Reflektioner efter Vita Hästen

Man pratar ofta om att det är i specialteams som dagens hockeymatcher avgörs. Det stämde verkligen igår, när inget annat stämde. Här kommer fler reflektioner.

Innan vi går in på själva matchen så tänkte jag bara släppa ut en liten fundering. Visst var det märkligt att man med två nya spelare i laget som gjorde hemmadebut i Gustav Bouramman och Fredrik Weigel presenterade Alex Hutchings som årets supporterspelare? Eftersom man dagens till ära hade supporterspelarlunchen för de som pyntat för Hutch kan jag förstå att man kanske lyfte det, men helt utelämna två nya spelare? Kändes inte så lite märkligt efter att Hutch spelat här hela säsongen. Hur tänker ni?

Matchen då?
Ja, vi hann väl knappt bänka oss innan 0-1 satt bakom Joe Cannata och jag är väl inte överförtjust över för det försvarsspelet vi visar upp där. Tre mot tre på deras blå blir hux flux tre mot en vid vår blå. Misstiming av alla i det läget, vi stöter och går bort oss. Liknade mer juniorhockey än hockey av lag med SHL-ambitioner.

Sen hade mer än tur när Hästen fick spela fem mot tre och inte satte en andra puck. Riktigt nära vad det dock med bl.a. en puck i virket.

Utnyttja PP skulle vi istället göra då Fredrik Weigel hittade Fredric Andersson vid stolpen som kunde vända in och sätta pucken i mål. En klassisk variant och grattis Weigel till första poängen i Björklöven. Ser enkelt ut, men skickligt av Justin Crandall att söka sig mot Weigel för direktskott i skottet och locka upp backen så att Freddan kunde få ytan att vända in på mål.

Ett andra mål skulle också komma i PP innan den första perioden men det var med nöd och näppe, detta efter att Oliwer Larsen manglades vid sargen som föranledde ett matchstraff på Skellefteprodukten Simon Krekula. Det gick dock bra för Larsen som kunde fullfölja matchen. Krekula fick fullfölja matchen från sidan och bara inse att den utvisningen blev matchavgörande. Bra pucksnurr av vår förstauppställning med Hutchings, Crandall, Vesel, Weigel och Andersson, men som vanligt med dess så blir det lite mer sökande än rena skottförsök, så publiken fick rycka in och testa Justin Crandalls svenskkunskaper och tydligen vet han vad SKJUT betyder för med 2,3 sekunder kvar satt pucken där bakom Victor Kokman i Hästenkassen.

I början av den andra perioden ville inte andrauppställningen med Andreasson, W Eriksson, Wiklund, Selin och Larsen vara sämre. Förvisso inget bländande spel, men det kändes som att Pontus Andreasson någonstans bestämde sig att nu fans ka vi göra mål och han hittade Sebastian Selin som hittade krysset.

Bara 40 sekunder senare satte Brian Cooper sitt första mål i Björklöventröjan och stort grattis på den. Assist av Gustav Boruamman. Första assisten där, stort grattis på den och alltså tredje målet under den femminuters utvisningen. Då fick Victor Kokman nog och in i kassen kom exlövet Oskar Masiello och det skulle visa sig att han kom in för att hålla nollan. Med tanke på resultatet så ett litet grattis på den också då. Vi det här målet så visade det sig att det kanske ändå går att jinxa positivt. När 3-1 satt sa sonen –Nu vinner löven! Varpå mamma svarade.- Nä, jag vill ha 4-1 i detta PP för att jag ska vara säker. Sekunder senare satte Cooper 4-1.

Sen kändes detväl  som att även Björklöven kände sig säker för sen var den mer eller mindre Vita Hästen för resten av matchen. Tror inte de förlorade många sargdueller efter 4-1 målet.

Först kom 4-2 i slutet av perioden där en ensam Arvis Degerstedt oerhört enkelt fick glida igenom och sätta pucken i mål. Så enkelt får det inte gå att göra mål på oss.

4-3 skulle ju sen komma tidigt i den tredje perioden då samme Degerstedt kunde löda in ett slagga från blå där vi har två killar i block som bägge missar och istället ställer Cannata. Finns ingen Häst på mål så de hade ju faktiskt lika gärna kunnat strunta i att försöka täcka. Hå hade Cannata hunnit fika, knyta om skridskon och sen ta pucken.

Nu skulle vi hålla ut, men härligt drag av Hästen att plocka Masiello med hela tre minuter kvar av matchen. Nu skulle det till slut straffa sig när Justin Crandall, sekunder efter att ha blivit utsedd till matchens lirare , satte 5-3 i tom kasse och bra att han träffar mål. Annars är jag inte överförtjust när spelare ska svåra lägen lägga pucken mot den tomma kassen. En miss där och vi ha en tekning i egen zon med ett ofta trött försvar kvar på isen, då man ju inte får byta vid icing. Nu gick det bra och då kan man inte klaga, men sättet vi vann på lämnar ju mycket att önska just nu.

Totalt sett en riktigt blek insats av Björklöven om man bortser från de fyra målen i PP som isig är riktigt starkt. Det tar vi med oss, men spelet i fem mot fem? Måhända derbybaksmälla, men vill inte skylla på det. Proffsigare än så måste vi vara. Riktigt tempofattigt och omständligt. Vet inte om jag exempelvis vill ha Fredrik Weigel med Fredrik Andersson och Sebastian Selin. Den kedjan med Alexander Wiklund stod för fart och då ofta med Selin som snabbskrinnare efter högerkanten, ofta med mål som resultat. Nu hamnar pucken istället hos Weigel som i sig är otroligt skicklig men det blir lite  omständligt och Selin blir stående på hälarna. Sen såg jag någon på nätet som döpte om Hutchings, Vesel och Crandall från transkedjan till tramskedjan. Lite så känns det. Även där för mycket dutt och smålir än rakt på mål. Sen ska man ju ta in att vi inte haft någon riktigt träning sen Weigel och Bourmman kommit in i laget, så förstås svårt att hinna lira ihop några eventuell nya kedjor, vilket jag tor vi kommer att få se framöver.

Sen lider vi med tappet av Deilert och Hjelm och vi får bara vänta ut att Palmquist och Deilert kommer i spel. Då blir det helt andra bullar. Samtidigt är det alltid starkt att vinna när man spelar allt annat än bra.

Fagervall sa efter matchen att det är segern som räknas och det har han ju het rätt i. Det är poängen som räknas när du summerar tabellen. Även om insatsen mot MODO var flera nivåer bättre så gav den noll poäng. Den som sen tror att han i och med det sitter nöjd med insatsen är helt fel ute. Klart man inte är nöjd med insatsen förutom i PP som ju blir matchavgörande utan man sitter nog nu och analyserar varför det såg ut som det gjorde och förhoppningsvis er det bättre ut redan i morgon mot Tingsryd.

En öliten notis är att det var kul att se att Björklöven utöver att ge den 6-årige Tora en guidat visning av A3 och att få träffa Vita Hästens målvakter ocjså träffade dom under den första perioden. Bra gjort Björklöven med VD Blomberg i spetsen och bra att man tog tag i det som Löven4Ever tipsade er om när själva incidenten skedde efter förra hemmamötet.

Avslutar med en liten notering om BIK Karlskoga. Förr var de synonyma med typ utvisningsrekord, men nu är de alltså och naggar i kanten på målrekorden?

Man har alltså på de inledande 19 matcher svarat för mäktiga 80 mål! Enligt domarna.se finns bara tre3 noteringar som slår detta och det är sen gammalt.
* Leksand, 93 st (08/09)
* Malmö, 82 st (05/06)
* Skellefteå, 82 st (05/06)

Är inte kontinuitet och tradition lite ledord inom hockeyn? Hur kan då BIK få tillåtas bli ett glatt gäng? Här tycker jag förbundet måste ryta till. Man har inte ens en spelare på topp 20 i utvisningsligan. Innebär detta att alla stolar i Nobelhallen sitter säkert? Blir hemmapubliken nu tvåögd? Vad är det? Wessner måste ju skämmas. Ur led är tiden.

Era reflektioner efter matchen? Skriv en kommentar..

***

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

6 thoughts on “Reflektioner efter Vita Hästen

 • 12 november, 2019 kl. 17:27
  Permalänk

  Känner bara glädje över de 3 poängen. Spelet var inte nått att skriva hem om. Skönt att pp och bp är fortsatt bra. Kommer att bli viktigt när det ska avgöras framåt våren. Nu väntar jag ivrigt på Zack, Lundberg, Deilert och Hellström, då blir vi svårslagna. Försöker bara att njuta så mycket som det bara går över att vi ligger i toppen.

  Svar
 • 12 november, 2019 kl. 18:20
  Permalänk

  Ja, för mycket duttande och runt. Mer rakt på, sidledspass och PANG! Stilpoäng ges inte ut i Hockeyallsvenskan.
  Och fortsätta jobba fullt ut i 60min som Fagervall säger.
  Kom igen Löven!!

  Svar
 • 12 november, 2019 kl. 18:22
  Permalänk

  Nja diggar inte er analys.

  Om vi ska göra Weigel rättvisa så måste vi ju rimligtvis ge honom tid och mer kreativa kompisar.

  Tornberg, Söder, Lyrenäs, Boureman …. nja

  Svar
  • 12 november, 2019 kl. 18:33
   Permalänk

   Tänker inte så. Tänker kanske in mellan Hutch o Crandall som bomba in mål. Tycker han ska gå som center och inte som ytter.

   Svar
 • 12 november, 2019 kl. 21:40
  Permalänk

  Vadå tramskedjan? Våran roligaste/bästa kedja leker och har kul… Och?… alla som själv idrottat fattar att det händer ibland att de blir för mycket finlir och insatser som denna, alternativet är att vi börjar spela gamla INTE goa bök & stökhockeyn igen…2.800 åskådare igen då?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: