Så var dom då igång (Uppdaterad)

Så har då våra grön-gula hockeykrigare äntligen fått äntra scenen. 11.00 i förmiddags gled eller ska vi säga stapplade hela 26 förväntasfulla grabbar/män/gubbar ut på Umeå Arenas nylagda is ikädda gröna eller gula träningströjor. Att antalet var så pass många var att man sin vana trogen har diverse andra spelare med på isen. Bland annat skymtades Alexander Hellström, Daniel Rahimi, Jonnie Karlsson och Joakim Thörnqvist.

Med reservation för blindhet/skrivfel (och att när alla stapplar ser dom jäkligt likadana ut,) såg lagen ut som följer:

Grönt: Martin Johansson, Andreas Stenling, Nils Andersson, Jens Ledin, Niklas Zetterström, Eetu Qvist, Christoffer Forssén, Maksim Matushkin,Aki Heino, Alexander Eriksson, Jonas Floberg och Joakim Thörnqvist.

Gult (10 identifierade): Fredrik Öberg, Mattias Wennerberg, Johan Svedberg, Marcus Lundberg, Victor Lindgren, Magnus Isaksson, Ville Vikeväinen, Daniel Rahimi, Alexander Hellström, Jonnie Karlsson plus två till.

Efter den sedvanliga ”åka runt och dribbla så mycket du kan och sen sätta den i krysset” blev det spel 6 mot 6 spel i zonerna. Efter ca 35 minuter slappade man, snackade lite skit i 10 minuter innan man körde en halvtimmes spel. Utan att kunna dra några som helst växlar av en första ”inofficiell”, så såg Jonas Floberg oförskämt pigg ut med ett par mål under spelat som pricken över i:et. Å andra sidan kanske han inte hade nya gricker som gjorde att många andra såg skrämmade stappliga ut, precis som det ska på första isträningen.

En som man såg direkt att det är kvalité över är Victor Lindgren. Enormt tempo och kraft i allt han gjorde, mycket distinkt och bestämt. Bland annat gjorde han ett riktigt fint mål under spelet när han väggpassade ett antal gånger med Magnus Isaksson innan han förpassade pucken i ett tillspillogivet mål bakom Thomas Selstedt. Där syntes det direkt att de spelat ihop tidigare och jag skulle inte bli förvånat om de spelar ihop de första matcherna. Även Fredrik Öberg såg ut som en barn på Leo´s Lekland, men å andra sidan på passar en träning av den här digniteten honom som handel i handsken, med 0 % kroppskontakt. En känsla jag fick var att han med säkerhet lär spela ihop en hel del med Mattias Wennerberg i år.

Ville Vikeväinen tog för sig rejält och kan nog säkert bli erbjuden ett kontrakt för den kommande säsongen.

Kring Andreas Stenling noterade jag två saker, dels klev han av träningen väldigt tidigt och cyklade hem innan träninge ens var klar. Innan det hade han hunnit ta tag i taktpinnen och bossat över träningen. Om de indikerar på en kaptensroll låter jag vara osagt, men det oroar minsk sagt. Nu vet jag att han varit assisterande kapten under ett par år och det kan vara pga av det (hoppas), för en kapten ska vara grymt ruggigt given på sin plats i laget och det kan ”Burskydd” inte vara.

På läktaren syntes bl.a Joakim Fagervall, Peter Andersson, Patrik Sundström och Thomas Sandlin. Även Daniel Wälitalo fanns på läktarplats och Anton Edlund sågs lommades i underkläder omkring i Lövens bås.

Mycket skrivet om egentligen ingenting. På måndag drar det igång på allvar. Om det är någon till träning innan måndagen vet jag inte. Om någon vet, hojta vetja. Annars…väl mött.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: