Reflektioner efter Vita Hästen

Så kom den då, kanske lika oväntat som en trissvinst, men ack så skön! Efter 23 och ett halvt år så tar vi hem alla poängen från Himpan! Vem kunde tro det sen en onsdagskväll i september? Här kommer fler reflektioner.

20160930_212347

Att det skulle bli tufft visste vi. Vi hade alltså inte vunnit här sedan säsongen 92/93, en säsong när Vi hade spelare som Alexander Beliavski (65 poäng på 36 matcher!!), Patrik Sundström och Lasse Karlsson!

Sen är det ju som man säger, ju fler matcher man förlorar desto närmare kommer man en vinst. Två tunga sviter bröts i går kväll och omedelbart kände jag att det finns mer att plocka ur vårt lag än jag kände i onsdags.

Härligt 0-1 mål, där Marcus Jonsson jobbar som en psyk bakom mål men faller och får rätta till hjälmen, vinner puck till elegante David Lindqvist, som hittar Mattias Granlund framför mål och med lite hjälp från Jidskog i Hästenkassen så har helt plötsligt Messy öppet mål och även om han i intervjun mellan första och andra pausen menade att han knappt hann få grepp på klubban. Tyckte han såg ut som en klassiskt målskytt som söker sig till rätt läge. Snygg målgest sen, eller hur?

Sen drar vi på oss några utvisningar, men fixar dessa galant, utan att vara speciellt bättre i det chanser vi fick i powerplay i den första perioden.

Den andra perioden var väl inte mycket att orda om. Sönderryckt av många utvisningar, men den bästa var ju fingertoppskänslan av tränare Åkerblom då han tog timeout när vi fick chansen i spel 5 mot 3 efter 13:08 av den andra perioden. Han hade just haft sin tilltänkta förstauppställning på isen vid utvisningen, lät dessa vila lite och sen satte Jesper Thörnberg 0-2. När såg vi ett mål i spel 5 mot 3 senast?

Vet att jag inte var ensam, men avslutade den sista fem minuterna av matchen med att vandra planlöst i vardagsrummet i ren nervositet. Nu gick det ju vägen! Har för övrigt en Lövenvän i Norrköping som jobbade sent, men valde att inte söka sig till matchen då han inte upplevt en seger i Himpan.

Även om Hästen reducerade på en i min bok dum utvisning av Tobias Hage så löste vi problemet och vann matchen och löste ett otal knutar från både spelare och fans. Denna insats var bra, en helgjuten bortainsats och ger hopp inför framtiden.

Behövs liksom inte fler reflektioner. Vi vann och det var det viktiga. Nu ska Modo få smaka på vårt segertåg!

Vi ägde puck i kontrollerande former, låg rätt i linje och spelade återhållsamt , men ändå i bra tempo. En mycket bra genomförd bortamatch. Vad mer kan man kräva?

Ett skålpund för dina tankar efter matchen…

 

One thought on “Reflektioner efter Vita Hästen

  • 1 oktober, 2016 kl. 08:14
    Permalänk

    Riktigt skön vinst och så välbehövt! Hoppas bara nu dom får till det på hemmaplan med!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: