Reflektioner efter BIK Karlskoga

Bredden besegrade spetsen och även om vi bara hade 10 minuter riktigt bra offensiv räckte det till matchboll. Här kommer fler reflektioner.

Vi fick åter se en match som svängde mer än när Ingemar Stenmark åkte slalom och hade något sagt efter den första perioden att vi efter den andra skulle varit i ledning hade jag köpt det rakt av, men ändå var jag inte helt till freds efter den andra perioden. Nu kom vi ut som segrare och då spelar det mindre roll.

Matchen då? Ja, för att citera en på sociala medier ”Som löven kom ut i första perioden får aldrig hända igen under det här slutspelet. Fullständigt oacceptabelt.” Kunde inte summerat det bättre själv. Det såg riktigt uselt ut. Trots en inledning där Alexander Wiklund visade hur man respekterar en målvakt, där Francis Perron åkte snabbare än han någonsin gjort förut, där Fredric Andersson bjöd på en tackling som hette duga, blev ändå tam skridskoåkning, menlösa närkamper och smått viljelöst det bestående minnet av perioden. BIK gjorde 1-0 på ett riktigt vackert sätt i PP och följde upp med 2-0 där vi nog förlorade fler närkamper på fem sekunder än Lasse Marklund har fingrar på vänsterhanden.

Man hade sen gärna velat höra snacket i omklädningsrummet i den första pausen. För sen fick vi se en andraperiod vi länge ska minnas. William Eriksson öppnade målkontot efter en fin framspelning av Zach Palmquist, Alex Hutchings kopierade sedan målet från andra hållet, framspelad av Justin Crandall bara 1.11 senare. Sen klev domare Berman in i handlingen med att först ”assistera” Alexander Wiklund till 2-3 i PK, där han förvisso oavsiktligt stoppade upp pucken i mittzon till friläge för Wiken.

När sen Tor Immo lagt upp pucken på läktaren svarade vi först för ett hyfsat PP för att i efterdyningarna sätt 2-4 genom Alex Ottosson, som snappade upp en retur efter bra förarbete av Gustav Possler och William Eriksson.

Efter nytt PP smackade Olle Liss in 2-5 efter fin macka av Francis Perron. Där och då fem mål av Björklöven på 9.57. Galet bra och smått otroligt i en slutspelsmatch.

Under tecknad var då ganska trygg i matchen, men det ska man varken vara med Björklöven eller BIK Karlskoga denna säsong. Efter ett par märkligt märkliga utvisningar var BIK med i matchen igen efter två mål av Henrik Björklund på 55 sekunder. Först i 3 mot 5 och sen i 4 mot 5 och då hade han bra hjälp av en Björklövenskridsko. Det var hans tredje mål i matchen. Han kan verkligen hitta nätet när det krävs och en spelare jag gärna ser i Björklöven OM vi går upp.

En jobbigt tredje period väntade där vi gjorde allt annat än anföll. Vi backade hem och la sarg ut så mycket vi kunde. Det var nog egentligen bara när Olle Liss var på isen som vi någorlunda kunde hålla i puck. Vi lyckade dock stänga matchen och det var starkt, men vågar inte tro att vi helt plötsligt lärt oss konsten att just stänga en match. Det har inte funkat på 60 matcher och en sol gör bekant ingen sommar. Vill se det igen innan jag tror att det inte mer berodde på att BIK:s förstalina som spelade vartannat byte tröttnade rejält. Vi vinner och det är det viktiga i ett slutspel. Nu har vi matchboll inför det sjätte mötet i Umeå i morgon.

Vad tar vi då med oss? Ja, Sex olika målskyttar senast och fem olika idag. Vi pratar mycket om att bredden ska vinna åt oss och det stämmer. Lägg då till att BIK:s förstalina med Henrik Björklund i spetsen snittade nio minuter i sista perioden. Hutchings spelade totalt 13 minuter på hela matchen. Återigen, bredden vinner. Vi har nu spelat tolv raka matcher utan förlust under ordinarie matchtid. Det bygger förstås självförtroende.

Teemu Eronen klev av skadad men ska enligt uppgift kunna vara redo för spel imorgon.

Sen måste man ju fundera hur det är möjligt att vara så klappkassa i den första perioden för att spela så briljant under 10 minuter i den andra?

Hur ska vi göra för att få PP2 att börja i PP? Det finns oftast bara 25 % chans att de ska börja och det är när Allright-kedjan spelat bytet innan. Annars är det alltid någon ur PP2 som spelat då den är utspridd på övriga tre kedjor. Alltså inte konstigt att PP1 inleder de flesta powerplays, men då PP2 är störst hotet måste det lösas. Taktiska målvaktsproblem? En skridsko som måste brynas? Ett fäste som gått sönder? Nu måste spelet spelats fullt ut!

Sista funderingen? Orkar BIK:s förstalina spela 23 minuter igen?

Nåväl, 3-2 i matcher och i morgon finns chansen att ta oss till final. Då ska det sjungas i A3 Arena igen.

Era reflektioner efter 5-4 mot BIK Karlskoga? Skriv en kommentar

 * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: