Samma visa om igen?

Kvar i sjuksängen han man i alla fall läsa social medier och ser då att Frölundas talangfulle J20-lagkapten Alexander Younan i dag blev klar för spel i Vita Hästen och det är inget konstigt med det. De har enligt VD:n Fredrik Jensen haft 6,6 spelare borta per match i snitt sedan säsongen inleddes och behövde nya spelare pga skador och stundande JVM. Dels då Younan, men också Örebros Johan Adolfsson som redan spelat fem matcher i år.

Varför skriver jag då ett inlägg om Vita Hästen? Jo, när Lucas Ekeståhl-Jonsson för en månad sedan skadades så började löven intensivt att leta ersättningsback och en kontakt med Frölunda tog kring just Alexander Younan som vill spela allsvensk hockey. Ganska snabbt gjorde klubbarna upp, men trots att Alexander satt redo att åka upp kom ingen kallelse från Löven. Man ville avvakta, trots bristen på backar. Det gjorde man alltså ända tills idag och nu är även den backen borta från listan över tillgängliga backar. Younan själv säger följande till bloggen.– Ja det var lite spekulationer hit, men vet själv inte inget om det var klart, var min agent som skötte det mesta. Förstår inte alls hur vi tänker? Killen är inte dyr, sitter på ett J20 kontrakt. Jätteläge att testa om han håller på den här nivån. Bra att bygga broar, istället för att rasera. Nu får vi förresten se vad han går för. Vi möter ju Vita Hästen i hans första match för Norrköpingslaget. Skulle inte förvåna mig om han för succé redan då.

Samma sak med Erik Ullman. Ge honom chansen för att se honom han håller, främst med tanke på att han mest troligt ska ut i A-lags hockeyn till nästa säsong. tror ni han vill till Löven då? Om man testat honom och kanske satt en av våra icke presterande backar på bänken hade kanske fått de att vakna? Varför ta kontakt med SHL-klubbar och sen inte använda spelarna?? Vad är vitsen? Sen blir man tokig när man suttit på uppgiften om Younan några veckor utan att velat skriva om det för att inte förstöra processen som det så fint heter. Nu förstår jag att grundtanken är att landa spets på både back- och forwardssidan, men det hindrar inte att man har ett framtida tänk. Det kommer en säsong nästa år också.

Johan Löf / AXELLÖF

Redan när LEJ skadades togs kontakt angående Alexander Younan. Idag blev han klar för Vita Hästen. Arkivfoto:AXELLÖF

Som kuriosa så lånade Hästen återigen in Örebros Johan Adolfsson och signade också upp Västerås unge Robert Lantosi under dagen. I går tog man in Frölundas John Dahlström. Man agerar.

Lägg där till att Asplöven idag signade Rögles Alex Aleardi, så känns det helt enkelt som att vi står på hälarna medans motståndarna anfaller.

I Ettan ser också Södertälje om sitt hus. Eftersom Haninge missade Allettan så väljer exlövet Johan Lorraine att fortsätta säsongen i just Södertälje som nu inhyser fyra exlöv från förra säsongen, tränare Mats Waltin, backen Tobias Björklund samt forwards Henrik Nyberg och då Lorraine.

Känns som att vi står vid en bussficka vid E4:an och förbi svischar spelare åt alla håll. Ibland stannar en buss, men vi väljer att vänta på nästa. Den går kanske till en bättre destination?

8 thoughts on “Samma visa om igen?

 • 17 december, 2015 kl. 14:29
  Permalänk

  Så jävla hemskt!! Detta var by-far de värsta nyheterna jag hört sedan cirkus Dalle drog igång. Vad håller dom på med? Nu måste karln prata klarspråk. Tack för att ni rapporterar och håller koll, det är viktigt då man själv inte kan. Mycket bra.

  Svar
 • 17 december, 2015 kl. 14:47
  Permalänk

  Jag tycker nästan det känns som att dom inte ser några allvarliga problem på backsidan. Varken när det gäller kvalitet eller kvantitet.

  Svar
 • 17 december, 2015 kl. 14:54
  Permalänk

  Risken är väl att Werner också slarvas bort.
  Backsidan har ju varit eftersatt hela tiden, vi går ju nästan alltid på för få backar. Konkurrensen finns ju inte heller.
  Det är märkligt att inget händer, det måste ju vara nu det ska hända. Den nya spelare borde få chansen att träna med laget innan Hästen borta.
  Paralyserat….

  Svar
 • 17 december, 2015 kl. 15:12
  Permalänk

  Vet ni om Adam Werner är kvar? När skulle han utvärderas?

  Svar
 • 17 december, 2015 kl. 17:01
  Permalänk

  Snälla snälla snälla – skulle ni inte kunna styra upp en träff för intervju med Dalle ? Man blir ju mörkrädd när inget händer , varit snack om den 8:de backen sen Augusti !!!! Sen när vi väl får låna Wener och Ullmann så blir det bänken ? När skall dom våga spela in en egen J20 back lite smått ? Sitter ju fastfrusen på bänken , och när dom väl kallas upp så kör vi på 5 backar ? Våga ge någon minuts speltid iaf .
  Våga kommunicera ut lite över hur ni tänker Björklöven !!!! Utan oss supportrar är ni INGET , NADA – NOLL !!!!

  Svar
 • 17 december, 2015 kl. 17:02
  Permalänk

  Jag förutom vinsten mot tingsryd sist, så är de inte mkt att vara glad åt när de gäller löven.
  Har man inga pengar kvar till förvärv, eller dom tilltänkta för dyra och väljer annat?
  Kom igen nu Dalle..är det helt dött me måste back osv ?
  Bra inlägg!!!

  Svar
 • 18 december, 2015 kl. 01:36
  Permalänk

  För att inte tala om Matuschkin!
  Passade inte in , men i VIK var det succe direkt.
  Men så klart i löven passar ju ingen in och de går ju inte.
  Dalle har sin kuddhörna som han myser i.

  Nä overksamhet och total brist på engagemang.
  Åttonde backen skulle vara klar innan premiär.
  Dalle var ju inte ens klar med sig själv i Augusti.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: