Reflektioner efter Västervik

Ytterligare en match jag upplever vi borde fått med mer oss mer poäng än vad det blev, men samtidigt får man inte fler än vad man förtjänar. Här kommer fler reflektioner

Sitter i bilen på väg hem efter denna bortaturné på totalt 240 mil och försöker summera tankarna efter främst gårdagens förlust efter straffar mot Västervik, men även resan som helhet. Detta på telefon, så vi får väl se hur det går.

Efter matchen mot Karlskrona blev det en dag av tidsfördriv och när vi sen anlände till Västervik mer än två timmar innan nedsläpp blev det mer tidsfördriv. En sak vi noterade att Västervik verkligen är en sommarstad, då allt som fanns att gör var styrt till just sommaren och det inte var skyltat till att Plivit Trade hallen heller, något som man gjorde riktigt bra i Karlskrona och NKT-Arena. Samtidigt funderar jag hur väl det är skyltat till A3 Arena för förstagångsbesökare?

Nåväl, ni som såg min intervju med Fredric Andersson vet ju att han tipsade om att klä sig riktigt varmt och det gjorde jag. Hittade förvisso ingen skaljacka men en inköpt varm tröja och en mössa gjorde att jag faktiskt svettades på plats. Däremot hade han ju rätt om att isen kändes mindre och att det förmodligen beror på att publiken kommer så nära.

Matchen då? Ja, kan ärligt säga att det var näst intill omöjligt att få en riktigt känsla och koll på hur matchen framskred och vem eller vilka som var bra. Ståplats i Plivit Trade har en så låg lutning att man nästan står i nivå med isen och den bortre planhalvan skymdes rejält av plexiglaset.

Vi tog i alla fall ledningen när Emil Lundberg var sist på pucken och stark på en retur, trots att Västervik så långt kändes som det hetare laget. De hade ju bl.a. ett skott i stolpen där jag kan tycka att Simon Åkerström måste kräma ur mer ur kroppen i backcheckingen så att Västerviksspelaren inte får komma i ett så bra läge. Västervik hade ju även ett par riktigt bra avslut i powerplay.

Kevin Loppatto hade ju sen ett riktigt bra läge, men Emil Kruse i VIK-kassen stod för en av vår grymma plockhandsräddningar denna kväll. Den andra var ju på Alexander Hellströms skott i den tredje perioden.

Västervik skulle ju kvittera när Jacob Stenqvist tog ett felbeslut genom att försöka hoppa och ta ned en puck, men missade och Västervik kunde kliniskt utnyttja det tre-mot-ett läget. Här borde Stenqvist istället vänt hem och lugnat ned. Fanns liksom inget att vinna på att få fast den höga pucken. Även om han fått ned det fanns inget läge och han hade med säkerhet blivit attackerad av Västervik spelare och bara kunnat dumpa ned. Så otroligt viktigt med att värdera lägena. Väljer du hoppa, ska du med 110 % säkerhet veta att du når pucken. Sen upplever jag att Jonas Emmerdahl gick väl långt ut mot puckförare så att passningsmöjligheten öppnades upp. Bättre att lämna puckförare åt Mattias Petterson och istället skära av passningsmöjligheten. Nu satte han Pettersson i en omöjligt läge att rädda med en alldeles för lång sidledsförflyttning. Detaljer som är ack så viktiga i så här täta matcher.

En sak jag noterade vid Västerviks mål var att man likt många andra klubbar blinkar med en strålkastare mot målgården och det är ju en fräck detalj, men att fortsätta blinka tills pucken släpps? Måste ju vara oerhört enerverade för motståndarmålvakten att ha blinket i över en minut och kan bara vara ett sätt att störa denna. Ungefär som att man spelar hånande låtar vid utvisningar? Förbjöds inte det för några säsonger sedan eller har man släppt på den? Det kändes ungefär lika bonnigt som musiken som lirades i högtalarna. Inte uppdaterad den 80-talet.

Den andra perioden var ju faktiskt i mina ögon ett riktigt bottennapp av Björklöven och vid powerbreaket blev vi på bortastå mäkta förvånade när man inte tog ett rejält snack utan alla bara drack lite vatten och inväntade vidare uselt spel, för ganska tätt efter satt ju också 2-1, där Västervik visade hur man utnyttjar ett PP. De behövde 8 sekunder. Före det hade vi försökt utan att ens komma in i zon! Här kunde man gott skoja om att vi förstår varför man inte plockar in spets, den delen i budgeten är nog redan uppäten pga av ideliga inköp av taktiktavlor, för enligt folk på sittplats vid båset slogs ytterligare en taktiktavla sönder i det läget. Kan å andra sidan förstå honom. Så lätt får man inte komma till skott. Inget bra agerande av Kristoffer Söder som säljer sig billigt. Blek PK helt enkelt.

I det här läget var vi inte nådiga på bortastå, men uddlöst löven var det sällan man sett och vips sätter Jonas Emmerdahl 2-2. Vi stod i direkt linje med puckbanan och man såg tidigt att den skulle sitta. Äntligen ett direktskott och bra jobb på kassen av Loppatto som skymde förtjänstfullt. I det läget kändes oavgjort faktiskt rätt orättvist.

I den tredje tycker jag vi spelade upp oss en aning och borde kunnat förvalta den 3-2 ledning vi skaffade oss efter ett par bra byten, då William Eriksson satte målet via köksvägen. Där har vi en hel del tur när en Västervikback ramlar med puck bakom mål.

Sen har vi lägen att stänga matchen. Filip Cruseman missade ett friläge, Emil Lundberg borde fått ett friläge då Sebastian Selin missade ett pass i en två-mot-etta, så när 3-3 kom ur egentligen ingenting var ju frustrationen stor.

Än mer förutbestämd kändes matchen då Jacob Stenqvist prickade stolpen i anfallet efter.

När matchen sen gick till straffar efter en mållös förlängning så anande man vart det skulle barka.

En seger då kändes lika trolig som en regnlös sommar. Västervik hade ju vunnit sex av sex matcher som gått till straffar, så utgången kändes lika given som den också blev.

Simon Åkerström utgick skadad i den andra perioden, men syntes efter matchen bärandes på sin trunk, så förhoppningsvis inget allvarligt.

Kul att man hade så väl Mikko Pukka som Emil Norberg i båset.

William Eriksson och Kevin Loppatto kommer att hämtas direkt på flygplatsen för direktleverans till Piteå för spel med Vännäs i AllEttans andra omgång.

Stort tack till alla nya och gamla lövare jag träffat dessa dagar. Denna kväll var vi 27 lövare på bortastå och ett antal på sittplats.

Summa summarum en riktigt trevlig tripp där man förstås önskat sig fler poäng, men man kan inte gå allt. Sonen fick ju två matchpuckar.

Jag själv blev en grymt skön Bauertröja rikare och ny mössa, så helt lottlös lämnar man inte södra Sverige. Nu är det min tur att köra så vi säger över och ut tills vidare.

Era reflektioner efter matchen? Skriv en kommentar.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!


4 thoughts on “Reflektioner efter Västervik

 • 30 december, 2018 kl. 15:03
  Permalänk

  Imponerande resa å bra jobb med bloggen Instämmer till 100 %

  Svar
 • 30 december, 2018 kl. 15:07
  Permalänk

  Instämmer till 100 % Bra jobb med bloggen och imponerande resa

  Svar
 • 31 december, 2018 kl. 05:22
  Permalänk

  Härlig rapport,tack för den.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: