Sammanfattning av Bodenresan

Vad såg vi då på resan och vad upplevde vi? Jo, då både bra och mindre bra saker. Här är vad vi på rak arm kommer ihåg.

+++

Boden ingav respekt när man möttes av Imperiets Höghus,låghus,dårhus. Kan ha varit en önskan från tränare Robert Nordberg?

+++

Matchaffischen var rätt stilig och här noterar vi främst och gör tummen upp för att ungdomar upp till 18 bjuds på fri entré. Nåt ska de väl ha att göra där uppe menar vi.

+++

Matchprogrammet tog man visserligen bara 10 kr för, men 10 kr för en vikt A4-ark? Programmet var då rätt lättbläddrat, alltid nåt.

+++

Bodens intro då? Ja, ..suck.. se själv och bilda dig din egen uppfattning. Lite plus för Nightwish i alla fall, inte sant? Kommer visserligen igång en aning sent,eller? Sen får man väl en sån där småcharmig småstadskänsla när speakern ger fasen i att ljudtesta utan harklar upp sig lagom till det är dags att påa lagets entrè. 😀

 +++

Ljudkvalitén i hallen var lika med  -10. Man visste inte vem man skulle lyssna på. Det första speakern sa eller dom efterföljade ekona?

+++

Apropå ljudkvalité, nog är det väl lite störande med diverse curlingbon i båda zonerna. Lite cred dock för att de få dit lite isreklam.

+++

Kaffet serverades som synes i en riktigt snygg pappmugg och smakade överraskande mycket bra dessutom, extra plus för det hembakta fikabrödet därtill.

+++

Säkerheten? Cementläktare utan skyddsräcken m.m.

+++

Bodens matchspeaker var ju en upplevesle i sig. Här några smakprov:

– Boden drabbas av ett lagstraff. Orsaken vet ja ej! (Vid Löven 2-0 i PP mål hade Boden en avaktande utvisning)

– Jaha, nu blev det straff till Boden!

– Björklövens Russel Moyer [Mojiér] utvisas…

+++

Högriskmatch och huliganstämning eller? Absolut inte, överlag bra stämning men det är klart att det ska finnas både farbror blå, brandbil och en ambulans på plats utifall något skulle hända. För säkerhets skull hade dock Green Devils placerats så långt ifrån läktaren med Bodens fruktade fans.. Red Storm.. som möjligt.

Det kanske var lika bra, särskilt i från början av matchen när fruktade Red Storm skrek och försökte skapa lite onödig otrevlig stämning. Klacken eller hela han var inte överdrivet sympatisk, i takt med grön-gula mål insåg nog till sist även han att matchen var körd och både ljudnivå och blodtryck sjönk därefter till en mer hälsosam nivå.

+++

Boden hade förresten två klackar. Den andra, "juniorklacken" har viss potential och har verkligen framtiden för sig, med en medelålder på ca 10 år. Dom måste dock först tvätta munnen med vass tvål, släppa allt hat och behålla sin veckopeng. Nu tackar vi dock för myntet som skänks oavkortat till GD för kommande TIFO.

+++

Hur är det med det här att håna motståndare? Det kanske bara är förbjudet i allsvenskan? Hur som helst så spelade ledmotivet till Mupparna när Löven gjorde mål. När vi blev utvisade spelades "Lilla Ludde". Men för övrigt mycket bra och modern musik, liksom på andra arenor av minst Allsvensk klass spelas fräsch musik som Vanilla Ice eller Rednex dunderhit Cotton Eye Joe bara för bjuda på några bra exempel.

+++

Ni kanske undrar om debatten med apburar för bortafans helt dött nu? Vi tror det, men Boden vill nog skaka liv i debatten:

+++

I vår genomgång av faciliteter i hallen sökte vi med ljus och lykta efter en supporterbod. Om dettta är den, om det är en pub eller om det är en kvarleva från militärtiden låter vi vara osagt. Om sen den svarta saken på taket är en puck eller gigantisk snusdosa fick vi inte heller några svar på.

+++

Spelarna tackade i vanlig ordning för stort stöd, vilket annat lag i ettan har samma supportrar som bilar i timtal bara för lite hockey?

+++

Det var den här roadtripen.. Vi hade djävligt roligt och det återstår att se när det blir nästa resa.

0 thoughts on “Sammanfattning av Bodenresan

 • 19 september, 2011 kl. 22:56
  Permalänk

  Hej!
  Fet redogörelse, kul att läsa…
  Tummen upp!!! Hoppas det går vägen denna säsong, vi ska upp i allsvenskan.

  Svar
 • 20 september, 2011 kl. 03:08
  Permalänk

  Fick mig några goa skratt. Du är en fantastisk bloggare men men hoppas du även kan se allvaret i hur jävla illa det står till med den norrlänska hockyen i de lägre div när man kan håna på detta vis. Nått måste göras helt klart för att återfå publik och drag i hallarna framöver för att klubbar som boden ska överleva överhuvud taget. Ja jag skriver inte detta på nått vis för att håna dig som skribent utan helt enkelt ser tendenser på hur hockeyn här uppe rent publikmessigt håller på att dö ut helt klart. Oh tar ni inte lövet klivet upp snart finns det stor risk att ni får än längre resor söderut enbart för att ha lag att möta framöver.

  Svar
 • 20 september, 2011 kl. 08:13
  Permalänk

  @norrhockey: du har rätt på så många sätt. De flesta klubbar skulle behöva lite fräscha idéer på hur man lockar folk till arenan och kanske lite mera fokus på det som händer runt omkring när hockeykvalitén blir lidande som i de flesta div 1 klubbar.

  Ser man specifikt till den utdöende Norrlandshockeyn beror detta på Elitklubbarnas barnarov runt om i norrlandsklubbarna. Det finns inga duktiga juniorer kvar när Skellefteå, Modo och Luleå kontrakterat 13-15 åringar till sina klubbar.

  Vi går bara i en riktning, det ser inte ljust ut för de Norrländska småklubbarna.

  Svar
 • 20 september, 2011 kl. 09:36
  Permalänk

  Svar till norrhockey (2011-09-20 03:08)
  Du har helt rätt. Det är tragiskt att se vart norrhockeyn är på väg att barka. Allt i detta inlägg är givetvis skrivet med glimten i ögat och det finna garanterat saker under våra matcher som andra skulle kunna raljera en hel del om. Ta exempelvis Tobbas engelska uttal? 🙂

  Nä, något måste göras för norrhockyn och det ni gör är en bra start. Hoppas också att förbundet ser hur utvecklingen drenerar mindre klubbar i norrland på talanger. Sorgligt.

  Svar
 • 20 september, 2011 kl. 09:37
  Permalänk

  Svar till Support i Syd (2011-09-19 22:56)
  Tack ska du ha. Vi hade oss en hel goda skratt själva. 🙂

  Svar
 • 20 september, 2011 kl. 09:38
  Permalänk

  Svar till Daniel (2011-09-20 08:13)
  Kan bara skriva under på det du säger, Daniel.

  Svar
 • 20 september, 2011 kl. 09:54
  Permalänk

  Minns en lövenmatch borta mot Bofors. De hade en skridskoburen konferencier som underhöll publiken innan matchstart och i pauserna.
  Vill minnas att vi fick applåder (blandat med obligatoriska burop) när han hälsade lövenklacken välkommen.
  Fyrverkerier när hemmalaget gjorde mål var det också.
  Konferencier och lite fyrverkerier vore trevligt att se i ladan också.

  Svar
 • 20 september, 2011 kl. 10:29
  Permalänk

  Svar till Lars (2011-09-20 09:54)
  Fyrverkerier talar vi om, men det är lilla abret som heter brandsäkerhet. Risken är att vi sätter igång brandlarmet. Sen handalar det givetvis också om pengar och någon som ska rodda ihop fyrverkeriet, men tankar finns.

  När det gäller konerencier säger du jag spontant A BIG NONO! Blir inte det lite töntstämpel över det hela? Och vem skulle vilja?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: