Reflektioner efter Västervik

”Aldrig har så många bra hockeyspelare slagit så många missriktade passningar på 60 minuter” (Okänt ursprung) Här kommer fler reflektioner.

När Västervik står som motståndare så vet man ett par saker i förhand. Det blir sällan välspelat. Det blir oftast täta matcher. Det måste infinna sig en liten omedeveten underskattning hos motståndaren. Allt detta fick vi.. och en herrans massa felpasningar och misstimade anfallsförsök. Trots allt seger till slut och det är ju poängen vi spelar om och därför kunde man ända lämna A3 Arena med ett leende på läpparna. En styrka att knyta ihop säcken helt enkelt när få saker är på topp.

Matchen då?
Ja, vi inledde ju som vi ”brukar” lite på hälarna och två snabba utvisningar. Dels drog Kevin Poulin på sig sin första utvisning i Björklöven , men även Erik Ullman i sitt första byte för säsongen. Nu mötte vi laget med seriens sämsta PP. Under 5 % inför matchen och numera 4,35 %. Vi förstår varför. Sen hade Björklöven i vanlig ordning ett bra PK. Lite kul att William Eriksson och Pontus Andreasson fick chansen i PK. Den såg man inte riktigt komma. Att den sen pga av utvisningarna tar ca 8 inuter för Alexander Deilert för att göra sitt första byte är ju förstås inte bra. Oskar Steen hade sitt andra byte efter 9.51. Nä, hela laget bli i osynk och spelet därefter då man efter utvisningar kör med lite blandade linor för att vila PK folket.

När vi väl fick lite vind i seglet så dammade Alexander Wiklund in ledningsmplet med ett slassiskt slagga i ett bra spel med Alexande Deilert som fortsätter leverera assist. Det var hans femte assist på fem matcher och med det är hans bäst i laget. Wiklund får förstås tacka den Västervikspelare som valde att hämta sin tappade klubba istället för att ligga kvar på Wiklund. Skolboksexempel 1 A på big NO NO i försvarspelet.

Nu kom ändå även 2-0 i den första perioden i efterdyningarna till vad man måste få kalla ett praktuselt PP. Alexander Wiklund vann en duell bakom mål och Kristoffer Söder snappade upp pucken, fick in på kassen och skickade in pucken.

Västervik skulle dock reducera mindre en en minut efter Björklövens 2-0 mål och även om det är tungt att släppa in mål och vilket smådråpligt mål sen, men Poulin försöker rädda upp det med en slidning, något vi inte sett i A3 Arena sen Jörgen Wikströms dagar. En glimt från förr helt enkelt.

Sen åkte Oskar Steen ut för delaying the game, eller i klarspråk två felaktiga förseelser i tekningspunkten. Han höll inte riktigt med domarna, men hade faktiskt en tuff kväl i cirklarna. Totalt fyra varningar fick han under matchen, varav då två i samma tekning.

Den andra perioden bjöd inte på något nämnvärt bättre spel. Björklöven fick två tidiga PP, men att första skottet på mål i perioden kom efter 3.06 säger det mesta. Västervik kvitterade efter 6.57 efter ett skott utifrån som inte såg otagbart ut, men Poulin måste varit skymt vi det skottet som blev mer av ett hopslag.

Av perioden minns jag annars Axel Ottossons besvikna blick i taket när hans lina med Pontus Andreasson och William Eriksson där den sistnämnde tidigt i bytet fick med sig en utvisning när kedjan pressade bra och det blev byte direkt. -Fan, vart inga många sekunder där ..typ. Ottosson spelar ju varken PP eller PK och när det blir många utvisningar minskar ju såklart hans speltid.

När om matchen var seg och mindre välspelat bmed eventuellt mindre påspagna spelare så var han på läktaren uvanför spakerbåset desto piggare. Jöäklar vilken plockning han gjorde när en pock flög upp på läktaren ocgh den skedde ytterligare en gång i tredje då pucken förvisso tog i plexiglaset han han flög upp, redo att agera. Han kakske skulle in i laget i morgon?

Till den tredje perioden ändrade man lite i laget. Carl Grundström klev in med Pontus Andreasson och Axel Ottosson och Kristoffer Söder tog Carls plats bredvid Oskar Steen och Olle Liss och det gav en viss förbätrring. Kanske inte helt kvalitétsmässigt, men gav i alla fall energi och bättre fart i laget.

Det skulle dock dröja till 18.51 segerpucken satt, men vilket mål sen. Mycket bra förarbete av först Pontus Andreasson som lockade till sig en Västerviksspelare och att Oskar Steen samtidigt backar ut från mål till vänster, dels för att dra med sig andra backen så att Carl Grundström fick yta att gå in på kassen. När han väl fick pucken rusade Steens ”back” på Grundström och Steen fick öppet mål att avgöra. Klassmål rakt igenom.

En sekvens jag minns i tredje. En potentiell Västerviksoffside vinkades av varpå hela Allright-kedjan skrek som deltagarna i PH när det kommer brev. Snabbt var Peter Lyth där och läxander upp dom, mitt under brinnande spel.

Allright-kdjan pratar om vad som just skedde. En åtstramning av Lyh. Foto: Lövenbloggaren

En sekvens jag ju helt glömt bort är ju den straff Björklöven fick, en straff som inte ens fotograferna kunde lägga ut bilder på. Varför? Ja, Hutch var ju halvvägs till GD-insläppet när hans dragning var klar. Han simmade ur bild.

Något jag inte har glömt är bentackling på Tyler Vesel och hur den inte kunde rendera ett matchstraff är för mig helt obegripligt, men det var väl ingen hakning eller slashing? Hade domarna tagit ett vettigt beslut där hade Björklöven haft PP resten av matchen. Förvisso gjorde man 3-2, men sen fick Västervik med sig en utvisning och fick avsluta i PP. Nu redde vi ut och det och viktigaste av allt, Vesel blev inte knäskadad.

Kort fundering. Varför är det röd insida på vissa av Björklövens handskar? Märkligt drag från leverantören om man beställer specialdesignade handskar? Gult, vanligt svart eller för den delen vitt, men rött? Visst, en kanske oviktig petitess, men ändå?

Snyggt eller? Givetvis inte lövens fel, en på riktigt? Foto: Lövenbloggaren

Kul avslutning på kvällen också när såväl Alexander Deilert, Oskar Steen och Hans Wallson alla drog på läpparna när de fick intevjuas inomhus. Jag frågade pressansvarig när pressen skulle anmäla sina intevjuoffer vilka Björklöven kunde tänkas avvara på tisdag, men tanke på snöstormen och gällande rekommendationer att intervjua ute. -Vi kör inne idag, blev svaret. Tack.

Era reflektioner efter Västervik? Skriv en kommentar..

* * *

Om insatsen mot Kristianstad imorogn blir bättre är knappast spelbart, men är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!


One thought on “Reflektioner efter Västervik

  • 20 oktober, 2020 kl. 00:07
    Permalänk

    Aldrig sett så mycket felskrivningar nån gång som nu. Varför inte läsa igenom innan man lägger ut artikeln? Bara en tanke.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: