Reflektioner efter Västervik

Tredje raka bortasegern, vem hade kunnat tro det för tio dagar sedan? Hade man sagt det hade man ju blivit tvångsomhändertagen. Här kommer fler reflektioner.

Först 2-1 mot Tingsryd, sen 5-3 mot Södertälje och nu då 3-1 mot Västervik,som vi aldrig vunnit mot tidigare, är ju resultat som dels får en att tro på framtiden, men också förundras hur ett lag kan förändras så mycket under en annan tränare. Det får en ju också att fundera hur säsongen sett ut om Joakim Fagervall basat redan från omgång 1? Det här måste ju nästan vara den match då vi spelat bäst över 60 minuter? Inte en dipp som jag ser det.

Nu ser vi ett helt annat Björklöven än vi sett tidigare. När till och med Nicklas Johansson är kaxig på isen och muckar gräl, då är det inte längre någon lek och tittar vi på ledarskapet vi haft i år. TJ och MÅ sänder inte ut några tydliga signaler om vad de vill. Vi rullar på, det löser sig, vi är på rätt väg bla bla bla… Joakim Fagervall snackar om att det enda som räknas är segrar. Vinna är allt. Det är det spelet går ut på och nu ser vi också en helt annan attityd och kaxighet från våra spelare. De tar ingen skit längre. Förr var det snabbt ned på alla fyra för motståndarna, men det är slut på det nu. Nu står man upp, man offrar sig för varandra och vill vinna till varje pris. Man sätter en prestige i att det är lika viktigt att hålla tätt som att göra mål och då vinner vi också med resultat som 2-1 och 3-1. kan vi nu bara fortsätta med det här spelet så är en slutspelsplats inte helt orimlig. Betänk att Vita Hästen, som vi för övrigt möter i nästa omgång på hemmaplan har fyra(!) raka bortamatcher. kan vi ta Modo när vi möter dom och Almtuna fortsätta sin usla form så kan det bli riktigt intressant i slutet av månaden.

Matchen då?

Vi fick ju det alltid så viktiga förstamålet när Niklas Pavel efter 11:25 knäppte iväg ett snabbt skott från blå som lite turligt gick in via en Västerviksspelare. Bara 94 sekunder senare kunde vi ju utöka ledningen genom Lucas Sandström som helt sonika snodde pucken av en ouppmärksam VIK-back och kylig som en champagne på nyårsafton lirkade han in trissan mellan Jonas Franssons ben.

I den andra perioden hände väl inte så mycket nämnvärt utöver David Lindqvist oerhört snygga bredsida till Axel Ottosson. Den hade inte Zlatan satt bättre. Annars började man väl smått börja elda upp sig över kommentatorn som var allt annat än opartisk och det här måste C More ta tag i. Måtte var väl rågat när han i den tredje perioden försa sig rejält via ”Där måste VI kunna kräva ett bättre avslut” när Västervik pressade på, men klar betoning på ordet VI.

Till slut fick Västervik hål på en utmärkt Linus Fernström i lövenkassen och Västervik gör det bra och visst är det inte lätt att flytta på Dan Pettersson som skymde framför mål, men vill nog gärna se att Jacob Andersson i alla fall försökte. Nu blev en liten dutt med klubban. Sen undrar jag om det inte blev ett litet räknefel från Löven, för väldigt vad ren målskytten Victor ”26” Öhman blev i skottsektorn.

I pausen mellan den andra och tredje perioden skyndade jag att försöka söva sonen och precis han somnat och jag kommer till TV:n så stor det 1-3 på grafiken. Snacka om härlig entré. Efter att sen ha sett reprisen så blir man rätt glad över Zack Hamills härliga bakom ryggen pass. Sen kan man ju tycka et är smått märkligt att han INTE fick en assist på den, men vi fick en dubbelassist på Pavels mål som var självmål?? Nåväl, det visade sig bli matchens sista mål. Grymt viktigt att vrida tillbaka redan efter 31 sekunder i den tredje efter Västerviks psykologiskt viktiga reducering sent i den andra perioden.

Tyckte sen att det kändes oförskämt stabilt ut i slutet. Lätt att säga i efterhand att jag inte ens var orolig, men det var jag faktiskt inte. Som Fagervall sa på PK:n efter matchen:– Västervik försökte, men vi håller dom utanför.

En annan reflektion är att det nästan inte var ett dåligt utlägg ur zon på hela matchen. En enorm skillnad mot tidigare. En annan enkelhet, men ändå rejält.

Vi utsåg ju som vanligt det vi tyckte var de tre bästa spelarna, men skillnaden nu jämfört mot tidigare är att sättet vi utser dom skiljer sig enormt. Förr plockade vi bort liksom bakifrån, de som var mest usel och till slut hade vi några som hade varit hyfsade. Nu kan man verkligen börja kika från andra hållet, vilka som faktiskt varit bäst, även om det samtidigt inte är lätt då man verkligen jobbar som ett lag. Ikväll hade man nästan kunnat ta ut alla. Ta ex. Stefan Öhman som hade 88,89 % i tekningar?

Jag hade ju en omröstning på Twitter innan match och den visar ju hur kunnig Lövenfans samt eventuellt övriga är.

54 % visste fan att vi skulle vinna!

Något annat jag gillade än mer var ju det man fick se efter matchen, när Kim Karlsson och Stefan Andersson skaffade sig varsin tvåhandare som man höll upp på isen! Grymt!

Efter matchen hade Niklas Pavel som vanligt något skönt att säga: – Bussen är tungt lastad med sex poäng och det ska bli underbart att glida upp till Umeå i ungefär 11 timmar. Sen blir det ett par segervarv i rondellen på Teg. Vi ska glädjas åt det här några timmar men på lördag är det full fokus på hemmamatchen mot Vita Hästen på tisdag. Måtte någon berätta att det inte är förrän på onsdag det är dags att slakta Hästen.

Sen är det ju underbart att ni fans stannade kvar och sjöng för och MED grabbarna efter matchen. – Våra supportrar var här och krigade och satt i exakt samma båt som oss. De sjunger och stöttar oss till vinst. Otroligt kul och de stod här utanför bussen när vi kom ut efter match också. Vi hade en riktigt trevlig sångstund därute, vi sjöng lite allt möjligt, berättade Pavel för hemsidan efter matchen. Fantastiskt. Hur många lag har sådana fans med sig i Västervik?? Läs hela intervjun HÄR.

Vi avslutar som vi brukar med att be om era reflektioner efter matchen? Skriv en kommentar…

7 thoughts on “Reflektioner efter Västervik

 • 11 februari, 2017 kl. 07:35
  Permalänk

  Ser bra ut!
  Tar Björklöven samtliga kvarvarande poäng blir det 78 och har räckt dom senaste 2 säsongerna. Lite osannolikt att det skulle inträffa dock.

  Fördelen med att hamna i ingenmansland är ju att man kan börja blicka framåt och bygga nästa års upplaga.

  Öhman gick ju upp på 10-i-toppen alltime förra matchen men det missade bloggen?

  Om vi citerar The Sandwish så smakar allt hallonbåt just nu.
  Även om jag föredrar dom där ferraribilarna med samma smak men lite mer tuggmotstånd. Precis som Björklöven har blivit. Samma smak men lite mer svårtuggat för motståndarna. Trevlig helg och hälsa Mackan!

  Svar
 • 11 februari, 2017 kl. 08:03
  Permalänk

  Det va den annars så suveräna Murphy som gick på en liten fint på Västerviks målet.Men det e ju bagateller va inte ens orolig i kväll.

  Svar
 • 11 februari, 2017 kl. 11:29
  Permalänk

  Kommentatorn va faan det värsta jag hört någonsin ! Kapningar av Björklöven som lag gång på gång .. O ett ständigt hyllande av Västervik som lag o som individuella spelare .

  Det står 1-3 o e 30 sekunder kvar av matchen o han säger att björklöven kanske kommer få 1 poäng iallafall !?

  Om man ser dom här live matcherna me dessa inhemska kommentatorer så måste man ju se matcherna utan ljud . Det går ju inte o höra ett inavel prata negativt om Björklöven i 3 perioder o hylla sitt fucking egna lag !

  Bedrövligt av cmore .

  Svar
  • 11 februari, 2017 kl. 11:43
   Permalänk

   Ja lite därför man avslutat cmore sport.

   Svar
   • 11 februari, 2017 kl. 12:01
    Permalänk

    Skiter i vad dem säger ärligt talat, bara jag får se mitt kära Löven som gett mig magsår nu i ett par år haha

    Svar
 • 11 februari, 2017 kl. 15:28
  Permalänk

  Jäklar vad kul med lite medvind för en gångs skull. Det känns som Fagervall ger oss chansen att tänka och göra rätt. Hoppas att vi nu kan mobilisera lite självförtroende och trygghet och att det håller i sig nu. Det är länge sen man man känner sig så här glad när det gäller Löven.
  Tack Fagge, Pukka, och alla krigare för att ni ger oss hoppet tillbaka…

  Svar
 • 11 februari, 2017 kl. 15:35
  Permalänk

  Varför fick inte Zach assisten på 3e?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: