Rond 1 till FBK

Färjestad tog första matchen. Som Lövare kollar man mest vad Johan Forsberg, Erik Forsell och Kristofer Berglund pysslar med. Johans slutspel är inte lika rosenröd som fjolårets, men han gör sitt jobb, trots att Leif Boork gör sitt yttersta för att klanka på världens skönaste skridskosprattel. Erik går bara från klarhet till klarhet. Måste ju bara bli landslagsspel nästa säsong. Såg ni hans blick direkt efter sitt 4-5 mål? Inte gladde han sig utan tittade direkt upp på jumbotronen hur många sekunder det var kvar och började direkt analysera hur de skulle kunna sätta en kasse till. Som Micke Renberg sa när han dök upp i Skellefteå. – Man ser i hans blick att han är smartare än oss andra. Krisse å sin tur intervjuades i Värmlands Folkblad inför matchen och det skrevs följande med Lövenintresse:

"I slutspelet har han varit inne på sju mål framåt och två bakåt på nio matcher. Ett facit endast Martin Sevc kan trumfa i laget.

– Jag har satt som mål att inte vara inne på något mål bakåt i spel fem mot fem, säger Berglund som fick ishockeyn med modersmjölken.

Pappa Rolf är svensk mästare med Björklöven 1987 då Umeålaget besegrade Färjestad i final. Året efter tog Karlstadslaget revansch i finalen och Rolf gav upp elitkarriären. På hösten föddes sonen Kristofer.

– Jag har sett någon av hans matcher på video. Annars har jag mest sprungit runt med guldhjälmen på när jag var liten till Lövenlåten.

Finalmotståndaren Skellefteå AIK har två stora rivaler – Björklöven och Luleå. Kristofer Berglund har representerat båda föreningarna.

– Det blir ett speciellt tryck i hallen i Skellefteå, nog fångas man av det, men det är inget hat, säger Berglund som dock noterade en sak under SM-semifinalerna mot Luleå.

– Den största banderollen Skellefteå hade på läktaren stod det ”Hata Löven” på.

Kristofer Berglund ställs mot två av sina lagkamrater från tiden i Björklöven. Det är Johan Forsberg och Erik Forssell.

– Jag har ingen regelbunden kontakt med dem. Jag morsar och tränar med Forssell på sommaren. Vi körde något cykelpass tillsammans i somras."

+++

Sen måste jag bara skicka en fråga ut i cyberrymden: Vad krävs för att vi ska få slippa Max Grindahl? Dummare rinkside-reporter kan inte gå att uppbringa. han beter sig ju som en fjant, med helt ovidkommande kommentarer och frågor till spelare mitt i matchen. Hade jag varit Dick Axelsson hade jag inte nöjt mig med onda ögat. Bra så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: