Reflektioner efter Västervik

Till slut måste det komma en genomusel insats och det gjorde det i går. Ingen fart, ingen finess och ett Västervik som visade upp precis just det. Ändå var vi nära och det är surt. Här kommer fler reflektioner.

Redan tidigt kände man att något inte stod rätt till. Boström stod först uppsatt som extraback för att sedan saknas helt. Vi hade fyra bra lägen i första men alla försökte genomborra Franssons magplatta, som om det det skulle gå?!

Speciellt ett av lägena satte sig på min näthinna. När Nicklas Johansson kommer efter kanten och backen druttar på baken så söker sig inte Nicke inåt för att få bättre vinkel utan stannar kvar i tryggheten på kanten där han fick ännu mer yta. Så gör man inga mål. Messy hade ett bra läge, Jacob Andersson likaså, men som sagt, rakt i magen.

Vi gjorde en hel OK förstaperiod och därför kändes ju Västerviks 1-0 mål rätt onödigt. Rejält passivt försvarsspel i det läget. Kika på den här bilden. Killen med pilen på sig är alltså den som kommer först på returen. Det undviker vi en dag då vi agerar, inte reagerar. Först då vinner man hockeymatcher. Hade exempelvis Jakob Andersson, som är axel mot axel med målskytten Liss skitit i att titta på vart pucken tog vägen och fokuserat på sin gubbe, då hade målet aldrig blivit till.

1_0

 

Tyvärr visade det sig återigen att vårt powerplay inte håller hög klass och jag måste nästan säga att Åkerblom/Jäger begår tjänstefel som inte prioriterar denna spelform. Hur många fördelar ska vi ge motståndarna innan vi försöker förbättra oss i PP?

Sen hände det som inte fick hända. Lagets genomgående bäste spelare den här säsongen David Lindqvist krockar med en egen spelare och får en smäll mot något av benen. han haltade ut, men återkom för något byte för att sen utgå redan efter fyra byten. Måtte det ha varit en försiktighetsåtgärd! Även Linus Boström saknades i matchen trots att han sattes upp som ordinarie vid lunchtid, men vi pratade kort med honom efter matchen och han hoppades själv vara tillbaka redan mot Vita Hästen på onsdag.

Tekningarna i den första var katastrofalt dåliga med lövenögon sett. 37-63 i %. Förvisso är vi inte lika starka utan Tobias Hage, men som det till slut såg ut symboliserar lite hur matchen var. Vi var inte riktigt där. Totalt förlorade vi till slut tekningarna med 24-35 eller 41-59 i %.

Efter att ha varit det något bättre laget i den första perioden så kunde man inte alls känna igen Löven i den andra perioden. Om den andra perioden mot SSK senast var dålig så var den här nog säsongen klart sämsta mellanakt.

I den passade Västervik att göra 2-0 tidigt efter ett riktigt fint anfall, men vart var vi? Maken till passivt försvarsspel har man knappt sett och Högberg som tillfälligt vikarierande center lämnade en del att önska. Egentligen lämnar hela hans insatser och kroppsspråk mycket att önska. Åker omkring med en utsträckt klubba lite halvintresserat. Han som skulle ersätta Alex Hutchings rakt av och lätt sätta 20-25 mål hänger inte med någonstans. Någon annan sa inför säsongen ”Hockeyallsvenskans svar på Pär Arlbrandt”. Jo tjena.

Sen fick vi ett sk. klassiskt skitmål när Niklas Pavels mage blir målskytt och kom helt oförtjänt in i matchen. Man ringde på målet, men såg inget felaktigt. Sen kunde vi inte alls bygga vidare på det målet, helt enkelt för att vi denna kväll inte var där. Bara 2:37 senare var det ridå ned när Västervik kunde sätta 3-1, efter att Jakob Andersson återigen varit för intresserad av puck och sen försöker hugga ned Victor Öhman som bit ved. Prova att spela KMK, kropp-mot-kropp nästa gång. Då fixar du två av kvällens mål.

Sen gjorde vi ju ett mål i powerplay trots att jag tidigare kritiserade det och vi slutade ju för andra matchen i rad med en siffra bättre än den totala, MEN int är då ja nöjd inte! Vad säger ni som läsare?

Målet i sig är vaket av Lucas Ekeståhl-Jonsson, som hittar luckan mellan benen på annars utmärkte Jonas Fransson i Västervikskassen, men visst är den en rejäl blunder från Franssons sida? Samtidogt handlar det om att få skotten på mål i oväntade lägen. Det har Lucas gjort två matcher i rad.

Då var vi rejält på G och när Nicklas JOhansson sköt ett skott just innan powerbreaket så fick jag rejäl puls då jag trodde att Jonas Franssons svarta klubbspets var pucken som studsade in i mål, men ack vad jag bedrog mig.

En olycklig utvisning på Cody Murphy lite senare (när blev nivån så låg i den tredje perioden?) och ett frispel av Kim Karlsson gjorde att vi kom ur rytmen och de sista 2.37 hade vi inte mycket att komma med. Mest panikidéer. Fick ett par halvchanser, men till slut en välförtjänt seger för Västervik som är ett riktigt friskt lag, men frejdiga anfall och fart, finess och kul hockey helt enkelt.

Gillade det rutinberade 19-årige Adam Werner gjorde i slutet i spel 3 mot 5. han räddade ett skott med plocken, men släppte snabbt ut pucken för att fördröja spelet och tjänade två sekunder. Det visar vilket smart målvakt han är.

Sen kändes det märkligt när Lucas Ekeståhl-Jonsson fick med pucken i sitt förvar en slashing över ansiktet, men det dröjde till granskningen efter den följande icingen innan en utvisning utdömdes. Vi tappade viktiga sekunder och främst var det väl märkligt att det inte gav en 2+2:a? Hur mycket blod behöver domare Robin Karlsson se?

Sen får man lida vidare med alla Söderlöv, då alla kommentatorer alltid tror att alla tillresta fans kommer från Umeå. Stäck på er Söderlövare! NI finns och NI är viktiga. Det är inte bara vi i Norr som räknas. Bra jobbat denna kväll.

Avslutar med en känga. Såg en artikel i VK där man lyfte fram exlövet Victor Öhman som målskytt.. jo precis HAN som här om veckan körde rattonykter och fastnade i en poliskontroll och man avslutade artikeln med detta:

”Modofostrade Victor Öhman har annars haft en tuff tid de senaste veckorna sedan han körde bil och hamnade i en nykterhetskontroll med för mycket alkohol i blodet.– Gissa om det här kändes skönt, log Victor.”

Precis! Gör du ett mål och dina problem är över. sporten är lösningen på allt dumt. Att du utsatte andra människors liv i fara spelar ju ingen roll. Du gjorde mål och då är allt frid och fröjd. Om du eller VK som inte bemötte den utomordentligt dumma kommentarer är den största idioten låter jag er läsare bedöma…

11 thoughts on “Reflektioner efter Västervik

 • 12 november, 2016 kl. 09:56
  Permalänk

  Känns som om Åkerblom å co måste vaska om rejält i PP. Att Öhman inte lirar i den spelformen är ju stort tjänstefel!!

  Svar
  • 12 november, 2016 kl. 10:18
   Permalänk

   En högerskytt av rang behövs!!!Wahl

   Svar
 • 12 november, 2016 kl. 10:19
  Permalänk

  Man har väl fått vad man betalade för?

  Ett tips för nästa säsong är ju att låta GM Fagervall köra Headcoach + sportchef + GM och Jesper Jäger Assistcoach + juniorsportchef. Då borde det finnas runda slängar 2 miljoner till att lägga på spelare. Dvs DJ+TJ+Mackans löner. Det är ju trots allt på isen det avgörs.

  Svar
  • 12 november, 2016 kl. 10:29
   Permalänk

   Verkligen Ray?? En dålig insats och du kör en avgå alla? Jisses

   Svar
   • 12 november, 2016 kl. 11:01
    Permalänk

    Nu var det ju tips inför nästa säsong. Ett sådant här fuskbygge kommer inte hålla i längden.

    Svar
 • 12 november, 2016 kl. 15:53
  Permalänk

  Ray! Håll dig till Curling om du tycker Björklöven är ett fuskbygge. Bara ler av dig

  Svar
  • 12 november, 2016 kl. 17:52
   Permalänk

   Fuskbygge ja. Sedan att spelare har presterat över förväntan är ju en annan. Ska Björklöven starta varje säsong med två målvakter som inte har någon erfarenhet från nivån eller högre, eller med bara två spelare som gjort tvåsiffrigt med mål förra säsongen, så kommer det förr eller senare gå åt pipsvängen.

   Nu har ju också motståndarnas målvakter underpresterat i matcherna mot Löven samtidigt som Werner varit fenomenal. Håller det i längden?

   Nu säger jag inte Björklöven är värdelösa för det är dom inte men ska dom uppåt krävs det ju fler högoktaniga spelare och pengar är ju lite grundförutsättning.

   Svar
 • 13 november, 2016 kl. 12:25
  Permalänk

  Hur kan det bli så dåliga teknings-stats i den här matchen. Västervik är väl sämst på det, och Löven bland de bästa? Okej att Hage är borta, men ändå? Kan det vara ett tecken på dålig inställning också?
  Nä, att torska 2 gånger på raken mot ett div.1-gäng är inte ok…

  Svar
  • 13 november, 2016 kl. 19:48
   Permalänk

   Jag skulle inte säga dålig inställning, men det är uppenbart att ”vi inte var där” för att använda en sliten klyscha. En 95 % insats duger inte i dagens hockey men alla lag har dom med ojämna mellanrum och förhoppningsvis lärde man sig ett och annat av denna förlust. Sen är det bara att inse Hages och Lindqvists betydelse för vårt lag.

   Svar
 • 13 november, 2016 kl. 14:58
  Permalänk

  Instämmer helt i det du skrev om Victor Öhman och att ”sporten är lösningen på allt dumt”. Titta bara på Petter Northug, 3 Maj 2014: Rattfylla, uthäng i media och allt vad det innebär, 1 Mars (10 månader senare) hyllad och hjälte, allt är förlåtet. som du skrev ”sporten är lösningen på allt dumt”

  Svar
 • 13 november, 2016 kl. 15:00
  Permalänk

  Instämmer helt i det du skrev om Victor Öhman och att ”sporten är lösningen på allt dumt”. Titta bara på Petter Northug, 3 Maj 2014: Rattfylla, uthäng i media och allt vad det innebär, 1 Mars 2015 (10 månader senare) Vm-Guld på femmilen i Falun, hyllad och hjälte, allt är förlåtet. Som du skrev ”sporten är lösningen på allt dumt”

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: