Reflektioner efter Vita Hästen

Andra raka segern vilket indikerar på en streak och 9-0 kändes lätt, men inte för mig som bara såg ett par av målen. Här följer högst alternativa reflektioner.

Sedan långt tidigare var det klart att vi inte skulle utnyttja vår pressplats till den här matchen, då vi under sportlovet åkte upp till vårt nya vattenhål Agnäs Camping. Jo, vän av ordning vet att vi åkte hit redan i måndags och att jag körde 16 mil tur och retur för onsdagens hemmamöte med Kristianstad, men det passade sig hel enkelt inte idag och planen var att se matchen i förstugan, när det framgick att en av grannarna köpt en projektor och skulle köra matchen utomhus. -Jah bah, yes I´m on!

Mat, dryck, trevlig sällskap, en grym match. Kvällen i Agnäs hade allt. Foto: Lövenbloggaren

Matchen då? Ja, vi utrycker oss väl inte milt att den första perioden, trots ett visst spelmässigt övertag var lika sevärd som en ET 340 som inte startar. Periodens stora NEEEEEJ! var inte ens när Ponta missade straffen utan när Hunden Nisse drog kabeln ur projektorn och allt blev svart!

Nisse, halvt blid, halvt döv, vet hur man skapar ett mål. Skapar en omedveten paus från matchen. Halvkasst foto: Lövenbloggaren

Det roliga i kråksången är ju att det stämmer. Så fort jag missar en sekvens av en match, helt utom min kontroll, ett lagg, ett telefonsamtal, en hund eller ett barn som bajsat så slår det inte fel. När jag inte ser så blir det oftast mål. Planerar jag en egen jinx, ett eget avbrott. ja då får vi inget mål, inte ens om jag smått försöker sneaka ett ofrivilligt avbrott, som att jag vet att pojken gått å bajsat och låtsats typ ”fan, nu ropar han klar”!

Olyckan blev inte helt oväntat till lycka då manskapet försökte koppla ihop fanskapet samtidigt som en i periferin hade sändningen i mobilen och vi hörde 1-0 målet!! Axel Ottosson sist på pucken, en kille som kliver fram mer och mer som en otroligt betydande komponent i dagens Björklöven. Vi fick ihop sändningen så vi kunde se de resterade 51 sekunderna. Sen tog batteriet slut i grannens mobil! Efter att ha sett repriser blir jag bara så glad. William Eriksson, som används som en trasa i laget, in när det passar, vi snackar PP som PK, sen ut när stjärnor inte levererat, men gnäller han som Woolman? Nä, han bara kör och assisten till Ottos 1-0 är grym. Ett statement!

Ladd i paus och god mat, dryck och popcorn på öppen eld. Har ni testat? WOW! Skicka färdigpoppat och micropopcorn i väggen. This is the shit!

https://www.youtube.com/watch?v=SXMSm1t6zK4

Tyvärr sket sig ladd och uppkoppling så vi fick även jubla till Fredric Anderssons 2-0 off video, men väl med ”radioljud” från grannen som fortfarande inte trodde vi skulle fixa elektroniken. En sån en, va? Vem fan är han att komma å bah komma med ljud? Tro typ att vi inte fixar biffen? Håller bergsäkert i smyg på MoDo.

Sweetangel hoppade här in (som hon brukar när halvmediokra karlar tror att de kan) och fixade bild lagom till Alexander Wiklunds 3-0. Vi hann nästan njuta av reprisen innan allt la av igen. Hennes batteri i mobilen var slut. Då satte Francis Perron 4-0. Via higlights kan jag se att vi äntligen kan utnyttja motståndarmisstag till 3-0 och 4-0 var likande, där vi på löpande band utnyttjade misstag. Det är så vi spelade ifjol, med grymt presspel och så vi måste spela resterande delen av säsongen.

Febril aktivitet i pausen. Foto: Lövenbloggaren

När den tredje perioden väl drog igång hade hon återigen fått allt i lag via min mobil och insett att felet förmodligen låg i kabeln. Hon fick alltså under den tredje perioden stå så att säga och hålla i den berömda ”multikabeln”.

Inte helnöjd, men en hjälte i det tysta. Foto: Kim

I den tredje perioden fick vi se ett Björklöven som spelade ut mot ett Vita Hästen som insåg att säsongen var över. 5-0 i perioden och 9-0 totalt kunde varit mer, men mindre om vi frågar sonen. Innan matchen tippade han när grannen frågade hur matchen skulle sluta. ”Björklöven vinner med 9-1”. Inte helt långt ifrån.

I den tredje perioden rann vi iväg, vi fick se 5-0, ett mål av Tyler Vesel som mer påminde om ett mål på gatan mot yngre förmågor än i Sveriges mest underhållande liga. 6-0 kändes närapå lika enkelt och hur kunde Vita Hästen missa Karl Johansson som hann att ,ed att pusta ut, knäcka en bärs och öppna en japp innan hann dundrade in målet i tom kasse? Fin assist av Olle Liss. Pohjanoksa i Hästens kasse stretchade den ljumsken helt i onödan om man utrycker sig milt.

Sen rann det på. Justin Crandall satte 7-0 i PP (skönt att han fick struta!). Målet ser simpelt ut, men timingen mellan honom, Alexander Wiklund och passningsgivaren Tyler Vesel är knivskarp. Vesel ögonfintar mot Wiklund, men viker in pucken mot Crandall. Kvalité,

Alexander Wiklund satte sen sitt andra mål för matchen till 8-0 och även det i PP! Det kanske mer en slump än kvalité, men vi är på rätt plats, som man är när man är i medgång.

Adam Plant avslutade sen målskyttet från blå med en välavvägd macka i bortre gaveln. Ett tag snackades om ett hattrick för Alexander Wiklund och jag valde i all välmening att slänga min mössa mot duken, men det hade jag inte mycket för.

Nä, länge sedan vi vann med nio målsmarginal och har för dålig databas, men ser vi tillbaka över en tioårsperiod så hittar jag förstås ett par stora vinster i HockeyEttan (14-0 mot Boden den 28 oktober 2012 och 14-2 mot samma lag den 16 december 2012, bägge på bortaplan säsongen 12/13.´Vi har även 10-1 mot Clemensnäs den 9 oktober 2011, även det i HockeyEttan) Jonk kan säkert hjälpa till mer mer träffsäkra segrar på rätt nivå. Tänker Arboga, Huddinge kanske Hammarby i Hockeyallsvenskan eller var det Hockeyallsvenskan Norra?

Tänker sen spontant att vi fortsätter med jubileumströjorna. Jinx är Lövarens mellannamn och då jag ändå var en del att ta fram tröjorna, så kör! Hans Wallson var ju även inne på det i eftermatchen-intervjun. Vi kör på det!

Då det var årets enkronasmatch som i Pandemins era förvandlades till #fyllhallen så bidrog företag med 135 kronor och totalt såldes 8016 fyllhallenbiljetter! Det innebar att hela 1 129 800 kronor samlades in. Grymt! Det hyllar vi!

Sen är frågan.. Har vi smått tryckt på knappen? Vad tror ni?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Reflektioner efter Vita Hästen

 • 13 mars, 2021 kl. 14:29
  Permalänk

  Mest glad over installning och 56 skott mot ett lag som (?) hade chans pa slutspel. 9-0 ar ballt men tycker tre mal var rena skitmal, men visst kul att det lossnade! Kunde lika garna slutat 5-1, men som sagt man lirar i 60 och Poulin var felfri typ. Bra sa.

  Svar
  • 13 mars, 2021 kl. 22:44
   Permalänk

   Jag tycker det är ganska skönt att vi kan få med oss skitmål. Ibland ska det vara så förbannat snyggt och vackert, men ibland måste man slänga skrynkligt mot mål och få studsarna med oss. Sen kan man förstå att Hästen lägger av och går ned på 90-95 % när de ser att chansen till slutspel är borta och kör du på den nivån så rinner målen in bakåt. Serien är så pass bra att utan en 100 % insats så vinner man inte.

   Svar
 • 13 mars, 2021 kl. 15:14
  Permalänk

  Kör med gult nu imorgon o resterande bortfajter.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: