Reflektioner från Modo

Bra insats över lag igår och som lövare är det väl lätt att säga att vi var lite bättre även om Modo vann. Ingen höjdartillställning över lag, men ett bra kvitto på att vi ligger bra till.När det gäller Modo skulle jag vara mer orolig. Hemmapremiär inför en halvslö hemmapublik, en klack som är färre än uppe i Umeå, 10 skott på de första perioderna. Skulle vi ex prestera detta mot Örnskölsdviks SK skulle jag vara lite orolig. Samtidigt har de mycket nya spelare, några som gjorde sin första match igår, så kanske de tar sig. Vi vill inte ha ett norrlandslag i botten av SHL.

Eller så berodde Modos något bleka insats att vi kanske helt enkelt är bra, så bra som alla vill göra gällande?

Annars gick väl som sagt inte matchen till några större höjder. Löven bättre i de två första perioderna. Lite ologiskt 1-0 mål för Modo där det kändes som att vi räknade in lite dåligt och Bill Thomas fick alldeles för mycket tid att skuta på. Dock kunde vi ju kvittera relativt snabbt genom Jon (inte Jonas, speakern) Palmebjörk. Efter det så kändes dock mönstret igen. Vi föll ned lite djupt i egen zon och sen efter att vi förlorat en rad dueller i egen zon kunde Modo avgöra. Vi var dock nära att kvitter ett par gånger, men det blev till slut en hedersam förlust.

Några spelare stack ut, tyckte Jonas Emmerdahl fortsätter att spela klokt, Andreas Ollikainen såg tät ut i målet och tyckte båda kedjorna Quist/Karlsson/Hetta samt Palmebjörk/Öhman/Sandström stred tappert.

Till sist. Varför ska SHL-klubbar envisas att vilja skapa stämning på falsk väg? Det blir inte bra med klappor, uppblåsta dildos eller vad det ju ska föreställa. Förmå folket att använda händerna som vi gör i Hockeyallsvenskan. Kanske därför det ä’r bättre stämning i HA? Filmade lite av klackarna och hoppas knåpa ihop en video under dagen… eller kanske två. Vi fick ju se lite förbrödring i klackkampen också.

Övriga resultat igår:

Timrå – Frisk Asker 5-1

Tingsryd – Troja/Ljungby 2-1

Asplöven – ROKI 6-0

Brynäs – Leksand 4-1

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: