Reflektioner från gårdagsmatchen

Bloggen gillar att hitta smådetaljer i spelet och här är några vi reflekterar över:

 • Måste vara en fröjd att spela med en kille som Tyler Michel. Killen har en grym kommunikation med sina lagkamrater. Ett exempel var i första perioden då både han och K-J Lundström satsade på att tackla en Ö-viksspelare uppe vid speakerbåset. – I GOT HIM, I GOT HIM!… fick K-J höra och gled snyggt undan. Sen sa det SMACKIBONK i sargen och enligt uppgift ska datorn i speakerbåset flyttats en decimeter!
 • Linus Boström kör mycket "kvart i tre" och det glädjer ett hockeyöga.  Det har vi inte sett sen Jesper Jägers och Ulf Dahléns tid. Att jämföras med just Uffe har tydligen Linus även blivit: – Haha, Dahlén, ja man har ju fått höra en del… Skridskotekniska övningar på isen gillar bloggen. – Eller så kör jag den för att jag har så dåligt översteg,haha.
 • Hur är Oscar Molins klubba inställd egentligen? Kanske dags för en kontakt med Urban Omark? Vid ett tillfäller fick Jesper Ericsson en diagonalpassning vid offensiv blå i bröstkorgen(!). Bytet efteråt höll han på att skjuta skallen av William Quist och han är ju inte direkt liten.
 • Jesper Ericsson sätter 3-0 med  ett mäktigt handledsskott. Påminner ju en hel del om Oscar Molins mål mot Luleå i fjolårets hockeyfestival.
 • William Quist kommer att få med sig en hel del motståndarutvisningar i år. Hans klubbteknik i kombination med hans räckvidd kommer att oroa i varje byte. När han börjar låta klubba och puck göra jobbet är det en fröjd att titta på eller som han själv uttryckte det efter matchen. – Jag älskar den där pucken,haha.
 • Marcus Lundbergs 1-0 mål var snyggt, både målet i sig och assisten från Jens Persson, men frågan är om inte målets grej är Samuel Ahos räddning på blålinjen bara sekunder innan?
 • Marcus Lundbergs assist till 2-0 var lika läcker som vaket.
 •  Daniel Wälitalo har verkligen växt till en jätte i målet. Jag var aldrig ens orolig att Ö-vik ens skulle göra ett enda mål. Allt ser så jäkla enkelt ut när DW agerar. Inte ens när motståndare har öppna mål orar man sig, för då glider bara DW i sidled och visar sitt signum, snabbheten i sidled. Han blir helt enkelt grymt viktig i vinter.
 • Ö-vik då? Jo, vi gillade nr 37 Marcus Andersson, en kille född 1994 alltså bara 17 år ung. Något för vårt J-20 till nästa säsong?
 • Sen var ju målvakten Anders Johnson direkt het. Att ta 49 av 52 skott borta mot Björklöven är ju inte fy skam. Känn stressen Mikael Bohman. Samtidigt gäller det att ha en tränare som vågar ta obekväma beslut och att få in en "stjärna" med division 1 mått mätt som Bohman ändå anses vara, så lär AJ få nöta bänk. Varför Bohman inte ens var på bänken idag är ju i sig en gåta, men han kanske är så pass given att han inte ens behöver träna? Han kan ju förståss vara skadad, men när klubben inte ens har en inför på sin hemsida kan man som motståndarbloggare inte veta bättre, eller hur?
 •  Undertecknad gillade för övrigt även Ö-viks nummer 11 Sebastian Byström, en 22-åring som ifjol öste in poäng i ettan (51 poäng på 37 matcher). I jämförelse hade han exempelvis bättre poängsnitt än alla Björklöv ifjol. 
 • Avslutar med det faktum att vi igår hade två långa spelaavbrott pga av att vi inte kan få in vaktmästare på isen. Borde dom inte finnas tillgängliga och kanske själv uppfatta att de behövs? En vaktmästare ska väl knappast finnas på H, så långt från ingången som möjligt och när dom väl efterfrågan så så sakta det går, först in i ismaskinsrummet och sen in i B-hallen innan han hittade borren. Det enda roliga var ju den passande musiken till han Zeb Macahanliknande hjulbenta gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: