Reflektioner efter Vita Hästen

Björklöven tog igår sin femte raka seger och det är inte vanligt i gröngula sammanhang. Det var inte vackert, knappt ens roligt att se, men vi vinner när vi inte är på topp. DET är roligt att se. Här kommer fler reflektioner.

Jag försökte skoja till det på Twitter igår genom att jämföra matchens utseende med burgaren jag köpte i den första periodpausen.

Riktigt så illa var det förstås inte. Även om inte passningarna satt som dom brukade och målen inte föll i samma strid ström som tidigare, så var det stabilt och konsekvent. Vita Hästens defensiva spelstil passade inte alls våra försök till snabba uppspel utan nu blev det en vit mur som skulle forceras.

Nu fick vi en smakstart när Alex Hutchings efter 56 sekunder serverades öppet mål i ett Vita Hästen uppspel när pucken gick via Justin Crandalls skridsko till just Hutchings.

Det tog 13:57 innan Vita Hästen fick till sitt första skott på mål, då ledde vi skotten med 5-0, men efter det så vann alltså Hästen skotten de sista 46:03 med 29-20 utan att speciellt många gånger kunna hota. Därtill var Joe Cannata alldeles för bra och vilken målvakt vi har. Fantastiskt vad han får det att se enkelt ut.

Den andra perioden var verkligen inget att skriva om inte mycket heller i den tredje. Det var så tråkigt att till och med Matris-Staffan verkade nicka till. När en back tappade klubban var Hardy Häman Aktell snack att få fram en ny och det såg ut som att han sa :-Du får var lite vaken! i riktning mot Staffan. Vaknade gjorde man dock när Ludwig Stenvall åkte ut för en hakning och ingen i båset förstod något, allra minst Joakim Fagervall och jag förstår honom. Kändes som att domarna själv höll på att nicka till och tog en första bästa för att NÅGOT skulle hända i matchen. Efter det såg vi ett par solklara utvisningar som man helt släppte, men när Arvid Degerstedt åkte ut passade Björklöven på att skicka in kvällens andra mål, det genom Fredric Andersson som satte sitt tredje mål för säsongen på ett mycket skickligt i ett trängt läge fick iväg ett skott som letade sig in bakom en annars utmärkt Viktor Kokman i Vita Hästenkassen.

Joe Cannata var sen nära att hålla nollan men en lurig Jens Holmström ville annat som mycket vaket vallade in reduceringen till 2-1 vita Cannatas rygg när denne trodde Holmström skulle runda kassen eller lira in i slottet. Det är också en del av Cannatas storhet, just hans spelsinne. Här tror jag han inte täcker stolpen för att ha en mer centrerad position om passet går bakåt för skott. Inte ofta en spelare chansar på det sättet som Holmström gör. Kanske en av 100 försöker detta och att sen kanske en av 100 lyckas. Satt förresten och tittade lite extra på Cannata igår och varför han ofta hinner med så fint i förflyttningarna är att han redan innan passen slås ser vad som är på väg att ske och kan således ligger lite steget före och kan inleda sin förflyttning någon tiondel tidigare. Det fungerar 99/100 och det här var den 100:e. Återigen, oerhört skickligt av Holmström.

Sebastian Selin hade kunnat bli målskytt ett flertal gånger. Foto:Lucas Norlin

Sebastian Selin hade under matchen kunnat sätta Hästen på plats ett flertal gånger och efter en denna miss i slottet vid ett PP dunkade han klubban i spelarbänken ett flertal gånger uppenbart missnöjd med sig själv. Hoppas det snart lossnar för honom. Det vore både han och Björklöven betjänt av.

Avslutar med introt. Vad hände där? Tänkte att man bytt introlåt det var då en tam rackare som spelade lommade ut till, men insåg sen när själva crescendot kom att spelarna åkt in på isen på tok för tidigt. Hur är det med kommunikationen där? Vad är det som styr? Märkligt.

För övrigt. Igår svarade Alexander Popovic för sin första poäng i seniorsammanhang när han svarade för assisten till Tegs 5-1 i gårdagens 7-3 seger över Örnsköldsvik på bortaplan. Grattis!

Era reflektioner efter Vita Hästen? Skriv en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Reflektioner efter Vita Hästen

 • 4 oktober, 2019 kl. 06:28
  Permalänk

  I år har vi en kanonmålvakt, vi är ruskigt bra i bp och bättre i pp än förra året. Därför vinner vi sådana här matcher i stället för som tidigare åker på en uddamålsförlust.

  Svar
   • 4 oktober, 2019 kl. 11:08
    Permalänk

    Tack Micke. Hoppas allt är bra med dig. Tur vi har såna hjältar som dig och bloggarna här som gör så mycket för klubben och oss supportrar. Ni är guld värda. Ha dä gött.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: