Reflektioner efter Västervik

Det utstakade livet som lövare fortsätter dvs. att slitas mellan himmel och helvete omgång efter omgång. Aldrig får man vara nöjd mer än en omgång.

Jag skämdes där jag satt på läktaren vid 0-6 mot ett lag som inte ens var bra. Undrar hur spelarna kände sig? Det värsta är ju att det hade kunnat varit så mycket mer, om inte Adam Werner stått på huvudet ett antal gånger. helt otroligt egentligen när lagets bästa spelare är målvakter när man förlorar med 1-6 men vinner skotten med 41-34.

Det värsta är att det inte kommer att bli bättre, inte så länge man inte förändrar i backbesättningen. Hade förresten varit väldigt kul att se statistik på passningsprocenten i uppspelen. Förändring torde det också bli, men inte så att vi byter ut de som inte håller måttet utan ersätter den ende som egentligen håller dvs Simon Backman. Hörde i gångarna att han kan bli borta länge pga. av en skada i en arm. Även Fredric Anderssons låter det som blir borta ett tag pga. sin handledsskada. Sklnt att det ”bara” var sjukdom på Tobias Hage, men alla dessa är bärande spelare som inget lag som söker framgång kan klara sig utan. De som vi idag hade på isen är de som kan leverera när lagets ryggrad spelar. När de saknas, ser det ut som idag.

Alex Hutchings och hans Björklöven hade av förståelig skäl lätt att hålla sig för skratt denna kväll. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Att reflektera mer över den här pinsamma skitinsatsen är inte lönt. Det fanns knappt ett enda rätt i hela matchen och det är väl bara att inse. Bottenlaget Västerviks spel passar alla väldigt bra utom oss som en passar så illa det nu är möjligt. 0-4, 1-5 och 1-6 i de tre hemmamötena med Smålandsklubben skojar man inte bort.

Att laget är så inkonsekvent är också väldigt oroande och hur man ska komma tillrätta med det är stora frågan. Samtidigt är det väl det som skiljer bra spelare från mindre bra spelare?

Conny Strömbergs Västervik får en trevlig resa hem. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Era reflektioner efter matchen?

6 thoughts on “Reflektioner efter Västervik

 • 3 december, 2017 kl. 07:47
  Permalänk

  Laget kan tyvärr bara skapa motivation och disciplinera sig då de möter klassiska och mer namnkunniga lag! Det är ju roligt att spela mot Modo, Leksand, AIK mm, men så fort lagen heter Pantern, Hästen, Tingsryd eller Västervik så är motivationen som bortblåst. Egentligen inget större fel på materialet, det är det mentala som spökar! Coachningen är lite lustig ibland då lagets defensivt svagaste backar #28 och #57 tillsammans med #19 får starta i ett boxplay! Det är ju att ge ett onödigt handikapp! Hur tänker man som tränare då?

  Svar
 • 3 december, 2017 kl. 08:25
  Permalänk

  Finns inga ord till detta man såg igår, var så fruktansvärt dåligt och pinsamt att de inte finns. Hur ska dom gå vidare efter de här? Måste ju iordning försvaret omg!!

  Svar
 • 3 december, 2017 kl. 11:31
  Permalänk

  Visst undrar man över hur Björklöven tänker?
  På all plan. Jag kanske är känslig, men Murphys farsa var på besök, då sätter man honom med en 16-årig center i andralinan. Varför då? Hade inte Farley-Ottosson-Murphy eller Hutchings-Linkan-Murphy vart intressantare att prova?

  Om man har så här många bärande spelare borta, borde man inte satsa på två femmor som kan hota framåt och två som ska spela 0-0, istället för att kasta bort allt?

  Givetvis har backman gått sönder. Helt oväntat. Vad har vi sagt om att utmana murphys lag, det är ingen slump att spelare som överandvänds
  lättare blir skadade.

  Det finns ju så mycket att gå igenom så det skulle vara lättare att gå igenom det som fungerar. Hur svårt ska det vara att ta in några Div1-backar på try-out? Några forwards också för den delen. Har man inte några tusen att erbjuda, så får man fråga sig vad några hundra mindre sålda biljetter per match kostar, billigare? Dessutom måste man ju inse att man kanske tappar några besökare för gott om man spelar skit, år efter år.

  Nu har man som grädde på moset skänkt bort 6 poäng och massa målskillnad till ett lag som hade vart sist i tabellen utan dessa 6 poäng?
  Man ger alltså Västervik luft under vingarna, varför, för att man själv vill åt det där härliga kvalet tillbaka till HA?

  Till sist undrar jag varför dom snackar om ”en otrolig energi i laget” och sedan måste släppa in 5 mål innan dom kan göra ett litet turmål.
  Kan det vara så att luften går ur spelarna på sättet laget matchas eller bränns energin på träningen?
  Eller är allt bara snack?

  Tränarstaben behöver ta sig en funderare på om det kanske är dom som gör laget energilöst.

  Till sist absolut sist undrar man ju om fan-spelaren var årets blåsning. Förr om åren har det ju alltid dykt upp en sponsorspelare senast i november. Inte i år.
  Det känns nästan som Björklöven lägger sig vinn om att göra så mycket fel som möjligt? Kanske skulle vara bättre om man använde en tärning när man ska ta beslut, för en tärning är aldrig sämre än 50% i längden.
  Men det är klart, ställs frågorna fel, så hjälper ingen tärning i världen.
  Exempelvis; I vilken femma ska jag spela en sextonåring i ettan eller tvåan? Ni ser ju själv, hur omöjligt det kan vara ibland.

  Skulle ju vara lite småkul om Björklöven tog Västerviks plats i det negativa kvalet med någon poängs marginal. För Björklöven behöver inte alla poäng dom spelar om, speciellt inte mot lag som dom ska ha bakom sig i tabellen. Poängen på första halvan av säsongen är inte lika viktigt, det är ju först på våren det spelas ”6-poängsmatcher”?

  Dags för Björklöven som förening att ta sig själv i kragen och bli mer ödmjuk och mindre självgod.

  Svar
 • 3 december, 2017 kl. 18:27
  Permalänk

  Jag är på riktigt fortfarande rasande efter lövens dåliga uppträdande i lördags. Hur kan det ens få i träffa på hemmaplan? Saknar ord. Banderoll nästa hemmamatch??

  Svar
 • 4 december, 2017 kl. 08:27
  Permalänk

  Håller med er att när ryggradspelarna är borta så ser det ut så här.
  Likaså att backarna inte hängde med..
  Det är jag däremot är frågande är om det hade gått att formera och coacha laget på ett bättre sätt med det lag vi förfogar över och i dagsläget.
  Stenkvist och Åkerström hade cirka 21 min,Jacob A och Pukka cirka 20 min,Stefan A cirka 18min och sedan Pavel på ca 13 och Berglin på 2 min.
  Den som var inne på längst skift var Åkerström,ca 49 sek per skift,är det för mkt för honom kanske?
  Jämnför med Västerviks bästa backar Andreas Frisk och Oscar Drugge,33 byten vardera och istid på ca 24 respektive 26 min och ca 44 sek per skift.
  Nu har vi dom spelare vi har men jag tycker att Pukka kunde få istid som Västerviks toppbackar,likaså den som är i radarpar med honom.
  Dom bästa ska spela helt enkelt,och mkt.
  Farley och Ottosson är dom av våra forwards som fick spela mest med strax under 19 min.
  Hutch o Lindkvist på ca 16.
  Det är för lite säger jag oberoende av gårdagens prestationer..
  Jag tror att vissa spelare blir bättre med mer istid.
  Ett mönster är att istiden jämnas ut,det är bra om man vill ha en maskin med jämna starka femmor som öser på men har man svagheter som vi har så ska dom bästa spela mycket tycker jag,vad tycker ni?
  Murphy fick 11 min,är det fotproblemen som spökar eller matchar Fagerwall in honom försiktigt?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: