Reflektioner efter Västervik

Mycket av det som tidigare varit vårt segerrecept fallerade denna kväll. Lägg till en inställning som luktade lite unket, ja då vinner du inga hockeymatcher. Här kommer fler reflektioner.

Jag vet att laget garanterat hade förberett sig och laddad precis på samma sätt som tidigare matcher, men tror också att det i varje individ smugit in sig en känsla av oövervinnlighet och med bottenlaget Västervik som motståndare, är det inte långsökt att anta att vi gick in i matchen på en och en halv skridsko och det räcker i dagens hockey. En kanske 90 % insats ger inga segrar. Inte svårare än så. Man får ingenting gratis. Det var en match som symboliseras som bäst när vi inte ens vinner tekning när domaren släpper före Västerviksspelaren ens är framme vid tekningspunkten.

Just tekningar är ett ganska bra kvitto på om man är påkopplad och närvarande till 100 %. Vi förlorade 41 av 61 tekningar. Vi vann alltså 32,78 % av tekningarna! Nu ska inte centrarna hängas ut här för en tekning vinns av laget. Det är det laget som vinner puken efter teken och då gäller det att samtliga på isen är redo. Så var det inte denna kväll.

Nu kunde jag ana detta scenario redan vid introt för andra matchen denna säsong missade man entrén så det bara skön om det. Vet ni vilken den andra var? Almtuna hemma. Hur såg det ut då? Nästan lika illa. Här tror jag Björklöven har sin största motståndare denna säsong. Spelet i sitt eget huvud. BIK Karlskoga, Timrå och Västerås kommer inte vara några problem. Där kommer tagget av sig själv utan det är när vi möter dessa motståndare som på pappret är sämre om man får uttrycka sig så. Nu är Björklöven uppskrivna i press som ett givet topplag och frågan är om vi har spelare som klarar av det? Den klassiska lövenpressen som så få tidigare klarat av. Allt är himmel eller helvete kring Björklöven, tro inget annat. Önskar det kunde vara annorlunda.

Matchen då?
Ja, utöver Sebastians Selins ”friläge” efter 10 sekunder var det en tämligen tam och avslagen inledning, både på isen och även på läktarna. Västervik tog ledningen efter dryga fem minuter där Joe Cannata för första gången den här säsongen gav ett mänskligt intryck. Inte heller något vidare försvarsspel där från övriga på isen heller. Visst måste alla få ha en dåig dag, förlora är också tillåtet, men hela den här matchen luktare ointresse och avsaknad av fokus. Det ska inte få hända.

Vi kunde dock kvittera och på det vackrare sättet i PP när två snabba passningen av David Lindqvist och Fredric Andersson hittade Justin Crandalls klubba i slottet och frågan är om man lagat tredje maskan än? Ett riktigt klassavslut från Amerikanen där.

Vi hann ju dessvärre knappt jubla klart innan vi åter försatte oss i underläge igen, denna gång Hardy Häman Aktell som lite fjuttigt petar kvar pucken så att Västervik åter kunde ta ledningen. Även här såg Cannata mänskligt ut.

Nä, den första perioden vill man verkligen bara glömma och 3-10 i skot säger det mesta. Björklöven var inte på tå.

Hoppet om att laget skulle få sig en rejäl utskällning eller ta sig samman i paus grusades tämligen direkt i den andra perioden. 7-19 i skott vid powerbreaket efter 10.15 följt av 1-3 målet som var ett backskott i PK där jag tror vi har två egna spelare som skymmer Cannata och även det kändes som just en sån dag.

Vi skulle dock rycka upp oss i slutet av den andra perioden. Alex Hutchings skaffade sig läget där han är som absolut bäst, mitt i slottet för ett handledsskott och som det satt! Klassavslut nummer två denna kväll, även detta i PP. Vi skulle också hinna med att kvittera innan den andra rundan var över. Lagkapten Fredric Andersson var sist på pucken för sitt sjunde mål för säsongen, men cred också till Sebastian Selin och Kristoffer Söder för grymt förarbete bakom mål. Otäckt sedan när Freddan faller under målgesten och får en Västerviksskridsko i tacken och det hade kunnat sluta riktigt illa. Nu gick det bra, men han hade ont ett tag och pysslades om i båset efteråt.

Här trodde då jag att vi skulle ta hem matchen i den tredje perioden, men så blev det verkligen inte. Förvisso 6-4 i skott, men speciellt hett blev det aldrig. Jo, men ca 10 sekunder kvar då David Lindqvist fick helt fritt läge men missade. Det var lite som hela matchen, vi var liksom inte där denna afton.

I den följande förlängningen var vi totalt dominant och vann skotten med 6-0 och mins väl bäst när firma Cooper/Crandall/Hutch till slut gav den förstnämnde ett kanonläge, men även där blev det miss. Den trion i spel tre mot tre är ju för övrigt som en utlösning och hjärtattack på samma gång.

Vi fick sen en lång straffläggning innan Västervik kunde avgöra i den åttonde omgången. Mål endast av William Eriksson, men den satt extra skönt så att Lucas Wernblom inte fick bli matchvinnare.

William Eriksson satte en straff, men fick ändå lämna isen bedrövad. Foto:Lucas Norlin

Det vi tar med oss från den här insatsen är att man måste gå in med samma inställning, vare sig det är tabelltvåan eller det fjortonde placerade laget vi möter. Löser vi den nöten, då kan säsongen bli lång. Om inte, så behöver jag inte fixa VPN i Thailand under andra veckan i mars.

Ska jag lyfta något positivt ur matchen utöver ett bar PP så är det publiksiffran 3 730. Detta mot ett bottenlag som aldrig dragit folk och en kväll när matchen krockade med en überviktig EM-kval match i fotboll. Det är smått otroligt. Jag fick faktiskt dit hela åtta personer som normalt inte går på hockey och lite så är det nu i Umeå. Framgångarna har lockat fram Björklöven som samtalsämne i fikarummet istället för senaste avsnittet av den där superbra serien eller vad man nu ser på när man ser på TV idag. Det har till och med gått så långt att folk stannar mig i korridoren på jobbet för att snacka Björklöven och då snackar vi inte de där som alltid snackar sport utan de där som säger mål i basket och halvlekar i hockey. Det är på den nivån och det är bar att man vill utbrista ÄNTLIGEN! Samtidigt vill man ju ha kvar bägge fötterna på jorden i hyllningskören, man vill ha minst en hand på ledstången för man vet aldrig när slukhålet kommer. Som lövare är man på något plan inpräntat med att det aldrig kan vara mer än jämnvikt. Ett skott i krysset måste följas av en indian. Annars blir det snabbt fel i våra huvuden. Det är sen gammalt, eller hur?

Nåväl, blev en avstickare där på slutet. Nu laddar vi för SSK och Almtuna, två matcher jag för övrigt kommer bevittna på plats.

Era reflektioner efter Västervik? Shoot..

* * *

Nivå på inställning är knappast spelbart på något spelbolag, men är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Reflektioner efter Västervik

 • 17 oktober, 2019 kl. 19:27
  Permalänk

  Vilket nummer ska Visel spela med?

  Svar
   • 17 oktober, 2019 kl. 20:35
    Permalänk

    Vad ska vi tror om Vesel? Blir han ännu en Kenttä succé?

    Svar
    • 17 oktober, 2019 kl. 20:44
     Permalänk

     Vill inte tro något annat och tror inte att Kenttä chansar mer här än med övriga. Han har nog haft denna kille på sin önskelista sen länge. Vågar nästan lova att han har stenkoll på honom. Längtar sjukt mycket till imorgon. Ska försöka lägga ut video på Vesel från uppvärmningen på Insta för en sista pulshöjare.

     Svar
 • 17 oktober, 2019 kl. 22:34
  Permalänk

  Hoppas att löven krossar SSK

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: