Säsongens bästa beslut?

Att Umeåpubliken länge haft ett ont öga till domare Pierre Schilken är ingen hemlighet och bättre blev det inte efter helgens incident. Ni har väl inte missat den?

Megazone

Har ni det så får ni historien här. I lördags publicerade ju VK en insändare av Sara Waern med rubriken ”Lövenfans bör skämmas”, som vi haft diskussioner om här på bloggen och som byggde på publikens reaktion på Robin Jacobssons tackling på Kim Karlsson. Den som dömde den matchen var just Pierre Schilken och vad gjorde då han, som ska vara en neutral part, vilket alla domare ska vara? Jo, han delade insändaren på facebook.

Facebook-300x282

Det var VK som fick tips om Pierres agerande och även om han snabbt tog bort sitt inlägg så har han ju redan tagit ställning. – Han har inte gjort rätt, säger domarchef Tomas Thorsbrink som självklart förklarade att detta var ett regelbrott. – Vi har interna kommunikationsregler och i detta fall har han inte gjort rätt, sa han då till VK och fortsatte. – Det kommer att bli konsekvenser, men vad det blir håller vi internt, svarar domarchefen. När det gäller domare och sociala medier så har man regler. – Det är ett steg i varje utbildning, hur vi ska hantera sociala medier och en jätteviktigt fråga. Alla har nyttjandefrihet men svenska ishockeyförbundet och hockeyallsvenskan har värdegrunder och interna regler och i detta fall har han inte gjort rätt.

Givetvis helt oförsvarligt att dela detta. Antingen visar detta på vad Schilken verkligen tycker eller att han bara är urbota dum. Hur det än ligger till med den saken så kan bara konsekvensen bli en. Vi har sett Pierre Schilken döma Björklöven för sista gången. Det vore fullständigt ohållbart för honom att glida in i T3 Center igen eller på någon bortamatch för den delen också.

Vi avslutar med att tacka Pierre för att han valde att dela inlägget. Kanske säsongens bästa beslut från hans sida? Fast å andra sidan innebär det väl med vår vanliga otur att det blir lite mer Holm och lite mer Lyth, eller hur?

Megazone

12 thoughts on “Säsongens bästa beslut?

 • 27 januari, 2016 kl. 18:56
  Permalänk

  ”Det kommer att bli konsekvenser, men vad det blir håller vi internt”

  Varför kan inte domarbasen kommunicera utåt vad konsekvensen blir och sluta vara klubben för inbördes beundran. Men det är blir väl som vanligt att domarna håller varandra om ryggen så konsekvensen för Schilken blir väl en klapp på axeln och lilla Pierre så där får man inte agera men nu kör vi vidare som vanligt. Nej gå ut offentligt vad det blir för konsekvenser det är väl inget att hymla om.

  Svar
 • 27 januari, 2016 kl. 19:49
  Permalänk

  Ett bra beslut som gör att vi förhoppningsvis slipper Schilken i fortsättningen !
  Ett annat bra beslut är Åkerbloms beslut att gå då han var en mycket stark tredjedel i agerandet som fick Jon att flytta till Norge. Bara 2/3 kvar som håller honom borta nu….

  Svar
 • 27 januari, 2016 kl. 20:16
  Permalänk

  Tänk vilken mäktig känsla om man skulle se schilken glida in som huvuddomare någon match framöver. Haha vilken pajas han är, skönt att slippa sopan framöver. RIKTIGT SKÖNT!!

  Svar
 • 27 januari, 2016 kl. 20:38
  Permalänk

  Nog lär Schilken döma Löven mer i år. De håller honom borta i några omgångar så är det säkert som vanligt på några veckor. Konsekvenser lär väl vara att de interna reglerna görs tydligare och att alla får ett vänligt mail där man ber dem tänka innan de gör dumma saker. Mycket mer än så? Knappast..

  Svar
 • 27 januari, 2016 kl. 20:55
  Permalänk

  Då spökar han i andra arenor så de lagen som ligger ovanför får fördel

  Svar
 • 27 januari, 2016 kl. 21:05
  Permalänk

  Fått för mig att det är fler klubbar som är väldigt missnöjda med Pierre som dommare?!?!?

  Svar
 • 27 januari, 2016 kl. 22:33
  Permalänk

  3 matchers avstängning från att döma Löven varav 2 omvandlas till böter kanske Detta var ju första anmälda förseelsen eller?
  Jo jag tackar…mer Lyth / pest el kolera!¿

  Svar
 • 27 januari, 2016 kl. 23:17
  Permalänk

  Era jävla rättshaverister! Hade Löven varit bra i år hade dåliga domare, hala isar eller taskiga motståndare inte spelat någon roll. Det äcklar mig hur mycket vi fokuserar på domarnas insatser. De avgör inga matcher! Är man tillräckligt bra kan inte ens en domare hjälpa skeendet.

  Lär er spela hockey Löven så får de skicka vilka domare de vill till Umeå. Vi vinner ändå!

  Svar
  • 27 januari, 2016 kl. 23:39
   Permalänk

   Men snälla… Ja, Löven har varit sämre än förväntat, men domarna (Lyth, Schillken och Holm) har varit precis så dåliga som de är – Exakt det är problemet. Löven har inte förlorat en massa matcher p.g.a. klåparna i svartvitt, men dessa herrar tar ju bort det sista underhållningsvärdet som eventuellt finns kvar i matcherna. På sikt är det ju bara bättre utbildning och höjda ersättningar som kan göra det bättre, vi kan ju inte direkt välja och vraka bland domare i HA.

   Svar
 • 28 januari, 2016 kl. 08:03
  Permalänk

  Nu tycker jag att det skall vara slut på paj-kastning och istället fokusera på hockey, hur vi skall spela och den mentala inställningen. Som det skrivs så kommer vi inte framåt. Stödja vår förening och iom detta även våra spelare, ledare osv. Vi klämmer till Timrå ikväll och fäster blicken mot vidare spel så att vi har chansen att stödja mer och högre innan våren träder i kraft. HEJA LÖVEN!!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: