Reflektioner efter Vita Hästen

Ja, alla positiva målbilder man försökte måla upp fick man lätt nedtryckta i halsen här slutsignalen ljöd i Himmelstalundshallen igår kväll. Trots att seriens bästa målvakt och en av de skickligaste backarna saknades så kunde vi inte matcha hemmalaget och ny förlust är bara att konstatera.

Vi var inne på det redan igår efter matchen. Effektiviteten. Vi har några riktigt bra lägen under de första tio minuterna, tio minuter som måste vara det bästa vi presterat denna säsong och ska man vinna en match av den här karaktären måste någon av dessa sitta. När sen Hästen FÅR det första målet, för FÅR det är det verkligen tal om. Värre flipperspel har man väl aldrig varit med oss och ryskt klapp-klapp som kommentatorerna ville få fram? Njae, beg to disagree!

2-0 målet luktade också lite tur, men lite så är det, tur förtjänar man och håller man nollan i 178 minuter och 15 sekunder på hemmaplan så har man självförtroende och då får man sånt med sig. Är man i Lövens läge så tänker man till en extra gång när läget ges och vips är läget borta. Kunde räkna till otaliga gånger vi hade läge på direktskott, men istället ska vi lägga till pucken och då blir avslutet så mycket sämre. Hästen kunde även kosta på sig lyxen att missa en straff. Där såg vi ju något som vi la märke till hela matchen. Isen verkade mer än lovligt sträv. Ingen snabb is a la Piteå här inte. Såg nästan ut som att spela innebandy på Nolia för er som har testat på det.

Man hade säkert ett bra snack inför den tredje perioden och får också ett gyllene läge i powerplay direkt i tredje, men istället klantar vi till det och 3-0 är ett faktum. Efter det målet märks det att vi saknar spelare som kan ta tag i taktpinnen och tycker mig ha sett det i andra matcher när vi ska jaga i kapp. Efter Jons 3-1 mål blev det bättre fart, men det var så dags då.

Bra jobbat på läktaren av ditresta löv. En av dessa var Stefan Clevemalm som vi snackade med inför matchen. Det är han längst upp som värmer sig med en kaffekopp när målskyttet inte kunde göra detsamma. -Sur förlust. Som vanligt i den där j-a hallen! var hans omedelbara kommentar efter matchen.

IMG_3406 (1)

Boxplay ser fortsatt bra ut, men powerplay var denna kväll ett sorgebarn där vi alltså spelare 0-1.

Håller väl inte med tränare Tommy Jonsson att laget ser sig själv chansen i den tredje perioden. Visst, som jag sa efter vårt mål, men det var så pass då.

Tycker laget känns något klent när det väl bränner till. Förlorar många närkamper i matchavgörande situationer och har svårt att ta sig in framför mål och det är väl knappast något man kan träna sig till…

Man ändrade om lite i laget i slutet, precis som det måste göras när det inte fungerar. Tommy Warg åter i spel och han behövs nu när duktiga Rasmus Bengtsson åkt hem till Ängelholm och Rögle.

Nä, tillbaka till ritbordet.

Vad tänkte ni om matchen? Ge oss just din åsikt…

10 thoughts on “Reflektioner efter Vita Hästen

 • 1 oktober, 2015 kl. 07:23
  Permalänk

  Tror iallafall jag har för höga förhoppningar om detta lag. Tror absolut vi kommer bli bättre och vi gör en okey match igår. Men ser ingen röd tråd i lövens spel. Pressreleaser funkar inte vi får aldrig en kontring. Märks att vi har en ny tränare och han ska självklart få tid att sätta spelet. Vid nyår kan man döma hur han lyckats inte nu.

  Svar
 • 1 oktober, 2015 kl. 07:24
  Permalänk

  Det är ju faan ingen som tar tag i spelet.
  Och var är drivet mot mål
  Vi fastnar ju bara vid sargerna
  Klart första tio är ju bra men vi måste även tänka bakåt
  Nä åter till ritbordet när vi möter Hästen
  Vi måste locka upp dom i banan så kanske vi slipper alla sardeller.
  Sen dropppassa mera vid ingång i anfalllszon.Nu ligger vi för långt ifrån vissa anfall

  Svar
 • 1 oktober, 2015 kl. 07:54
  Permalänk

  Började se matchen 10 min in i första och ville börja gråta! Ingen i laget vill ju ta striden framför mål, och passningsspel var under all kritik. Jag får en konstig känsla när det går tungt för oss, som jag inte kan sätta fingret på. Varför så lite jävla anamma, varför upplever man att laget gett upp. Är det så att spelarna inte tror på spel iden eller något annat? Hoppas spelarna kan få till det på lördag! Finns stor risk att AIK kör över oss annars. Tack för en bra blogg!

  Svar
 • 1 oktober, 2015 kl. 09:04
  Permalänk

  Vi har svårt mot Vita Hästen och det har blivit något av ett hjärnspöke i Himmelstalundshallen. Det är så svårt att få till spelet och effektiviten som vi hade mot Karlskoga. Vore skönt att någon gång gå därifrån som en jäkligt nöjd Norrköpingsbo med en seger mot deras hästar. 🙂

  Svar
 • 1 oktober, 2015 kl. 09:10
  Permalänk

  Vad har t.e.x. AIK från Stockholm som inte Löven har? Deras målsättning var ju att komma tillbaka till SHL efter några säsonger i HA. Men dom visar ju upp en vilja och energi som får en att tro att det går fortare än dom hade tänkt. Nog måste väl tränartrojkan i Löven kunna skapa ett Löven som har energi trygghet hjärta och ett j-vlar anamma och som med stolthet bär den gröna tröjan. Jag är fullt medveten om att det är början på säsongen men man bör nog smida medans järnet är varmt.

  Svar
 • 1 oktober, 2015 kl. 12:55
  Permalänk

  Jag var som många av er andra besviken på matchen igår. Men efter att ha tittat på matchen igen så tror jag mig förstå hur Tommy och gängets tanke var. Grabbarna satte fullfart direkt med en massiv press som sällan/eller aldrig upplevs i Himpa-hallen. Tror att uppdraget var att ”kör över och käka upp dom direkt”. Faktiskt bland det roligaste jag sätt Löven spela på mycket länge. Tyvärr var vi lite för tama direkt framför mål och som någon skrev la pucken tillrätta innan skott. Hade målet kommit första 10 minuterna så hade Hästen flyttat upp och vi fått de där spelvändningarna och kontringarna som vi vill ha. Problemet som jag ser det är att när sedan detta inte fungerade så kunde av någon anledning inte plan B verkställas. Där tror jag ansvaret skall läggas på grabbarna på isen. Jag vägrar tro att Tommy inte har både B, C och D planer. Att bara åka skridskor och kämpa fungerar inte mot ett lag som Hästen.
  Men positiva tankar. Jag gillar tanken och idén med att direkt gå på knock, fräscht att se.
  Har fullt förtroende för Tommy och gänget, härligt att se att det coachas och provas.
  Gillar att det vill ”spelas” hockey istället för att bara backa hem och spela tråkigt styrspel.
  Tar gärna en förlust i Norrköping nu i början på serien när allt inte sitter som det ska, men i slutet av säsongen ska denna match vara stängd efter första perioden.

  Svar
 • 1 oktober, 2015 kl. 18:00
  Permalänk

  Vet inte men kanske har man fått för stora förhoppningar och förväntningar på Löven i år. Kanske är det så att laget fortfarande bara är i begynnelsen på att sätta de linjer som tränarna snickrat ihop, som sagt jag vet inte vad jag ska tro. Det jag sett hittills förutom starten igår och kortare stunder i andra matcher har i alla fall inte imponerat ett dugg på mig. Jag ser inga linjer eller inövade uppspel o.s.v alls. Soloåkning in i zon eller dump. Tycker alla de lag vi mött och som jag sett på ett betydligt enklare sätt tar sig in i våran zon. Även många gånger när motståndarna får snurr i vår zon är vi rent ur sagt skitvirriga. Två mål på två matcher mot Oskarshamn och VH är inte ok i min bok. Finns flera spelare som har mycket kvar att bevisa innan de är uppe i normal klass som de brukar. Det jag saknar är någon som går i bräschen och visar vägen, borde vara Jon, Stefan A, Edblom eller Öhman men ingen av dom är riktigt där än. Kanske blir det Wargh nu om han förhoppningsvis kan hålla sig hel och frisk. Hursomhelst så är vi bara i början av serien och kvalité och rutin finns massvis av i både trupp och på ledarsidan så vi ska absolut ge dom betydligt mer tid. Nu gäller det bara att stötta våra grabbar så blir det nog bra till slut. Kom igen nu Löven.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: