Reflektioner efter Vita Hästen

Två poäng för Löven och två mål av Selin. Masiello in på vinnarspåret, men resten var lite som skoskav. Här kommer fler reflektioner.

Att se Björklöven just nu är som att använda de där inköpta skorna som ska vara så bra, men som ger skoskav. Trots det man använder dom ändå i hopp om att de framöver ska fungera som det är tänkt. Man borde rent logiskt för sitt eget höga nöjes skull välja ett par andra skor man redan vet fungerar som typ en feelgood film, men så fungerar inte den inbitne hockeysupportern.

Nä, hela björklöven känns just nu dom ett stort enda skoskav. Där i butiken vi kallar försäsong kändes just den skon riktigt bra, både i upplevelse och marknadsföring men väl hemma, dvs. i grundserien har den börjat skava rejält.

Visst är det fortfarande för tidigt att ropa att vargen kommer, men när man tittar på ett i egen bok tippat framtida finallag, men istället funderar över vilka backar som borde bänkas mer på grund av uselhet istället för konkurrensen i hockeyallsvenskans på pappret bästa backuppsättning infinner sig en viss oro. Eller hur ett lag som har som taktik att ta sig in på motståndarkassen aldrig ens kommer dit. Inte ens glimtvis. Då böjar man förstås fundera. Eller en lag som ska sitt spel på fart och fläkt mer påminner om en Volvo 340 än en BMW X5M, ja då finns anledning till undra om den där skon var ett plagiat och inte äkta vara?

Fanns det då inga skavsårsplåster? Jodå, Sebastian Selin, potentiell skyttekung hänger två kassar varav en straff som fick tankarna att minnas mötet Luleå-Örebro i SHL helt nyligen. Smekte bara upp den i klykonov. Även Emil Lundberg hängde en kasse och det var nog viktigt att just dessa fick göra mål för att kanske komma igång. Dessa två har vi ju väntat oss lite mer av under inledningen av säsongen. Vi tar också med oss arbetsmoralen i tredje. Visst ville Vita Hästen slå vakt om sin ledning, det förtar inte att vi kom tillbaka på ett starkt sätt. Lyrenäs satte sin straff och visar att han är grymt säker på gubbhörnet. Oscar Masiello skötte sig stabilt och var tät i straffläggningen som tog fyra av fem och vann på så sätt sin första tävlingsmatch som Björklövenspelare. Sen Söderlövare.. bra jobbat! Ni var fler än dom!

Foto:Stefan Clevemalm

Lite från matchen då?
0-1. Jo, slarv gav 0-1. Dåligt pass, dålig mottagning och ett skott som kanske inte såg helt otagbart ut.

0-2. Extremt passivt agerande framför mål av en back. Måste ligga tätare där och plocka bort klubba eller spelare.

1-2. Bra jobb framför mål av Emil Lundberg och Sebastian Selin köttade in returen. Bra! Äntligen bar ett av Jacob Andersson sanslösa 13(!) skott på mål i de två inledande matcherna frukt, vilket aktualiserar var alla spelare måste lära sig: Värdera lägena!

1-3. Här måste vi hinna få en klubba till Masiello. Antingen tar han upp sin egen, backens dito som ligger ännu närmare i förstaläget eller att han får backens klubba. Med nån form av klubba hade han enkelt kunna styra bort det skottet som gav retur och mål.

2-3. Är lite turligt. Cody Murphy söker Jacob Peterson som missar pucken som går vidare till Jacob ”Stänka” Stenqvist som stänker dit reduceringen.

3-3. Hyfsad tur även här. Vita Hästen har två bra lägen att lägga puck ur zon, men likt hur vi brukar göra så blir det för mjukt och vi hugger som en kobra. Messy är het på mål och Emil Lundberg sätter sin första kasse för säsongen och gissa om vi väntat på den här målgesten, som vi såg 17 gånger senast det begav sig!

Straffarna: En handfull alibistraffar totalt från bägge lagen, men sen. Först Lyrenäs som använde sitt klassiska gubbhörn och sen Selins smekning i kryllan. Sen kan man förstås ifrågasätta ordningen i valet straffskyttar där Lyrenäs, kungen av frilägen tar tredje? Där hade matchen redan kunnat varit över. Han måste kunna påverka. Nu blev det bra, men..

Slutligen, vi spelade kanske som en halvtom påse skit, men vi gav aldrig upp och det är jäkligt viktigt. Det tar vi med oss. Säsongen är lång och vi tog ett steg denna kväll, men varför har vi inga namn på bortatröjorna?

På onsdag är det match igen. Kommer då skon sitta lite bättre eller får vi igen förlita oss på skavsårsplåster igen?

Era tankar efter matchen?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

11 thoughts on “Reflektioner efter Vita Hästen

 • 24 september, 2018 kl. 16:50
  Permalänk

  Ja inte f-n är det roligt att vara Lövensupporter längre. Är det en förbannelse över märket? Alla dessa spelare skulle säkerligen utmärka sig positivt i vilket allsvenskt lag som helst men i Löven? Nej nej här ska man inte vara bra…o det kvittar tydligen hur många fel (#26) man än gör för bänkad blir man inte… #52 är ju helfel han oxå men det gäller rätt många just nu..
  3 omg till sen vill jag ha en ny röst i båset om detta fortsätter

  Svar
  • 24 september, 2018 kl. 21:33
   Permalänk

   När var det roligt att vara lövenfan sist? Jag kommer inte ens ihåg…

   Svar
 • 24 september, 2018 kl. 17:27
  Permalänk

  Sett till hur svårt vi brukar ha mot VH o dessutom underläge hela tiden tycker jag det var bra.
  Några straffläggare o även målskyttar vi gjorde väl inte så många på straff i fjol!

  Svar
  • 24 september, 2018 kl. 17:33
   Permalänk

   Visst är det så, men om man lutar sig mot historik vinner man inga matcher. Man är trots aldrig bättre än sin senaste insats.

   Svar
 • 24 september, 2018 kl. 17:54
  Permalänk

  Tycker att det är en bra start på säsongen då allt bara kan bli bättre. Inte kul om det blir tvärtom då allt avgörs efter nyår.

  Svar
  • 24 september, 2018 kl. 18:18
   Permalänk

   Det avgörs ju ändå efter jul hursom, eller hur? Vare sig det går bra eller dåligt inledningsvis.

   Svar
   • 24 september, 2018 kl. 23:44
    Permalänk

    Rätt! Å andra sidan är det bra för ev slutspel att säsongen avslutas i dur.

    Svar
  • 24 september, 2018 kl. 19:25
   Permalänk

   En förlorad poäng är lika mycket värd i omgång 2 som 49 när tabellen ska summeras och vilken plats man hamnar på när serien är klar så jag köper inte dessa ständiga ursäkter längre. Att hamna på plats 5-12 och tagit kanske 10-12 poäng mot storlag som VH, Pantern och Västervik på sammanlagt 12 matcher är jag less på.

   Svar
 • 24 september, 2018 kl. 18:31
  Permalänk

  Fjärde på tur var det t.o.m för OSL!

  Svar
 • 24 september, 2018 kl. 23:10
  Permalänk

  Varje poäng man kan skörda i varje match tills i värsta fall man inte har något att spela för längre är guld (slutspelsserie, undvika negativt kval, topp 3 etc) värd. Punkt slut.

  Svar
 • 24 september, 2018 kl. 23:32
  Permalänk

  Nästa match både tror och kräver jag 3 poäng. Åk skridskor och sluta kladda med klubborna.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: