Reflektioner efter Vita Hästen

Bra inledningar, där vi succesivt föll tillbaka eftersom, men ändå en avslutning som ger hopp. Här kommer fler reflektioner.

Vita Hästen borta i Himmelstalundshallen har sällan varit en rolig eller för den delen vacker historia och även om vi nu lärt oss vinna som blev denna match en lidelse mer eller mindre från start till mål.

Hästens Christoffer Fish förutspådde inför matchen ett krig och visst var det kamp och lite smågrinigt här och där. Annars handlade det mest om att lagens tränare där Tony Zabel slicade upp laget i bitar i den första periodpausens intervju och där Joakim Fagervall gick hårt åt lagets insats i den andra pausens intervju. Nä, det var ingen  vacker tillställning, men tre poäng är alltid tre poäng.

Matchen då? Ja, vi inledde ju faktiskt rätt bra med 2-0 efter knappt nio minuters spel och kanske gick det lite för lätt där? Blev lite som den där killen i skolan som var överlägsen i sport, men om någon ”sämre” lyckades med en dragning eller gjorde ett mål blev ”stjärnan” sur och grinig. Lite så var känslan.

Ledningsmålet var ju annars en märklig historia. Olle Liss skickade upp en hjälm i nätet med en hög klubba som mycket konstigt missade, varpå Zach Palmquist skickade skicka in ledningsmålet från blå, möjligtvis tra pucken på någon på väg mot mål och ställer Viktor Kokman i Hästenkassen. Ingen hade heller klagat om de tagit den utvisningen, men målet kunde man inte göra något åt då man inte kan döma bort ett mål för en förseelse som skett innan.

David Lindqvists styrde sen in 2-0 så där retfullt enkelt på Lukas Ericssons smarta isskott. Agerade där som en fullblodsback. Snyggt Lukas!

Mellan dessa mål redde vi också ut något boxplay där vi fick de en sak man sällan ser. Brian Cooper la pucken ur zon och den träffade ovansidan på plexiglaset längs sargen, inte en, inte två utan tre gånger! Varför domarna sen blåste av vet väl ingen än idag?

Hästen skulle reducera bara ett par minuter senare då vi slarvade i uppspelsfasen som ledde till ett skott som gick via Alexander Hellström skridsko och ställde Joe Cannata i lövenkassen.

Ibland pratar man om att en spelare är i zonen när allt går dennes väg. Här var Alexander Hellström dess direkta motpol, första slarvet vid 1-2 och sen kort efter det dundrade han upp ett handledsskott rakt upp på läktaren och träffade en åskådare. Det ska först ha sett allvarligt ut, men när MrMadhawk skrev ”Två alvedon och ett par klunkar Loka Citron så gnuggar hon vidare från läktarplats nu” på Twitter, så kunde man slappna av. Vi minns ju alla att något likande hände i Umeå för ett tag sen. Då nät August Tornbergs rensning styrde på en klubba och upp på läktaren, men här är Acke helt oattakerad och jag förstår väldigt lite av varför han väljer att försöka lägga sarg än rakt ut ur zon?? Sen kan man tycka att Hästens plexiglas känns väldigt lågt. Se bild nedan.

Har var i i en sekvens där vi inte alls var i matchen. Tre raka utvisningar och till slut skulle också Vita hästen kvittera. Sen måste jag få undra om taktiken mot Hästens PP med Olle Liss diton Linus Andersson ska få stå så öppen och fri?

När pucken går upp på Marcus Fagerudd på blå måste ju tanken vara att Fredric Andersson ska gå på honom och Sebastian Selin skära av Linus Andersson? Nu går bägge på Fagerudd och resten vet vi ju.

Selin hade ett friläge under Hellströms utvisning, men det är tydligen inte hans lott att göra mål i PK. Han ska spela fram Alexander Wiklund.

I den andra perioden började Björklöven klart bäst och dominerade rätt friskt fram till matchens andra powerbreak. Så pass att Hästen tog en timeout 5.39 in i perioden. Dock utan att vi fick utdelning. Eftre powerbreaket var det helt ombytta roller. Hästen tog över fullständigt och därför kändes Emil Lundbergs 2-3 mål både riktigt orättvist men samtidigt fullständigt underbart. Loket Lundberg är den som just nu drar de övriga lite sega lövenvagnarna. Gillar hur Fredrik Weiger bromsar in just innan passet för att backen ska glida ned en decimeter till så luckan för pass mellan klubba och skridsko blir öppen. Detaljer. Gillar också att Emil Lundberg insett att skott vid sidledspass ska sitta högt.

Emil Lundberg driver laget just nu med sin energi. Foto: Lucas Norlin

Vi skulle dock inte hålla ledningen perioden ut utan med sju sekunder kvar kunde nämnde fagerudd stänka dit kvitteringen i nytt PP och det fullt rättvist. Emil Lundberg skrädde inte orden i den andra periodpausen.

Kände dock ett visst hopp inför den tredje perioden som vi vanligtvis är mycket starka i och visst blev det så även denna gång. Likt de andra periodinledningarna i matchen inledde vi tredje riktigt bra och Brian Cooper kunde sätta det matchvinnande målet efter bara 2.42, ett PP-mål där hela femman ska ha cred. Axel Ottosson och Olle Liss med millimeterpassningar, Brian Cooper med det inte alls hårda men mycket precisa skottet samt Alexander Wiklund och Fredric Andersson som bägge skymde på mål. Skolboksexempel på ett perfekt PP-mål.

Hästen var sen rätt nära att kvittera i ett nytt PP där det bara sa spång i ribbkrysset.

Om vi sen tyckte att vi hade domarna emot oss under nästan hela matchen hade vi dom definitivt med oss när Istvan Bartalis (vilket lirare förresten) helt fri blev både hakad och krokat, men Zach Plamquist trodde kanske det var Christoffer Fish?

Alex Hutchings skulle sen avrunda matchen med sitt 5-3 i tom kasse, ett mål som också innebar en milstolpe då han nu gjort 100 poäng i den gröngula tröjan. Grattis Alex!

I samband med det målet  ska tydligen någon på läktaren skrikit: –Bra Kenttä! Du köpte domaren också. Kan den personen verkligen ha sett matchen?

Nä, ingen större insats av Björklöven, men match som trots allt nästan hade allt utan att jag för den delen vill sen sån igen, men som man så ofta sagt den här säsongen, vi hittar ett sätt att vinna och det är en styrka. Sen måste vi slipa på våra utvisningar. Två puck out, en för spel med för många spelare och en abuse of officials är i alla fall tre utvisningar för mycket.

Något vi däremot kan ta med och som ju ändå gör dagen till något att komma ihåg. Vi tog tre poäng, MODO kammade noll, Adam Plant blev klar, J20 slog största hotet Östersund och J18 vann över laget från norr. Hyfsad dag ändå, eller hur?

Nu väntar Tingsryd på lördag och vi börjar väl smått ladda inför den som ju kan bli då vi tangerar rekordet på 109 inspelade poäng i en grundserie.

Era reflektioner efter Vita Hästen? Skriv av er…

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Reflektioner efter Vita Hästen

 • 13 februari, 2020 kl. 17:48
  Permalänk

  Inte mycket att ta med sig från den här (häst) skit matchen men ändå starkt att återigen vinna när spelet inte sitter. Men jag tycker inte att vi ska börja vara oroliga för spelet än men ser det ut så här med typ 2-3 omgångar kvar av grundserien så blir i alla fall jag orolig inför fortsättningen.
  Att se Ackes agerande på isen i gårdagens match var nästan sorgligt, vad har hänt med honom ? Oavsett om Hellström vaknar till igen så är det skönt att få in Plant i truppen, Plant kan nog visa sig vara ett riktigt bra nyförvärv under våren. Såg att han är spelklar redan och kommer att spela i nummer 28, blir roligt att se honom på lördag.
  Läste att Modo tagit in Linus Nässén på lån från Växjö men det känns väl som ytterligare en korpspelare till Modo, 35 matcher i SHL den här säsongen med 4:45 i snitt istid. Såg också att dom jobbar på att låna in Kalixbacken igen, han gjorde en riktigt bra match förra gången han var inlånad till Modo. Blir spännande att följa kampen om andraplatsen, vet inte vilken man vill ska ta den.

  Läste också på Madhawks twitter om han på läktaren som skrek ”–Bra Kenttä! Du köpte domaren också” när Hutch satte 5-3 i öppen kasse, lite roligt var det men tycker att kommentaren som någon skrivit var ändå bättre. ” Måste ha varit samma man som fick Hellströms puck i skallen”

  ”Istvan Bartalis (vilket lirare förresten) helt fri blev både hakad och krokat, men Zach Plamquist trodde kanske det var Christoffer Fish?”😂 Rolig kommentar ! Och länken också 👍

  Riktig roligt med J18 vinsten över Skellefteå igår och med hela 5-0 ! Och bra start för J20 i slutspelet, riktigt roligt att Viktor Burman kommer in och levererar två mål direkt. Han är åter i Björklöven efter en utflykt till Karlskrona J20 superelit och den här säsongen i Vännäs div 1. Vi går mot en spännande vår med flera av våra grön gula lag.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: