Säsongens svåraste

Björklöven står inför sin tveklöst svåraste vecka denna säsong då man möter tre riktiga spöken i form av i tur och ordning Pantern, AIK och till sist Västervik.

Måndag:
IK Pantern (hemma)

Den något kaosartade Malmöklubben är ju en relativt nytt lag i hockeyallsvenskan så vi har inte jättemånga möten, men tillräckligt för att inse att de skaffat sig ett gigantiskt mentalt överläge. Historiskt sett har vi bara tagit en trepoängare av Pantern på dessa knappt tre säsonger och lagens första möte i hockeyallsvenskan i september 2015 då vi vann med 4-1. Sen dess har vi på nio möten bara tagit fem poäng via en övertidsvinst och tre övertidsförluster, med målskillnaden 15-36.

 

Onsdag:
AIK (Borta)

Spöke nummer två. Ser vi historiskt så var det oerhört länge sedan vi vann på klassiska Johanneshov, i folkmun Hovet. Det har spelats 10 matcher sedan senaste vinsten och den kom alltså så långt tillbaka som den 20 januari 2008, dvs. nästan exakt 10 år sedan! Målskyttar den gången när vi vann med 5-1 var Mattias Wennerberg, Jussi Heikinen, Niklas Strandberg, Magnus Gästrin och Fredrik Davidsson. På dessa tio matcher som spelats sedan dess har vi en övertidsvinst och en övertidsförlust och då åtta nollpoängare med målskillnaden 15-46!

Fredag:
Västervik (Borta)

Ytterligare ett ännu nyare lag i hockeyns finrum än Pantern, som ju debuterade ifjol. De sex mötena lagen emellan sedan Västervik gick upp vittnar om en nästan total Västervik dominans med 5-1 i segrar och 21-7 i målskillnad. Målskillnaden i de matcher Västervik vunnit är 20-4. Vår enda vinst tog vi dock på bortaplan.

 

Hur tror ni den statistiken har ändrats när vi summerar veckan och varför tror ni att just dessa lag växt ut till sådana spöken för Björklöven? Slump? Eller är vi lite stor på oss och tror att vi tar ”mindre” ansedda klubbar bara för att vi heter Björklöven? När det gäller AIK så är det kanske bara så att vi känner oss underlägsna för att de har ett längre historia? Visst är tiden mogen att ändra på historien? Era åsikter tack. Skriv så fingrarna blöder…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: