Reflektioner efter Västervik

Man känner sig efter gårdagsvinsten go å glad, nio i rad. Annars satt det ganska så hårt åt och vi får nog vara nöjda med tre poäng. Här kommer fler reflektioner.

Matchen då? Ja, vi fick ju se en ganska frejdig förstaperiod med högt tempo och mycket energi och vilja. Skönspelet fick förstås stå tillbaka och så här blir ju de flesta mötena med Västervik. Vi hade några bra lägen på Pontus Andreasson, William Eriksson och Adam Plant hade väl ett skott i ribban? Västervik hade sina lägen, men två riktigt bra målvakter i Felix Sandström och Kevin Poulin höll den första perioden mållös trots hela 23 skott. Två saker minns jag bäst. Kevin Poulins räddning som man senare ringde på och så Olle Liss två slagskott som täcktes av en och samma fot, tillhörande Västerviks Oscar Pettersson. Att han kunde lira vidare är som Niclas Norlindh skulle sagt –Helt otroligt!

I den andra perioden inledde Västervik klart bäst, skapade en hel del lägen där Kevin Poulin fick fortsätta briljera och mäktiga sidledsförflyttningar eller som det så modernt heter, han har starka ljumskar. 1-5 i skott efter ca fyra minuter ljög inte, men löven spelade upp sig. Bra läge av Axel Ottosson, en stolpträff av någon annan, sen vips i allt det där blev Västerviks Axel Jonsson Fjällby fri, men en enastående räddning av Polin igen och sen ett bra tag och en del spel efter det, i nästa avblåsning valde domarna att ringa på något. Vi på plats förstod ingenting, men man visade en repris på Fjällbys friläge som ju inte ens var nära att gå in. Nåväl, inget mål på matchens andra videogranskning.

Närmare än nästa läge som Västervik fick i PP då Sebastian Selin lyckades lyfta på en Västervikklubba just som den hade öppet mål, kom inte Västervik. Det var en sån där dag som fru fortuna var på Björklövens sida.

Matchens första mål satte istället den förre Västerfiksbacken Adam Plant som dundrade in ett slagskott från backplats som inte ens briljante Felix Sandström kunde göra något åt. Grattis till första målet i Björklöven.

Sen kan man tycka att Björklöven borde kunnat utnyttja det spel fem mot tre man fick i hela 1.52, men det var knappt nära. Nä, där måste vi kunna ställa större krav. Nu blev vår PP1 med Justin Crandall, Tyler Vesel, Alex Hutchings, Zach Palmquist och Fredric Andersson allt för lättlästa. Man söker konstant Freddan i slottet eller Hutchings på högerkanten. Det vet jag om och täcker bort och låter Tyler Vesel ta avslut då Zach Palmquist inte är en skjutglad back, även om han satt ett och annat skott. Här skulle jag vilja se ett skifte, kanske med Fredric Andersson eller Daniel Norbe på skott från blå och Alexander Wiklund på Freddans position i slottet.

En rolig sekvens i den andra perioden var att Tyler Vesel och Alfred Barklund fortsatte att kampa om pucken efter en avblåsning, mest på lek.

Noterbart att Björklöven mellan 4.04-15.56 vann skotten med 18-4.

I den tredje perioden skulle matchen avgöras, och visst kan det ha varit utvisning när Oskar Steen norpade pucken, lirade Olle Liss som hittade Axel Ottosson som satte 2-0. Det tyckte i alla fall HELA Västerviks bås och även vi på presshyllan.

Efter det målet och under det mesta av den tredje perioden verkade domarna helt sonika lämnat visselpiporna i omklädningsrummet för nu var det mesta tillåtet. Det fanns en klar oro, främst efter att Alexander Wiklund satt sitt obligatoriska mål i tom kasse, att Västerviksspelarna sökte huvuden mer än ett mål framåt.

Nu överlevde alla och matchen slutade 3-0 där vi alltså kan konstatera att Kevin Polin höll sin första nolla.

Västervik kämpade verkligen tappert, men inget verkar få stopp på Björklöven den här säsongen. nionde raka segern skojar man inte bort och laget verkar hitta hur många sätt som helst att vinna på.

Tycker det var kul att se såväl Gustav Possler och Karl Johansson som bägge gjorde sina bästa matcher för säsongen. Lider lite med Erik Ullman som i början av den andra perioden som hoppade in när Alexander Hellström var tvungen att byta då han förlorat hjälmen, men Ullman var inte väl het på gröten då han ju hade blivit fri så vi istället åkte ut med för många spelare på isen. han var nog också sugen att sätta sitt första mål i Björklövendressen.

Nä, nu laddar vi inför Vita Hästen på fredag, eller vad säger ni?

Era reflektioner efter Västervik? Skriv en kommentar..

* *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Reflektioner efter Västervik

 • 28 oktober, 2020 kl. 19:33
  Permalänk

  Mer kamp är skön lir. Löven har en jävla offervilja att tänka skott och hjälpa målvakten grym lag moral. Det är ingen underdrift löven kommer att bli jävligt svårslagna i vinter. Enligt mig är dagens lag en bättre lag maskin än vad dem var i fjol.

  Svar
 • 28 oktober, 2020 kl. 20:01
  Permalänk

  Vad heter låten som spelas efter vinst matcherna?

  Svar
 • 28 oktober, 2020 kl. 20:26
  Permalänk

  Intressant hur kedjorna formeras på fredag om Grundström är tillbaka. Wille har ju varit längst ner i näringskedjan men han har varit pigg de två senaste matcherna och Wallsson känns som en ledare som premierar detta. Tidigare har Possler känts som den som är näst på tur. Men även han har visat gryende form. Ska man bara titta på de senaste matcherna är Liss ett alternativ, men med dennes spets känns det inte troligt. Återstår då Söder, men då tappar laget en viktig kugge i BP. Skulle jag satsa pengar på något, tror jag dock att detta blir lösningen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: