Reflektioner efter Västervik

Tyvärr lever även detta spöke kvar och man är väl inte bättre än sin sämsta period. Här kommer fler reflektioner.

Ja, man blir ju bara så less, så matt, så störd och jag vet inte vilka ord man ska använda. Att det ska vara så evinnerligt svårt att vinna mot detta raggarlag? Och de gör ju inte ens en bra match! Det ska ju snabbt sägas att det gör ju inte vi heller. Visst står vi för en bra forcering i tredje, men det är ju så dags då, efter att ha gjort en klappdålig andraperiod. Vi ska inte behöva sätta oss i det läget.

Det är lätt att vara kritisk när man förlorar och lätt att hylla när man vinner, men ska vi vara ärliga så finns det oerhörda brister i vårt lag. Först och främst, vi är alldeles för uddlösa. Utan Cody Murphy och Alex Hutchings på isen så finns det försvinnande få spelare med instinkten att sätta puckar. Visst Fredrik Andersson i viss mån, men sen tar det slut. Ska vi ha ett spelsystem där vi inte vill ha puck och ska checka fram lägen så måste vi ha snipers som sätter lägena när de dyker upp. Igår hade vi tillräckligt med lägen för att kunna vinna, två typexempel visar hur det står till. Axel Ottosson drog målvakten och hade öppet mål just innan Jacob Andersson satte 1-1 pucken, men försökte passa istället. Lukas Eriksson hade öppet mål just innan avslutande 5-3 målet.

Vi hade ett bra två mot ett läge vid ställningen 2-1. Vi missade och i anfallet efteråt gjorde Västervik 3-1.

Vi gjorde förvisso två mål i powerplay men absolut inte frukten av bra spel. Visst går det ut på att göra mål och 50 % i går är ju inte hästskit, men ser vi hur vi ställer upp i PP med i stort sett felvinklade spelare på varje position så förstår jag inte vad man söker? Att ex ha Talaja i slottet när du bygger spelet från höger? Backarna med klubborna utåt sargen än inåt? Farley på vänsterkanten?? Alla måste ta emot pucken och vända runt innan de kan ta skott och då är läget givetvis borta. Alla lag är idag så skickliga på att komma i skottlinjen att direktskott är näst intill det enda alternativet. Nu kan det tyckas att jag är överjävligt kritisk till laget, men det räcker att citera vår egen tränare som han sagt om och om igen: -Det handlar om att vinna. Finns inget annat. Därför blir man lite förbannad efter en sån här insats, om känns så onödig och lite märklig. Allt har sett så bra och stabilt ut på sistone och så kommer exempelvis en sån här andraperiod?

Fanns det inget bra då? Jo, Jacob Andersson fortsätter att leverera och vet inte vem som hittade och också tryckte på den där knappen, men tack. Fatta förvandlingen på den killen från de första 25 omgångarna typ och sen efter det. OS nästa!

Tekningarna. Vi vinner de med 37-22, varav 31-12 de två sista perioderna.

Söderlövare. Ni hördes i vanlig ordning!

Fagervall coachade. Satte ihop Jacob Andersson och Jacob Stenqvist i slutet som är våra två vassaste hot från backplats.

Sen ska vi ge Västervik att de var effektiva. 1-0 målet var ju riktigt snyggt i PP där Victor Öhman sköt i ”fel” hörn och lurade Werner duktigt. Styrningsmålet av Pierre Gustavsson vid 3-1 var läckert. Inte gick 4-1 målet av för hackor det heller och hela det förspelet. Att vi sen vackert tittade på är en annan femma.

Nä, vi får tyvärr bara konstatera att när vi summerar spökveckan kan vi bara inser att det är lika intakt som när den började.

Era reflektioner efter matchen?

One thought on “Reflektioner efter Västervik

 • 20 januari, 2018 kl. 12:31
  Permalänk

  Att laget blev så mycket sämre då Frölundas J 20 spelare åkte hem säger väl en del om nivån på bredden vi har i laget just nu. Vikström, Norberg, Rainersson, Nicke gör nog så gott dom kan men tyvärr räcker inte det i ett lag som vill och ska kriga i toppen. Nej det MÅSTE komma in förstärkningar och det omgående och det oavsett om Hage, Hutchings och Emmerdahl kommer tillbaka. Vi kommer inte att klara säsongen ut med det manskap vi har nu om vi vill vara med och kriga i slutspelet. Tyvärr kan vi nog räkna bort Emmerdahl helt, om han kommer tillbaka överhuvudtaget så kommer det förmodligen bara bli några minuter speltid här och där om det nu är höften som krånglar oavsett om det är samma som tidigare eller den andra höften.

  Andra perioden igår var det sämsta man sett från Löven på mycket länge, man blir inte riktigt klok på hur prestationerna pendlar den här säsongen.

  Man kan inte lasta Werner för torsken men om han igår hade haft sådana dagar som han har haft dom senaste matcherna så hade han nog tagit både första och fjärde målet. Men vi kan inte begära att han ska spika igen varje match. Om jag varit tränare så hade jag nog efter andra perioden kastat in Masiello, inte för att Werner var dålig men Oscar måste få speltid. Tänk om Werner går sönder och Oscar med den lilla speltid han haft ska bära ansvaret, huga säger jag. Jag skulle gärna se att man lånar ut honom för någon match så han får spela, till exempel till Teg som möter Kiruna hemma imorgon.
  Håller med om det du skriver om PP men så länge dom gör mål så får vi inte klaga. Då man tvingas spela PP med spelare som Rainersson, Talaja och Lukas Ericsson som i mina ögon definitivt inte är några PP spelare så får det naturligtvis inverkan på spelet. Även om man gör mål så är det klart i längden håller det inte att spela så dåligt med en gubbe mer.

  Hur kunde Lukas E missa det helt öppna målet på slutet !?

  Nu tar vi tre pinnar mot Timrå på onsdag så vi inte tappar mark i jakten på top 5 (helst tredjeplatsen)

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: