Resan har börjat

Premiären är avklarad och det såg väl ut ungefär som väntat; kalvar på grönbete eller något i den stilen. Sedan är det väl fullt förståeligt att de juniorer som får chansen åker så skenorna glöder, samtidigt som gubbar som MaJo och Svedberg inte tar riktigt lika hårt på uppgiften. Av de som ställdes över eller vilades i kväll är det väl tänkt att samtliga ska ha en ordinarie tröja vad de lider, om de motsvarar förväntningarna och presterar i paritet med vad de borde kunna vill säga.

Tror det var listigt att börja mot Piteå, ett lag där laget får föra spelet i stort sett hela tiden. Det spelade faktiskt mindre roll om det var BP, PP eller 5-5… alltsom oftast höll Löven i taktpinnen och stor del av spelet tilldrog sig i offensiv zon. Förr om åren har motståndet på försäsongen varit mycket lag från en högre serie, vilket fått till följd att försvarsspelet prioriteras. Inget fel med ett bra och tätt försvarsspel, men för att vinna matcher krävs dessutom ett fantasifullt och effektivt anfallsspel vilket lättare torde förbättras i matcher där laget tillåts föra spelet.

Några reflektioner och godbitar från per 1.

17:10 Jens Ledin tråcklar sig ut från sarghörnet och kommer ända in på kassen. Något tamt avslut, men bra intention. Matchens prestation so far. När Löven får ner pucken djupt får de allt som oftast bra tryck och känslan av att ett mål hänger i luften är påtaglig… och mycket riktigt:

19:02 0-1 Forssén (Rindestig) Forssén sätter distinkt sitt friläge.

Skott: 5 – 15

Per 2.

Löven dra på sig ett par utvisningar, bland annat börjar Christoffer Thörn kötta på i vanlig ordning och visst var hans tackling kanske i tuffaste laget, men så var å andra sidan motståndaren inte mer än en tvärhand hög. Boxplayspelet såg hur som helst mycket bra ut. 13:44 drar exlövet Anton Edlund på sig dagens andra 2:a och då får vi se prov på bra powerplay. Marcus Rindestig hittar Aki Heino med en distinkt diagonalpassning rakt genom boxen och Aki gör inget misstag. Handledsskott rakt upp i annars helt utmärkte Filip Hjorts högra kryss. Christoffer Thörn sänker Petter Lindberg med en tung tackling och bröstar melt sonika ned nästa Pitespelare som vill märka Thörn. Attitiyd. Bra också att Christoffer markerar sin existens för Herr Lindberg som dittills försökt starka gruff efter varenda avblåsning.

15:25 0-2 Heino (Rindestig) Heino prickskjuter efter fint pass från Rindestig.

Skott: 4-8

Per 3.

Matchens sämsta rent spelmässigt. Några bra chanser, men tama avslut och även om det är första matchen så syns redan avsaknaden av en riktigt målskytt och jag är ganska säker på att en sådan kommer att dyka upp förr eller senare. Christoffer Thörn hinner med att sänka ytterligare en Piteåspelare innan matchen är över. Den karln måste det helt enkelt göra ont att möta.

Skott: 3-10, totalt 12-33

Sammanfattningsvis en rätt intetsägande match. Farten, viljan, energin syntes visserligen emmelanåt, däremot saknas timeing, feeling, effektivitet och tydliga spelidéer man hoppas laget har. Mest glädjande var att se att Aik Heino och Eetu Qvist var minst så bra man hoppats. Utöver dessa utmärkte sig de unga rightfattade backarna Nils Andersson och Jesper Eriksson. Av de som lirade ifjol visade inte minst Christoffer Thörn att i år vill han vara med på allvar. Förutom ett fysiskt och rätt agressivt spel visade han prov på bra puckbehandling och vänskapen/känslan för pucken upplevdes betydligt starkare än i fjol. Jens Ledin visade redan förra säsongen att han förtjänar en tröja och var väl den spelare som i den första matchen utmärkte sig med individuella prestationer. Hoppas att Ledin får stort förtroende och med det i ryggen tar ytterligare kliv denna säsong. En annan notis var att trion Mats Lavander, Johan Forsberg och Niklas Strandberg tycktes hålla på Piteå.

Spelarbetyg i matchen:

! ! ! Thörn

! ! Ledin

! N Andersson/J Eriksson

? Svedberg

? ? MaJo

? ? ? Teronen

__________

Green connection: I hemmalaget var den nya backen Anton Edlund rätt anonym, ingick i det första backparet och utmärkte sig mest genom ett par utvisningar. Den forne skyttekungen, och föregående säsongens ES-lirare, Daniel ”Ragge” Olofsson var en spillra av sitt forna jag och påminde mest om en sur gammal grinig gubbe. Vid något tillfälle manglade han Jonas Floberg efter en avblåsning och startade ett mindre gurgel. Möjligen såg han chans och var en aning bitter på att denna kille kom till Löven i samma veva han fick ta sin trunk och dra? Dra av Jonas att ta upp fighten efteråt.

Läs mer om vad Piteåtidningen tyckte om matchen här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: