Robertsson, ett namn för Björklöven?

I går nådde ett par intressanta namn (Starret och Mingoia) våra öron som vi skrev om i morse och i dag ytterligare ett, ett som vi med tudelade meningar tar till oss. Klart är ju att headcoach Joakim Fagervall stannar kontraktstiden ut, men att assisterande tränaren Jesper Jäger fick lämna Björklöven.

Nu kan ett namn för den posten vara på tapeten, då initierande källor vill göra gällande att Skellefteås avgående coach Bert Robertsson ska vara aktuell för en kombinerad roll i Björklöven, då dels i rollen som delad huvudcoach tillsammans med Fagervall men även som ett komplement till de mer ”mentala” coacherna Jansson/Holmström.

Bloggen fick via sms, trots en intensiv slutspelstid, tag i Bert som i vanlig ordning inte var fåordig, men som inte heller ville bekräfta uppgifterna -Detta kan jag dessvärre dementera. Visst hade det varit lite roligt, Björklöven är ett lag som är ämnat för högre tabellplaceringar och kanske även serietillhörighet och jag har ju gedigen erfarenhet som säkert skulle kunna komma till nytta ihop med Fagervall. Det främsta jobbet skulle dock kanske vara att få laget tillbaka på den mentala kartan. Jag är ju en person som har nära till känslorna och skulle nog kunna vara behjälplig även där. Sen kan jag inte sticka under stolen med att jag trivs i Norrland och gärna stannar här.

Bert dementerar alltså, men passar dock på att att skicka ett par passningar söderut. Samtidigt säger ju historien att ingen spelare eller ledare under säsong bekräftar ett rykte. Framtiden kan bara utvisa om Bert är mannen att föra Björklöven in i 2020-talet? Införandet av presskonferenser skulle ju vara ett måste inom Björklöven om detta stämmer.

Sedan ligger ju det här med mer kombinerade roller helt i linje med det VD Anders Blomberg pratade om tidigare, (länk) dvs. ”Det gäller att få effekt på varje satsad krona!” Det blir ju inte fel att få en kombinerad coach som även kan bygga upp den mentala biten ännu mer.

Bloggen har försökt få våra uppgifter bekräftade av Björklöven, men VD Anders Blomberg hänvisar bestämt alla frågor rörande sporten till den nya sportchefen. Vi har då försökt att nå Per K*****, men tyvärr utan framgång.

Hur känner ni inför ett eventuellt delat ledarskap mellan Fagervall och Robertsson och att Bert även kan komma stötta upp organisationen mer mentalt?

Skriv gärna en kommentar…

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår partner Coolbet!

8 thoughts on “Robertsson, ett namn för Björklöven?

 • 1 april, 2019 kl. 18:49
  Permalänk

  Klockrent! En mycket kompetent tränare och medmänniska.

  Svar
 • 1 april, 2019 kl. 19:26
  Permalänk

  April April…hoppas jag

  Svar
 • 1 april, 2019 kl. 21:28
  Permalänk

  Robertsson som mental coach känns ju som ett hyfsat aprilskämt. 🙂

  Svar
 • 2 april, 2019 kl. 11:51
  Permalänk

  Kan ni kommentera om detta var ett skämt eller om det ligger någon sanning i det? Det är väldigt svårt att uppfatta haha.

  Svar
  • 2 april, 2019 kl. 16:20
   Permalänk

   Då nådde vi vår målsättning. 😉 Ja, det är bara bluff och båg.

   Svar
 • 10 april, 2019 kl. 11:59
  Permalänk

  Robertsson passerade Umeå och stannade i Linköping. Uppgiften var till hälften sann.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: