Reflektioner eftr Västerås

Seger igår efter förlängning efter att ”Världens bästa spelare i tre mot tre Axel Ottosson” gjort skillnaden och totalt sex av nio inspelade poäng under bortaturnén måste ses som godkänd. Här kommer fler reflektioner.

Sett under hela den här bortaturnén har spelet börjat se bättre och bättre ut och gårdagens möte med Västerås var inget undantag.  Nu är vi med inledningsvis och hamnar inte längre i egen zon de fem första minuterna och vi kunde gott tagit ledningen när Olle Liss fick ett finfint läge i slottet och när hans sikte är kalibrerat, så kommer målen börja komma igen från hans klubba.

Det var istället Västerås som svarade för matchens första mål, när man bröt ett back till backpass och effektivt kontrade in ledningsmålet genom Axel Lunsjö.

Sen skulle Daniel Rahimi visade upp nytt sint spelsinne när han i slottet pausfintade sig till ett kanonläge, men inte heller den pucken ville leta sin in bakom Emil Kruse i Västeråskassen.

Målet skulle dock komma och det i efterdyningarna av vårt första powerplay, där Axel Ottosson var tillbaka med tranatlantlinan och avslutade i fritt läge framför mål med en fin fint där han fick ned Kruse och kunde lägga in pucken bakom honom.

Vi hade sen i den andra perioden en kanonad i PP där Teemu Eronen hade ett bra skott, där Justin Crandall la den returen i stolpen, Alex Hutchings hade ett bra läge, men han var verkligen ovän med pucken denna kväll. Se bara vart hans skottförsök kom ifrån. En Hutch i målform gör ett par tre kassar på sådana lägen.

Sådana här bilder gillar vi. Vill ni ser mer sånt här följ @jonknilsson på Twitter

Här har ni även hela lagets skott i matchen. Många bra sk A-lägen och de måste sitta om det ska bli vinster. Dock ett bra tecken för så här har det inte sett ut på länge.

Hete Axel Ottosson låg även bakom ledningsmålet i den andra perioden där först Daniel Rahimi på Adam Plant-manér dök mot pucken för att hålla den i zon och via Sebastian Selin kunde väggspela med målskytten Alexander Wiklund. Återigen ett riktigt snyggt mål. Å andra sidan sällan Björklöven för fula mål. Kanske därför vi aldrig får sk skitmål, då vi ofta ska spela en passning eller en aktion för mycket när läge uppkommer?

Vi hade även ett fyra mot ett läge som vi tyvärr slarvade bort, men ska också minnas att Zach Palmquist räddade upp ett bra läge i en två mot etta för Västerås.

Vi inledde inte den tredje perioden som de två inledande vilket kan vara förståeligt när vi inte vunnit så mycket på sistone. Liss hade ytterligare ett bra läge i slottet men valde som jag skrev ovan en aktion för mycket än att trycka dit den direkt, men det kommer att lossna för honom, det måste det. Nu kommer han ju till lägen, som inte varit fallet under en lång tid. Bara viktigt att vi ser till att använda honom i den roll han är tänkt, som skarpskytt och inte som speluppläggare och puckförande.

Sen skulle så Västerås kvittera och det på sådana mål vi sällan får med oss. En puck som studsar över målet och slås in på tennis. Snyggt, skickligt, men köp en lott.

Vi dödade sen förtjänstfullt vårt enda PK i matchen och skapade även ytterligare ett par bra lägen i Ottosson och Tyler Vesel, men matchen skulle avgöras i övertid och där skulle alltså Axel Ottosson vara skillnaden, då han med ett läckert bakomryggenpass serverade Sebastian Manberg till segermålet. Seger och tre riktigt snygga mål. Vad mer kan vi begära? Jo, visst kunde det varit tre poäng, men sänder ändå signaler att Björklöven är på gång igen efter en längre tids formsvacka.

Nortar att backparen just nu känns väldigt väl sammansatta och ger en trygghet i egen zon och uppspelen.

Sen kommer ju Axel Ottosson tillbaka med en energi och intensitet som vi väntat på att se från hans sida. Arkitekten bakom alla tre målen. Han gjorde sin klart bästa match för säsongen och även bra fart på comebackande Gustav Possler. Sen fortsätter Sebastian Manberg att spela bra och även om vi nu börjar få tillbaka folk så skapar han en bra konkurrenssituation som behövs i laget. Här ska vi ge tränarstaben cred för bra coachning i OT:n.

När vi ändå är inne på konkurrenssituation så börjar man fundera hur man tänker kring backsidan och då främst Erik Ullman och Daniel Norbe. Mot Västervik och Södertälje var bägge med på åtta backar men då var det bara Ullman som fick istid. Igår hade ti åter 13 forwards och gick ned på sju backar, då hamnar Ullman på läktaren och Norbe fick viss istid. Känslan är att man testar vem av dem som till slut som ska få rollen som sjunde back. Dom borde man ta det beslutet snart, kan inte vara lätt att spela varannan match typ. Fortfarande slår det mig att vi inte kan få ut mer av Daniel Norbe? Han spelade trots allt SM-slutspel i HV 71 ifjol med tid i deras PP och här går han knappt in på sju backar?

Isak Mantler åter mycket stabil i kassen och nu kan vi sluta fundera på om Kenttä scoutar ny målvakt.

Transatlantlinan får inte riktigt till det men börjar närma sig formen. Fanns embyon till bra spel denna eftermiddag.

Nu väntar lite matchvila och sen back-to-back med MODO fredag och lördag. Redan dags att börja tagga.

Era reflektioner efter Västerås? Skriv av er..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Reflektioner eftr Västerås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: