Reflektioner efter Vita Hästen

Ifjol var det mot Södertälje, igår kväll blev det mot Vita Hästen som vi nådde bedriften att ha ett 20 %-igt boxplay. Då är det nästan märkligt att vi får med oss en poäng (faktiskt i bägge de matcherna). Här kommer fler reflektioner.

Matchen blev som ni vet försenad pga av att flyget blev detsamma när en mås flugit in i en av flygplanets motorer. Detta gjorde att Björklöven kom till hallen en timme innan nedsläpp, vilket är någonstans mellan 1-2 timmar senare än man normalt kommer till en bortamatch. Allt detta påverkar givetvis uppladdningen då du måste slänga på dig grejorna istället för att gå in i din vanliga matchrutin där vissa kickar boll, vissa tar en promenad och andra går bara in i sig själv. Därför var det inte konstigt att Björklövens inledning blev som den blev. Dock är den ingen ursäkt att det såg ut som det gjorde, främst då i boxplay. Att spela med en så liten box mot ett så erkänt bra powerplay är verkligen att skjuta sig i foten och att ge en spelare som Rickard Palmberg sådana ytor, ja då kan det bara sluta på ett sätt. Givetvis skulle man ha legat närmare honom och gett de övriga i Hästens PP mer yta som inte är ett lika stort hot.

Nåväl, 3-0 efter 10:48 skulle givetvis knäckt vilket lag som helst, men Björklöven anno 17/18 är inte vilket lag som helst. är helt övertygad om att tränare Fagervall i första pausen försökte lugna ned spelarna och tuta i dom att det räcker med ett mål var tionde minut för att vända matchen till seger och sakta men säkert tog vi över matchen, givetvis mycket tack vare MästerFredriks sjunde mål i år bara 13 sekunder in i den andra perioden. När Tobias Hage sen reducerade till 3-2 vara 7 och en halv minut in i perioden kändes det som vi skulle kunna vända snabbare, men efter timeouten i andra fick Hästen åter ta över.

Även om vi inte inledde den tredje perioden som jag hoppats, så kunde vi till slut ändå kvittera genom Alex Hutchings, men lika glad vi var att han satte 3-3 pucken, lika besvikna blev vi när han efter slutsignalen snackade till sig en utvisning för då visste vi nästan instinktivt vad som skulle ske. Hästen behövde sen bara 53 sekunder i spel 4 mot 3 innan segerpucken satt bakom Adam Werner, som för åttonde gången i rad vaktade lövenkassen och gjorde det förtjänstfullt. Framförallt kom han ut stort vid ett par tillfällen i den tredje perioden när vi jagade kvittering och ytterligare en gång efter vår kvittering. Han är helt klart vårt förstaval i målet, men jag undrar om det inte är dags att damma av Oskar Masiello mot Pantern? Dels för att få igång honom, men också trots att Werner inte är sliten, spara lite på honom för han kan inte stå fem matcher till de kommande nio dagarna.

Vi tar med oss att vi återigen står för en stark upphämtning, återigen ett stabilt spel i 5-5 (2-0), men något måste göras åt vårt boxplay, för de matcher BP klickar i vinner vi. Det är två matcher som sänker vårt betyg å det grövsta och det är mot BIK Karlskoga (50 %) och denna kväll (20 %) vilket ger seriens överlägset sämsta snitt på 63,16 % (7 insläppta på 19 boxplay). Vårt PP såg denna kväll inte heller så imponerande ut, men landade ändå på 33,33 % dvs ett mål på tre försök och totalt 26,67 % (4 mål på 15 försök) vilket är bra siffror. Hästen inte oväntat bäst totalt sett med 33,33 % eller 8 mål på 24 försök, vara av då 4 mål på 5 försök denna kväll.

Nä,nu stänger vi butiken och siktar direkt mot morgondagens match mot IK Pantern hemma i T3 Center. Ses vi där?

Ps. Eller vill ni månne ger mig era reflektioner efter matchen? Skriv… Ds.

6 thoughts on “Reflektioner efter Vita Hästen

 • 10 oktober, 2017 kl. 10:42
  Permalänk

  Jag håller med om det mesta du skriver och det var otroligt starkt att ta en pinne efter den matchstarten.
  Det jag däremot inte kan hålla med om är att Werner gjorde en förtjänstfull insats. I mina ögon skulle han absolut tagit första och kanske även tredje även om han var lite skymd på den. Återigen svag räddnings procent, 86,21 även om statistik inte säger allt. Okej han gör emellanåt fina räddningar som man kan säga håller oss kvar i matcherna men det spelar inte så stor roll när han lika ofta släpper enkla puckar förbi sig. För mig är han ingen matchvinnar typ som jag tror vi behöver om vi ska få den roliga säsong som vi alla vill och hoppas. Jag hoppas man lägger pengar på att värva in en stabil rutinerad målvakt som kan hjälpa Werner att utvecklas och lånar ut Massiello som jag är tveksam till att han håller i allsvenskan. Hoppas att han motbevisar mig imorgon om han få stå, det var väl i SCA cupen mot Timrå han gjorde en grym insats.

  Trodde innan matchen att SHL domare Wolmer Edqvist skulle kunna hålla en bra nivå men jag tycker att det var en hel del upp och ner i bedömningarna även om han inte gjorde en värdelös match.
  En sak som fastnat var i vårt PP när Hage gjorde mål var när en Hästen spelare slog klubban ur händerna på Stefan och Wolmer bara stod och tittade på, det var en klar tvåa på den. Lite märkligt också att han (jag tror det var i period två) tillrättavisade Palmgren rätt länge för att vid 60 minuter ta den där på Hutchings, men man vet ju inte vad han sa ( skulle var roligt att veta ) så man kan kanske inte säga så mycket om det.

  Till sist så tycker jag också att det är konstigt att Löven åker med så pass små marginaler till en borta match då planet ”bara” blev försenat 55 minuter. Förutom att flyget kan bli försenat så är det ju inte allt för ovanligt att det kan vara stopp på E4;an genom Stockholm.

  Alla till ladan i morgon !

  Svar
 • 10 oktober, 2017 kl. 10:46
  Permalänk

  Rättelse; flyget blev 1 timme och 5 minuter försenat

  Svar
 • 10 oktober, 2017 kl. 15:31
  Permalänk

  Just inget mer än att man får vara ”lite” nöjd att vi kunde repa mod och ta en pinne vid full tid efter den katastrofala starten, samtidigt ganska mycket missnöjd över att Hutchings inte kunde kontrollera sina känslor efter slutsignalen….det var han som ordnade 3-3 (!) men det var också han som såg till att vi inte fick chansen att spela till oss 2 poäng!!

  Svar
 • 10 oktober, 2017 kl. 17:35
  Permalänk

  Att ge ett handicap på tre mål vara bara amatörmässigt. Måste krävas mer av proffs.

  Svar
 • 10 oktober, 2017 kl. 19:28
  Permalänk

  Hoppas supporterspelaren resulterar i en målvakt av rang. Viktigaste posten och vår svagaste länk.

  Svar
  • 11 oktober, 2017 kl. 12:49
   Permalänk

   Håller absolut inte med om Werner. Han gör en riktigt bra match och är en av poängräddarna i detta. Ett katastrofalt lamt BP är anledningen till att vi ligger under med 0-3 redan efter första perioden. Både i 2:a och 3:e perioden gör han ett par sanslösa räddningar som håller oss kvar i matchen.

   I BP kan man nästan aldrig skylla på målvakten. Plocken: ”I mina ögon skulle han absolut tagit första och kanske även tredje även om han var lite skymd på den” Har du sett några reprisvinklar av de här målen som vi andra inte sett? På vilket sätt var det enkla mål han släppte in? Skulle vilja att du förklarar det lite bättre isf. Werner är en kommande stormålvakt, tro mig, och honom ska vi vara rädda om. Absolut INTE vår svagaste länk.

   När det kommer till supportspelaren så ska detta enligt mig vara, en stark defensiv back alt målspruta, men helst det förstnämnda. Detta kommer vi ha mer nytta av än att plocka in en ny målvakt.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: