Rösta på gröngula juniorer

Återigen dags att rösta på vilken spelare som blir Björklövens representant eller kandidat att försöka vinna guldgallret som bästa junior i HockeyAllsvenskan.

Tävlingen sker i samarbete med C More. Hela 94 juniorer har fått chansen i HockeyAllsvenskan 2017/2018 och nu ska en nominerad junior per lag röstas fram. Omröstningen pågår till och med den 14 februari. När alla 14 klubbars favorit är framröstad utser C Mores expert Johan Tornberg ett wildcard. Guldgallrets jury utser därefter fem finalister och prisutdelning för vinnaren sker senast den 4:e mars.

Följande sju gröngula spelare finns att rösta på:

Filiph Åström
Emil Norberg
Jakob Stenqvist
Erik Rainersson
Jacob Peterson
Isak Nilsson
Jesper Emanuelsson

#26 Stenqvist en av sju juniorer i Björklöven som tävlar om guldgallret. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Förmodligen lär det väl till sist stå mellan backen Jacob Stenqvist och rivige forwarden Erik Rainersson.

Så här har C Mores expert Mike Heller sagt om dem båda:

– Stenqvist är en väldigt skicklig back. Han rör sig otroligt bra över hela banan och kommer till skottlägen vid rätt tillfällen. Han är följsam och har dessutom ett otroligt bra direktskott i powerplay. Det är en kille som jag tror kommer att bli bättre för varje år när han blir starkare i kroppen. Han är fortfarande för svag i kroppen för att bli en etablerad SHL-spelare men han har visat sig väldigt duktig i hockeyallsvenskan.

– Erik är en ung kille som kommit in i A-laget. En ettrig spelare som finns framför mål väldigt ofta och är i ytorna där han får smällar och får många tacklingar. Han är inte stor men har vuxit in i A-laget och jag tror han kommer vara i Björklöven i ett antal år framöver.

Klicka HÄR för att komma till omröstningen.

* * *

Kommentarer, reflektioner eller tankar baserat på juniorer så här långt? Fältet som vanligt fritt.. Skriv gärna en kommentar.

Är ni på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: