. var inne och dödade sista tiden. Vikström däremot kvar på bänken hela matchen, likt senast gick Fagervall ner på folk i slutet när trion #10 Norberg, #21 Rainersson och #22 Johansson fick sitta. Sedan lite intressant när Axel flyttades till kapten Anderssons kedja.

Laget hemma mot BIK Karlskoga:

Målvakter:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:

Mikko Pukka – Stefan Andersson

Simon Backman – Filip Westerlund

Jacob Andersson – Simon Åkerström

Extra: Niklas Pavel

Forwards:

Erik Rainerson – Fredric Andersson – Mattias Granlund

David Lindquist – Axel Ottosson – Austin Farley

Marcus Jonsson – Lukas Ericsson – Roope Talaja

Emil Norberg – Jacob Peterson – Nicklas Johansson

Extra: Andreas Vikström

* * *

Matchen som sådan?

Vi gjorde väl inte en direkt bländande första period där gästande BIK Karlskoga var det bättre, rappare och hetare laget som hade mest puck, skapade mest och även vann flest kamper. Även om vi inte nyttjade vårt första PP ett otroligt psykologiskt viktigt 1-0 med bara två sekunder kvar av perioden, den nu stekhete #16 Talaja styrde in Erik Rainersson skott. Där är precis i den där ytan jag vill se Roope, många gångar har han en förmåga att hamna lite väl högt i slottet men framför kassen gör Talaja likt Ericsson otroligt stor nytta.

Andra perioden inte direkt så mycket mer underhållande, det börjar sannerligen märkas att det snart är slutspel och avsett var i tabellen du befinner dig är poängen så otroligt viktiga. Gästande och väldigt formstarka jumbon Karlskoga fortsatte dock trumma på, även om spelet i sig mer präglades av intensitet och kamp än något direkt skönspel. Båda lagen missade här fina lägen i PP och likt senast mot IKO fick vi se ett gästande lag som ständigt gjorde räknefel och slarvade eller medvetet tjuvade vid byten.

Ändå så skönt när vi städat av den andra och vet hur starka vi alltid är i den tredje perioden, i just den grenen inget lag som är starkare i ligan och även om den statistiken i sig inte ger poäng känns laget starkt och alltid kommer in med ny energi nästan oavsett hur matchen sett ut så långt. Inför matchen hade vi vunnit ca 48% av våra tredjeperioder och så viktigt att även bygga på den streaken inför fortsättningen.

 

Special teams?

Björklövens PP i kväll 16,67 % (10:26 min) och i kväll var vårt BP återigen 100% (3:03 min).

Nytt mål i PP vilket är viktigt, men vi spelar oss till så många fler lägen så med lite bättre fantasi, pucktempo och rörligt ger vi oss själva att avgöra matcher likt den i kväll så mycket tidigare. Återigen ett bra PK även om vi denna kväll ”bara” dödade drygt tre min, samtidigt väldigt disciplinerat att inte plocka onödiga utvisningar.

Annan statistik?

Istid?

 1. #7 Lindquist, 20:18 min
 2. #6 Westerlund, 19:49 min
 3. #13 F Andersson, 19:28 min

Tekningar?

 1. #51 Ericsson, 50 %
 2. #54 Peterson, 50 %
 3. #13 F Andersson, 42 %

Tyvärr torsk här i viktiga grenen tekningar när kapten Fredric ”bara” landar på 50% när han tar drygt 46% av lagets tekningar, vet inte hur statistiken kan se så olika ut för i vissa matcher har kaptenen haft riktigt fin statistik. Gillar dock att Fagervall matchar lite hårdare även gällande just centrar och tekningar, inte sällan två tekare inne.

Övrigt?

Vi föll alltså i skotten med 20-31, tyvärr torsk i viktiga grenen tekningar med 23-29, kollar vi in grenen blockade skott oavgjort via 9-9 och slutligen knapp seger i grenen noterade tacklingar via 7-4.

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • Fortsatt lika stabilt defensivt så kommer lägena framåt!
 • När lägena kommer, bättre skärpa och effektivitet!
 • Powerplay! Bättre pucktempo och större förlighet. Ställ frågor till motståndaren PK!

..och hur gick det?

Defensivt och spelet i egen zon klart bättre på slutet även om vi i kväll bjöd Karlskoga på betydligt mer än Oskarshamn senast, sedan är det fortfarande effektivitet och att nyttja lägen i PP som är lite av vårt problem. Vi jobbar oerhört hårt och konsekvent efter vårt system, defensiven med Werner som sista utpost ser generellt sett så oerhört mycket bättre ut.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Trots allt andra raka segern och då även fullpoängare, efter kvällens övriga resultat plats fem och sedan städar vi återigen rent i PK. Rätt bra så, poängen in på kontot det allra viktigaste just nu.

Nästan så man ser fram emot mötet med Leksand på fredag, lite skönt ändå att komma in lite avslappnat med bra form och möta ligatvåan och lite av seriefavoriten som i kväll alltså föll med 0-3 borta mot SSK.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 11 matcher och hela 33 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

#35 Adam Werner var återigen riktigt bra i kassen. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

tre loggor

#35 Werner, svarade för flera avgörande parader och gav oss hela tiden chans till seger.

två loggor

#18 Ottosson, två nya kassar från den spelskicklige Axel. Matchades lite intressant med #13 och #20 på slutet.

en logga

#16 Talaja, den så tidigare rätt ifrågasatte Supporterliraren Roope har under veckan varit riktigt het. Utöver mål ett rejält uppoffrande spel, någon som missade skottäckningen redan i första perioden?

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot BIK Karlskoga i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna något spel för att krydda säsongens matcher!

2 thoughts on “Seger (3-1) mot BIK Karlskoga

 • 31 januari, 2018 kl. 23:00
  Permalänk

  En av matchens höjdpunkter är vad som händer i bakgrunden medan Granlund och Carl Berglund har ett kramkalas (6.07 i 3:a perioden). David Lindqvist drar in Berglunds klubba i lövens bås och medans de brottas framför båset går han loss frenetiskt på klubban för att knäcka den ??

  Svar
  • 1 februari, 2018 kl. 09:16
   Permalänk

   Haha jag såg det trodde han va va förbannad på sig själv rolig iakttagelse ?

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: