Reflektioner efter Västervik

I mina reflektioner efter KHK hade jag tankar hur det hade varit om uppfinningsrikedomen i truppen varit lika skinande i sättet att vinna matcher som sätten man hittar på att förlora dom på? I går hittade man ett nytt sätt att i alla fall inte vinna på. Här kommer fler reflektioner.

På väg till matchen slog sambon på ”Soldiers” i bilen och vips flög jag tillbaka till säsongen vi gick upp i hockeyallsvenskan. Tagget blev totalt och faktiskt första gången denna säsong jag märkligt nog känt ett sånt tagg. Pumpa Soldiers inför nästa hemmamatch och i pauserna. Började också tänka i banor om hur spelarna måste känna sig när första bästa felpass möts att burop. Tankarna flög vidare att försöka hitta tillbaka till den där känslan i hallen där alla kämpade mot samma mål och taggade istället för buade. Nu ska jag inte utmåla oss lövenfans som medgångssupportrar, för det är allt annat än vad vi är och alla har rätt att tycka som dom vill för det har ju sett förjävligt ut och i många delar fortfarande gör och en förändring måste förstås ske på ett eller annat sätt, men ingen blir bättre att att buas ut, även om man presterar långt under sin kapacitet och lagets gemensamma målsättning. Nu skulle det visa sig att A3 Arena kanske gjorde sin bästa match för säsongen, men tanke på utgångsläget. Bra jobbat. Det gav i alla fall en poäng.

Matchen då? Ja, vi inledde ju med en energi som vi inte sett tidigare denna säsong, visade ett betydligt aggressivare spel i såväl försvarszon som anfallszon. Ändå skulle vi snabbt börja smida på förlustplanen. Redan efter 2.58 låg första pucken i vårt mål. Oskar Masiello försökte vara väl kreativ när han försökte passa Mikko Pukka och sen förstår jag inte varför Jacob Stenqvist ska jaga efter Pukkas kille? Tar han sin gubbe framför mål är det inte ens en målchans. Två monumentala misstag som bara inte får ske på den här nivån.

Ett sånt mål hade normalt sänk Löven, men vi tog tag i tankpinnen direkt och fortsatte att trycka på, med bl.a 7-2 i skott efter fem minuter och man började undra om man varit och hämtat energin som uppenbarligen blev kvar i husvagnarna inför matchen mot KHK.

Sen drabbades vi av en väldigt tufft utdömd utvisning där jag då såg en handfull likadana situationer som inte renderade i två minuter och i det PP:t satte då Västervik 0-2 och det målet är ett sånt som bara drabbar ett lag i motgång. Mingoia skjuter ett skott som Desjardins ska styra, men styr för dåligt, pucken tar på hälen av klubban och glider vidare till exlövet (självklart, släkten är alltid värst i A3 Arena) Erik Ullman som enkelt kunde förpassa pucken i mål.

Sen hände något som förvisso kan förklaras att man nog blir ganska konfunderad hur det hela tiden kan grina emot och löven tappade helt aggressiviteten i egen zon vilket följande bild tydligt visar och det är när 0-3 pucken sitter bakom en totalskymd Masiello. Kan vi ligga längre ifrån våra motståndare?

Att anfall mot det stillastående försvar vi allt som oftast visar upp måste ju vara himmelriket för såväl motståndarbackar som forwards. Hela sekvensen hade sin upprinnelse att vi hade full kontroll med pucken i vårt så vanliga burskydd och ändå lyckades slarva bort pucken i uppspelsfasen.

Halvvägs in i den andra perioden hände något som tyvärr gör mig riktigt förbannat och det är att ingen i laget stod upp för Oskar Masiello när han blev överkörd av en motståndare. Det säger rätt mycket om viljan i ett lag och det fick mig också att inse att inte en enda spelare taggade Masse efter misstaget vid 0-1 målet. Ingen som åkte fram och liksom ”Kom igen, det är ingen fara!”. Sånt är oroande.

Upphämtningen skulle dock komma och inleddes med att Jacob Andersson visar att handledsskott oftast är bättre än 81 fruktlösa slagskott. Väldigt oväntat skott från högerkanten bakom en skymt Västervikskeeper och jakten kunde ta sin början.

När sen Jacob Peterson sen reducerade till 2-3 7.35 in i den tredje perioden som frukten av ett PP var vi nog en del som både hoppades och trodde på minst en poäng i den här matchen. Riktigt bra jobb på kassen av Granlund och Stål-Lyrenäs. Sen hade man väl som Västervikssupporter klagat inte så lite på den fotbollsliknande muren i slottet som Västervik här visar upp. Bra coachat där att låta andra få chansen i PP än våra två normala uppställningar.

Kvitteringen kom ju också genom samma uppställning i PP där den något ovane målskytten Mikko Pukka som satte säsongen första mål.

Här trodde jag stenhårt på att vi skulle gå för tre poäng, men efter kvitteringen vände tillställningen totalt och Västervik var betydligt närmare tre poäng än hemmalaget. Lite konstigt att ett lag som Västervik, som dittills inte tagit en enda trepoängare inte nedslogs mer av att tappa en 3-0 ledning utan bara ”äh, nu tar vi över och ta i lite, gubbar”. Nu slutade matchen 3-3 och efter en mållös förlängning avgjorde Västervik på straffar och vilken straff som avgjorde sen? Mumma även om det betydde förlust.

Noterade att vi tog en del riktigt viktiga tekningar i matchen. Vid ett tillfälle efter 17.19 bytte Fagge ut Lucas Erikson mot Jacob Peterson som gick in och tackade för förtroendet och vann tekningen klockrent och åkte sen och bytte. Efter 19.15 slog vi en icing där Fredric Andersson var rejält trött varpå han tecknade för timeout som löven tog. Sen gick han in och tog teken. Det hade han nog inte gjort utan timeout. Med fem sekunder kvar hade ny tek i egen zon och också då klev Jacob Peterson in och vann klockrent. I förlängningen när vi hade tek i egen zon efter att Pukka onödigt åkt ut, klev Fredric Andersson in och vann teken. Viktiga detaljer.

Lite kuriosa. Gamle hjälten Johan Bergmark hade ju sina tvillingar som presenterades som kvällens unga löv och självklart hade bägge pappa som favoritspelare.

Nä, vi hittade alltså ett nytt sätt att försätta oss i lägen som inte ska behöva uppkomma och hade det varit ett problem eller två så hade man ju kunnat fokusera på det, men när det hela tiden är nya saker som uppkommer? Kan inte lasta Fagervall för den här poängförlusten, han hade fått igång laget som vi såg inledningsvis. Samtidigt håller inte det här i längden. Vi måste börja vinna matcher och en sak kan ju vara att hitta ett grundspel. Att bara skyffla pucken framåt för att sen skyffla den mot mål och hoppas att vi kan vinna andrapucken är så old school och långt från modern ishockey man kan komma. Känns mer som ett lotteri än hockey. Se på alla andra hockeylag. De har uppgjorda åkvägar, uppspelsvarianter med varianter i. Utan sånt blir det ingen fart i spelet. Tror det var Rickard Wallin som i en sändning sa att en undersökning visar att 75 % av målen göra när du tar in pucken under kontroll över offensiv blå linje. Då är det kanske inte så konstigt att vi gör så lite mål? Tror inte det behöver till så stora ändringar för att väcka det här Björklövenlaget, men det är dags att ändringar görs nu.

Era tankar om matchen och allt eventuellt övrigt? Skriv en kommentar…

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

11 thoughts on “Reflektioner efter Västervik

 • 20 oktober, 2018 kl. 16:22
  Permalänk

  Mycket bra sammanfattning. Inga spelare taggar varandra och Masse får ingen mental uppbackning. Det visar vart vi står psykologen till trotts.

  Svar
 • 20 oktober, 2018 kl. 16:25
  Permalänk

  Vad heter det nya introt som spelas vid spelarnas entré? Den lät bra.

  Svar
 • 20 oktober, 2018 kl. 16:35
  Permalänk

  Tack för denna blogg. Mycket bra reflektioner. Vi får ta ned oss det som är positivt från denna match att vi med hejaklacken på ståplats h lyckades jobba oss ikapp till 1 poäng. Mot Tingsryd blir det 3 poäng.

  Svar
  • 20 oktober, 2018 kl. 17:14
   Permalänk

   Tror det blir 0 poäng även där med Fagervalls långsamma tråkiga jävla hockey. Oavsett så blir vi inga vinnare med denna hockey.

   Svar
   • 20 oktober, 2018 kl. 17:17
    Permalänk

    Visst måste det bli mer fart och det är väl det som är frågan om Fagervall klarar av att plocka fram? Måste bli mer linjer och tanke i spelet.

    Svar
    • 20 oktober, 2018 kl. 17:25
     Permalänk

     Såg nyss intervjun med Fagervall, han ser helt slut ut och känns energilös. Har en viss förståelse men är man ledare så måste man hitta nya vägar framåt, han är inte trovärdig tycker jag.

     Svar
 • 20 oktober, 2018 kl. 17:23
  Permalänk

  Nån som vet va intro låten heter ?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: