Reflektioner efter Vita Hästen

Start vändning gav två poäng som snart måste börja bli tre i sådana här matcher. Här kommer fler reflektioner.

Vi tog oss samman och vann till slut matchen men fortfarande finns tyvärr mycket att önska från vårt gröngula lag. Kan han aldrig vara nöjd tänker kanske du, men sanningen är ju att ska vi lyfta i tabellen så finns det bara en väg att gå och det är trepoängare efter trepoängare efter trepoängare och här hade vi en gyllene chans att skaffa oss en bra känsla och lite självförtroende inför de många bortamatcher som följer. Efter floppderbyt mot Södertälje på onsdag väntar bortamatcher i sex an de kommande sju matcherna. Nu fick vi lite turligt med oss två poäng, men insatsen överlag var väl sådär, va?

Vi svarade som vanligt för en ganska medioker förstaperiod, skapade knappt ett läge värt namnet, hade ett ribbskott emot oss och släppte också in ett mål, ett av de märkligaste målen man skådat. Ett skott som tar på Petersons skridsko och går i en både ÖVER(!) Masiello och sen drar Lilldegen in den på volley. Oerhört tungt att få ett sånt mål emot sig när det i övrigt grinat lite ila och så sent i perioden dessutom.

Inte kändes det bättre när vi gav Vita Hästen ett par powerplay i början av den andra perioden för vi vet ju av historien att Hästen har för vana att utnyttja just PP kliniskt mot oss och känslan var ju bara, NÄR kommer den att sitta? Hann inte mer än tänka tanken så satt 2-0 bakom Masiello och då kändes uppförsbacken rätt brant, men vår förstalina ville annat. Bara 16 sekunder senare satte Emil Lundberg sitt sjunde mål för säsongen till 2-1 och vips så blev Björklöven i vanligt ordning ett helt annat lag när man väl gjort ett mål. Det är kanske det som är det mest anmärkningsvärda med Björklöven, hur ett mål i endera riktning kan påverkar laget så kopiöst?

Sen var det rätt bra fart perioden ut och till slut var det vår tur att ha tur. I periodens sista sekund kunde Fredric Andersson hitta bortre krysset , men ska vi vara ärliga så var det ju en tydlig offside på Emil Lundberg.

I en tredje fick så Hästen ett PP på nytt och även denna gång kan man nog sätta in den utvisningen på kontot för onödiga utvisningar när Jonas Emmerdahl la upp pucken på läktaren.

Även här utnyttjade Hästen det PP och det också samme målskytt som vid 2-0 som satte den på liknande sätt. Första gången slagga, denna gång ett tyst skott, men känns målet igen? Vi har släppt in många sådana här där en motståndare får smyga fram och skymma. och med backar som bara tittar puck och har noll fysiskt kontakt med motståndaren.

Vi gav dock inte tappt utan kunde återigen kvittera, denna gång genom Sebastian Selin som fin skridskomåttagning och snabbt skott hittade en av de nedre maskorna och så hade hela förstalinan hamnat i målprotokollet. Nu var det å andra sidan inte hela förstalinan inne utan målet skedde under ett byte där Alexander Wiklund med härligt drop, men kanske främst Jacob Peterson hade stor del i målet via sin slalom från mittzon. Hur ska vi klara oss utan honom under JVM?

Väl i förlängningen skulle åter Jacob Peterson åter kliva fram, med sitt segermål till 4-3, även här bra förarbete av Alexander Wiklund. Skönt med seger till slut!

Funderar lite efter den senaste tidens matcher och det är hur Fagervall/Jäger utnyttja laget. Just nu är det en väldig snedfördelning jämnare. L Eriksson, Cruseman, Söder spelar varken PP eller PK och Emil Lundberg, Fredric Andersson, Jacob Andersson och ofta också Simon Åkerström lirar både specialteams. Förstår inte varför vår tilltänkta offensiva kraft ska ödsla kraft i penaltykilling? Tänker exempelvis på Jacob Andersson som varit rätt blek sen bortamatchen mot SSK.

I PK kör vi ju nu två forwardspar i Jonsson/Granlund och Andersson/Lundberg. Skulle här kunna låta de sistnämnda vila och exempelvis i stället köra med Söder/L Eriksson.

Lite svårare bland backar då två av våra defensivt starka är på skadelistan och skulle behöva få in dessa i spel för att avlasta för Åkerström och J Andersson så de kan lägga energin där de har sin styrka dvs i offensiven.

Vill plocka ut några saker tränare Joakim Fagervall säger efter matchen. Till VK säger han att vi är ett väldigt bra hockeylag och att det är onödigt att sätta oss i den situationen vi gör i många matcher. -Det känns som ett tvångsbeteende i första perioden, ligger vi bara under känner vi oss trygg. Tror nog att de flesta lagen i alla serier tycker att just de är ett väldigt bra lag, men en tabell ljuger inte. han bygger vidare. –Nu har vi gjort jättemycket mål de fem sista matcherna. Njaee, kanske inte jättemycket.

BIK Karlskoga 24 mål
Tingsryd 18
Västerås 17
Pantern 16
Björklöven 16

Ser vi sen till målskillnaden de fem senaste så ligger vi på tionde plats. Då spelar nog mål framåt mindre roll, i alla fall i min bok.

Han sparar dock det bästa till sist: -I fem mot fem är vi bättre än alla lag i den här serien..hittills. Det är inget lag som varit bättre än oss i fem mot fem. Då kommentaren kommer i samband med snack om specials teams så kan man anta (inte veta) att man snackar mål framåt och bakåt.

Då plockar vi fram facit i spel fem mot fem:

Sjätte bäst. Sen ska man ju tro på sitt lag, men topp två, seriens bästa målvaktspar, seriens bästa försvar, seriens bästa powerplay och nu bäst i fem mot fem. Borde inte det synas i tabellen? Man har ju emellanåt pratat om att man tappat ödmjukheten, men är det så konstigt när man nästan alltid får höra att man är bäst på allting? Att tänka som en vinnare för att bli en vinnare köper jag, men att att gå från det till att plocka fram alternativa sanningar är trots allt ändå en viss skillnad. Någon anna som tänk på detta, eller är det bara jag?

Nåväl, som sagt två poäng.

Avslutar med att känga till C More. Man kan tycka att man ska kunna kräva av en person som har som jobb att kommentera att den ska ha koll på spelarna i bägge lagen. Han hade stenkoll på Hästenspelarna, men blandade oerhört ofta ihop den gröngula. Att man missar någon gång tex Wiklund och Lundberg pga av viss likhet i nummer och då bägge är leftare, men när Jacob Stenqvist blir Simon Åkerström är liksom råttet mågat för att citera ett exlöv. Sa jag att han vid ca 111 tillfällen sa att Alexander Viklund gjorde comeback i hockeyallsvenskan efter fyra säsonger i SHL och Karlskrona? Eller att Häman kom från Skellefteå IF? Eller att han ofta pratade om hur Hästen skulle göra för att vinna? Läsa på, opartisk och sen lite grundkunskaper är väl det minsta man ska kunna begära?

Era reflektioner efter matchen?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Reflektioner efter Vita Hästen

 • 3 december, 2018 kl. 23:29
  Permalänk

  Håller med i mångt och mycket. Funderar lite på om supporterspelaren skulle vara en målvakt, bara för att sätta ton i laget, men då får jag väl mothugg.

  Svar
 • 4 december, 2018 kl. 00:22
  Permalänk

  Med all respekt, får du hemskt gärna sätta dig i en av CMORE’s kommande sändningar i en match med 2 lag som du inte följer aktivt (man ska ju vara opartisk) & kommentera. Finns inte mycket som hindrar dig att göra det. Vill du ha en förändring, VAR förändringen som du vill se då. Visst, han gjorde fel, men gör inte du fel varje dag? Får du skäll för att du gör fel då? Istället för att slänga ur dig kritik här så kanske du skulle tänka på att han är inte mer än en människa. Skicka kritiken direkt till hans e-post för här läser han då inte.

  God Jul i förskott!

  Svar
 • 4 december, 2018 kl. 00:33
  Permalänk

  Vet inte är det bara jag som tycker att Lövens Boxplay är jävligt lamt, spelarna kämpar med att ligga rätt ( inget fel med det) men saknar aggresiviteten och dom får aldrig tag i puck jäveln utan tex nu Hästen får chans på chans på chans tro fan då att den slinker in till slut, nä måste bli mer aggresiv och vinna en mot en lägena även i bp:(

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: