Reflektioner efter Vita Hästen

Det här såg jag verkligen inte komma. Är just nu så knäckt, så knäckt. Här kommer fler reflektioner.

Allt talade för att vi skulle ta en säker trepoängare i går kväll. Två lysande bortasegrar och ett pånyttfött Björklöven mot ett Vita Hästen som saknade sin skyttekung och bäste back. Tyvärr hade vi missat att slå på on-knappen och kom ut som blöta hundar som satte an tonen i matchen och förutom att de kanske torkat något i början av den andra perioden efter en förmodad hårtork av Fagervall i pausen så blöttes vi åter ned efter Vita Hästens taktiska time out 6:13 in i den andra rundan, när vi inlett riktigt piggt.

Nä, precis som Fagervall på presskonferensen efter matchen så stämplade vi inte in och att matchen avgörs i den första perioden. Kan inte annat än hålla med och kan bara tycka det är konstigt att vi efter att ha tagit dessa kliv, bara faller tillbaka till där vi varit hela säsongen. Ett powerplay utan skott och ett boxplay där allt trillar in. Nä, bara märkligt. Ingen som riktigt ville göra skitgörat och ta sig in på mål utan det blev lite halvgjort det mesta.

Nä, var man som ett brandlarm inför matchen så är man nu som en batteri som sjunger på sista versen.

Inte vet jag om jag blev mycket piggare av det man fick veta inför matchen att Björklöven namngett två spelare och signat hem Alexander Sundström? Visst, en folkhjälte för sin insats i kvalet upp till hockeyallsvenskan, men där borde det få stanna. Kan inte se vad han ska tillföra det här laget, även om man efter en insats som den här kunde petat in honom vart som helst. Hade knappast blivit sämre. Han styrka är att han just alltid stämplar in, det vet vi att vi får i honom.

Orkar inte gå in på målen utom 1-3 målet. Jag ger er fyra bilder från highlights där Hästen alltså kommer 3 mot 4. En till synes helt ofarlig situation, men där Zack Hamill går alldeles för djupt ned i banan och ställer laget.

Nä, så enkelt får det inte gå.

Matchens hjälte?

Självklart Vita Hästen fanet Ståla.


Det handlar inte om hur många man är utan hur många halsdukar man har.

Axel Ottosson var pigg på rören och kanske har han haft samma tänk som en del skidsprinters har som borrar hål i stavhandtagen för att vinna några gram? Otto har ju fimpad guldlockarna och är numera kal dom en babyrumpa baktill.

Ska man gå in på domare Bergman? Vem tror karln att ha är? Hans kroppsspråk skriker ju ordningsvakt a la 80-tal. ”Jag har all makt”. Snacka om översittarstil med sitt ”jag pekar på mig själv så fort någon har en åsikt om hur jag dömer. Jag vet och kan allt.” Ödmjukt som en säck potatis. Hade lust att kalla honom Trump, men det hade väl varit ett övertrump?

Inför matchen var jag en av de största förespråkarna att vi faktiskt skulle kunna ta oss till slutspelsserien. Det är jag inte längre. Vi fick en hel del hjälp med resultaten då SSK slog Modo och Västervik tog Västerås, men samtidigt vann AIK och så främst Vita Hästen, så tåget dit gick i går och nu finns bara en sak. En seger mer än Västerås, förmodligen så avgörs allt i sista omgången hemma i T 3 Center där vi nu alltså har fyra raka förluster. Känns inte bra. Lite märkligt är att vi fått spelet att fungera efter att vi hamnat under det nedre strecket, som om pressen då släppte om slutspel, men direkt som chansen dök upp igen så var det mentala där och spökade. Det gör direkt att orosmonstret i mig väcktes igen. Om det blir negativt kval, fixar de här killarna då detta?

Avslutar med två saker:

1. En silly season fundering. Han ville stanna efter fjolåret, men Dalle vägrade snacka med honom då man ansåg att man hade 20-25 mål i Joakim Högberg. Med facit i hand och med Dalle ur bilden, hur kan man inte ha sonderat terrängen med Alex Hutchings? Han har alltså levererat mer än 20 mål tre säsonger i rad i nya klubbar i Europa. Sådana växer inte på träd. Eftersom han nu lånas ut till Rappervill från sin klubb Winterthur måste ha ju ha varit tillgänglig. Istället satsar man på… ja ni vet redan.

2. Förlusten var inte det värsta jag upplevde igår. Vill inte vara den första som skriver om det, så avvaktar, men det är inte bra. Långt ifrån bra.

Nä, nu gräver vi ned oss och hoppas att det ser bättre ut i morgon. Era tankar om insatsen?

 

 

10 thoughts on “Reflektioner efter Vita Hästen

 • 16 februari, 2017 kl. 07:43
  Permalänk

  Det fattas bara en ny skandal eller vad det nu kan vara. Ibland känns det som att det enda vettiga är att sluta bry sig om Björklöven. Hur än det går, HA eller div 1 kommer det förmodligen bli precis lika jäkligt nästa år.

  Svar
 • 16 februari, 2017 kl. 07:58
  Permalänk

  Sundström är lätt bättre än nämnde Högberg. Skicka ha till pite.

  Svar
 • 16 februari, 2017 kl. 07:59
  Permalänk

  Domare Bergman…vars ska man börja med den ”karln”?
  Missar rent av farliga saker ute på isen och sen ge uttryck för ”här är det jag som bestämmer, så håll käften”… tragiskt.. Dock kul att se att Fagervall inte gav vika 1cm efter incidenten med #18 nästan så Bergman o Fagervall eskimopussades i båset när dom ”diskuterade”..

  Svar
 • 16 februari, 2017 kl. 08:00
  Permalänk

  Precis som du är inne på så får vi nog bara hoppas på att kravla oss över strecket så att det inte blir negativt kval. Tror tyvärr att ett sådant blir en mycket svår nöt att knäcka för alla just nu.
  Det är väl så att spelet just speglar var vi ligger i tabellen. Det ser krampaktigt ut och alla verkar lite tagna av stundens allvar. Det lustiga är att det syns allra mest på hemmais där vi blir som handlingsförlamade emellan varven.
  Det finns fortfarande en del på isen som inte bidrar med speciellt mycket, en av dem har du på bild ovan. Spelar Point i PP, kladdar och kladdar och kan inte skjuta, jissses inte konstigt att vi inte gör något i den spelformen.
  Det man ville se så här i sista skälvande stund innan transferfönstret stängde var någon riktigt het värvning som skulle bidra med något till vårt sargade lag, men…… ????? GÄSP och läggdags.
  Nä Fagervall får nog fundera lite på vilken mirakelmedicin han skall dopa laget med inför de kommande matcherna om det här skall sluta lyckligt.

  Svar
 • 16 februari, 2017 kl. 08:05
  Permalänk

  Sundström in som back… Helt löjligt. Vi har Pavel med ett mer brinnande Löven hjärta en någon i hela organisationen.

  Jag blir så trött när man spelar LEJ.. Han producerar inget framåt längre och är konstant en säkerhetsrisk i egen zon. Med tanke på att han redan gått ut och sagt att han skall iväg är inte hans inställning att rädda löven utan snarare sitt egna varumärke. SÄTT Lucas Ekeståhl-Jonsson PÅ LÄKTAREN.

  Svar
 • 16 februari, 2017 kl. 08:17
  Permalänk

  En sak som ni får gräva i är fysträningen. Laget har nu under ett antal år kört ett ”nytänk” med diverse annorlunda upplägg, haft gamla friidrottare som fystränare osv.
  Här i ligger en stor skuld till bottenharvandet tror jag. Hur många matcher har man inte sett där laget ser trött, segt och frånåkt ut? Det är inte ens en ansträngning flytta på en lövenspelare känns det som.
  De spelare i löven som orkar mest är de som trillar in i laget med ”riktig” träning i kroppen.
  Det tydligaste exemplet är Linus Boström som alltså kom in från gatan med egen fys i grunden och som var lagets bärande spelare rätt omgående..
  Finns inte konditionen där till 100% då blir spelet lidande, och vi ser ofta hur spelare hakar sig i kapp, istället för att ta ett par extraskär, vi ser ofokuserade avslut då mjölksyran förmodligen står upp till öronen,, vi ser alltför ofta spelare som ”hoppas” att situationer ska lösa sig då man inte orkar in i kampen..

  Svar
 • 16 februari, 2017 kl. 08:29
  Permalänk

  Man har väl förståelse att man har svårt att få någon vettig målskytt med så få matcher kvar. Plus eventuellt arbetstillstånd. Kanske inte det mest lockande för någon som vill spela så länge som möjligt.

  Det finns väl t.om stora risker att TJ och DJ hade vart kvar om man sajnat Hutchings och Lindskoug från början.
  Dalle fick ju dessutom en rejäl chans att reparera sitt stora misstag?

  Man kan inte bara tro att någon som gjort 8-10 mål helt plötsligt ska göra det dubbla eller tredubbla antalet mål. Målvaktstänket med en som inte spelat i HA och en som misslyckas på samma nivå ska gå in och dominerar med en backsida som bara hade en spelare som var bra på nivån, tänker jag inte ens kommentera hur korkad man kan vara. Utanpå det får man dåligt självförtroende att jobba med resten av säsongen.

  Nu gäller det att ta mer poäng än VIK innan sista matchen på grundserien så man är klar och slipper spela en sådan ångestmatch.

  Och gör en deal med spelarna nästa säsong. Avdrag 25k+soc.avg. och dom får tillbaka 50k+soc.avg. om dom går till slutspelet. Då kan man värva lite till och om man går till slutspelet finansierar sig kostnaden via biljettförsäljning. Busenkelt. Blir nog lite mer djävla anammat om det försvinner pengar ur plånboken. Tycker inte det håller att Fagervall ska behöva bli förbannad hela tiden för något ska hända.

  Svar
 • 16 februari, 2017 kl. 11:06
  Permalänk

  Det positiva man kan säga med värvet av Sundström är att där finns ett stort löven hjärta…kommer behövas i neg. kval då det är risk att vissa spelare bara kommer åka omkring å längta bort från löven? Nu räknar jag med neg.kval. Huuuuu det kommer bli en riktig nagelbitarvår det här….

  Svar
 • 16 februari, 2017 kl. 12:53
  Permalänk

  Vi har faktiskt 6 raka torsk hemma i T3. Rätt ska vara rätt. Senast vi vann hemma var mot MODO.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: