Reflektioner efter Vita Hästen

Skönt med seger, skönt med en Kevin i balans tillbaka i kassen och skönt att Stockholmsveckan även kunde gå i dur. Här kommer fler reflektioner.Inledningsvis fick vi ju tyvärr uppleva tonarten moll då man mycket fint hedrade minnet av bortgångne lövensupportern Samuel Ingesson. Fint tal och fin, stilen flagga från Green Devils.

IMG_4051

Han och även nyligt bortgångne supportern som vi känner som Blindboygrunt på forumet TCIM kommer att hålla bra koll på oss andra där uppifrån och de ser även till att himlen just blivit ett ännu bättre ställe.

Matchen då? ja, som vanligt är man väl benägen att säga så lyckas vi inte få den där inledningen man vill ha, där vi virvlar om i anfallszon utdelandes tunga tacklingar åt höger och vänster. Trots det så gör vi en klart godkänd förstaperiod där vi också gjorde matchen första mål signerat Alex Hutchings, mycket läckert framspelad av William Quist. Inte alltid man ser sådana där bakomryggenpass gå fram och här kanske man ska tänka till som åskådare/fans/tittare. Vi tycker alla att assisten var grymt häftigt, men hade pucken stoppat på Vita Hästenbackens skridsko hade vi skrikit ut i högan sky hur onödigt chansartat det passet hade varit. Nu gick den hem och Wille är gud. Så små är marginalerna. Något att tänka på under matcherna. Sen är det alltid psykologiskt viktigt att lyckas göra ett sent mål i en period. Man får ny bra energi med sig ut i omklädningsrummet och motståndaren då precis det motsatta.

2-0 målet var väl ett sånt där mål man verkligen inte ser varje dag. Ett klassiskt slumpmål där Stefan Andersson bara lyfte pucken mot mål och vem dök upp där om inte Stefan Edbe… Victor Ekeståhl-Jonsson på tennis. Alltid kul när en spelare spräcker målnollan och nu återstår bara sju (!) spelare som fortfarande inte står noterat för ett mål i årets hockeyallsvenska och det är Nicklas Johansson, Mats Lavander, Gustav Grundström, Mike Banwell, Rasmus Edström, Jonas Emmerdahl och Kalle Ekelund. Den sistnämnda var dock riktigt nära idag då han i den tredje perioden hade ett skott i ribban.

I den tredje perioden spelade vi väl mest av matchen och i slutet kunde vi förstöra sambons tips i Löventipset via 3-0 målet som var lite läckert. Alex Hutchings jobbade förtjänstfullt åt sig pucken, klackade den till Brock Trotter som osjälviskt spelade vidare till Stefan Öhman som kunde göra sitt sjätte mål för säsongen.

Vad fick vi annars uppleva under matchen? ja, i ärligaste namn så var det väl ingen större tillställning. Skönt att studsa tillbaka efter matchen vi inte längre minns, skönt att Kevin är tillbaka till sitt gamla jag. Han gjorde ju bland annat en direkt matchavgörande räddning när han i den 13:e minuten av den andra perioden räddade ett friläge efter att vi återigen svarat för ett idiotbyte. Skönt också att vi fick sätta en puck i PP, trots att det långa stunder är alldeles för omständigt och långsamt med allt för mycket puckkladd. Lite som att våra killar inte riktigt vet vad de ska göra. Ja, sen var ju BP riktigt bra. Det får vi inte glömma. Skönt att studsa tillbaka även där. Små detaljer som tar oss ett par pinnhål upp på vår egen stege.

Den märkligaste situationen var kanske när Lucas Sandström i den tredje perioden tacklade så pass att vår sändning frös. Jo det är sant!

IMG_1411

Han är hård den där Lucas.

På söndag väntar AIK som ikväll slog Leksand efter straffar, i en match som krävde 17 straffar? Hur får ni ihop det?

 

IMG_4059

Avslutar som polischefen i Spanarna på Hill Street. -Be carefull out there! Glöm inte att det är fredag den 13:e idag.

5 thoughts on “Reflektioner efter Vita Hästen

 • 13 november, 2015 kl. 08:12
  Permalänk

  Löventipset ja…Kevin blev ju skogstokig när OIK gjorde 5-2 i numerärt underläge…jag blev om inte skogstokig så lätt irriterad i alla fall, jag var 7 sekunder från mitt tips på 5-1…kändes så där lagom surt 🙂 !

  Svar
 • 13 november, 2015 kl. 08:46
  Permalänk

  Vart Kevin L utsedd till lövens bäste igår??visst han var säkert bra men om Vita Hästen hade 9 ordinarie spelare borta så borde vi ha avgjort detta med våra forwards eller backar kan man tycka….känns jävligt konstigt med löven i år….topp tippad som löven är tror jag inget mer på…..spelare och ledare är hela tiden i tanken att dom är ett topp lag sen när matchen har spelats så visas nåt annat löven…ett löven som är ett mitten eller ett botten lag…..ta ett nytt mål för säsongen som inte är så högt ställt….gör om gör rätt och in med spelare som behövs/fattas och det nu på direkten om det finns kapital….låt inte denna säsong bara rinna iväg nu…agera medans tid finns.

  Svar
 • 13 november, 2015 kl. 09:17
  Permalänk

  Herr Edblom har väl en skamlig nolla i målprotokollet också, eller ? Han som kom just för att göra lite mål dessutom och troligen ar en av de dyraste i truppen.

  Svar
 • 13 november, 2015 kl. 11:12
  Permalänk

  Bra att löven vann ändå.
  Bristerna bakåt lyser som förut många felpass och slarviga uppspel.
  Kanske wikström ger laget den stabilitet som behövs.

  Svar
 • 13 november, 2015 kl. 22:18
  Permalänk

  Löven vann.
  Mycket pga Hästen var så trubbiga.
  VH hade inget att komma med alls.
  Så att dra några växlar på denna vinst går ej.

  Edblom visade sitt vanliga kassa jag.
  Fippel , kladdande med puck och total förlamning runt mål.
  Hörngrisande och dumpa puck är det enda han kan.

  Tur att tre poäng ändå är tre poäng!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: