Reflektioner efter Västervik

Någon beskrev matchen som kanske världens tråkigaste, men sömnen blev ju till slut god ändå. Ett bra lag hittar vägar att vinna. Här kommer fler reflektioner.

Det är något med att spela och se hockey i Västervik. Jag är inte först och kommer inte vara sist, men hela anordningen luktar div 1. Man ser alla läktare, nästan varje person, man hör varje person, som att all publik är uppmickad. Tro fan det inte går att spela bra hockey där och bra hockey fick vi verkligen inte se denna kväll och resultatet 0-0 50 minuter in i matchen speglade också matchen. Inte mycket som andades bra målchanser utöver den stolpträff Västervik hade i den första perioden, då kommentaren ”Jäger skjuter i stolpen” lät bättre i lövenöron under 90-talet än igår kväll.

Inte mycket att dryfta kring matchen utöver att passningskvalitén var likt AIK under all kritik långa stunder. Sen var Västervik duktiga på att stänga ned oss och på Almtunavis göra det trångt framför eget mål och då vi har svårt att lassa puckar på mål och helst vill ha öppet mål så blir det varken hackat eller malet.

Vi stängde ned deras PP på ett effektivt sätt och skulle ju till slut få utdelning i vårt eget, men det krävdes spel 5 mot 3 för att Justin Crandall skulle kopiera sin assist från 2-1 målet mot AIK till samma executor, nämligen Alex Hutchings som ju är vassare att sätta puckarna från ”fel” håll, dvs från höger än från vänster, vilket ju ska vara svårare, då du måste vända runt kroppen i skottögonblicket. Rätt lika mål, eller hur?

Justin Crandall skulle även svara för en fin assist till i matchen, då han osjälviskt la pucken bakåt i mittzon så Tyler Vesel kunde sätta 0-2 i tom kasse. Han kunde gott ha försökt vänt om och försökt sätta pucken själv som i slutändan skulle gynnat honom själv, men så är våra spelare i år. De spelar inte för sig själv och en bättre CV, men vill nå lagmässig framgång och det triggar mig, det lag som sportchef Per Kenttä plockat ihop. Det är KAN bära frukt.

Starkt också att vinna när spelet inte klickar i, men säger som Justin Crandall sa efter AIK: –Good teams find a way to win.

Vi levererar inte denna kväll offensivt, men släpper till väldigt lite bakåt och med målvakter som Joe Cannata och denna kväll världens bästa backup i Mattias Pettersson är vi oerhört svårslagna. Matte håller alltså sin tredje nolla på sex spelade matcher denna säsong. Hur bär sig karl åt att vara så redo när han så sällan får chansen? Snacka om mentalt stark! Han står var sjätte match och agerar som han han aldrig gjort annat. Tack Matte!

Denna kväll noterade vi också att förre Bofors-ikonen Daniel Wessner debuterade som hockeyallsvensk domare i mötet mellan Mora-AIK. Tycker det är märkligt att inte fler f.d. spelare tar den vägen. Är helt säker på att Wessner dömer SHL inom kort. F.d. elitspelares känsla för spelet gör att de förstår spelet direkt och kan avancera snabbare. Ser fram emot att se en match live med honom som domare.

Vi nöjer oss där och börjar så smått blicka fram mot onsdagens hemmamöte med Södertälje, som i går kanske släckte BIK Karlskogas drömmar om en hockeyallsvensk final?

Era reflektioner efter Västervik? Skriv en kommentar..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

3 thoughts on “Reflektioner efter Västervik

 • 11 januari, 2020 kl. 10:14
  Permalänk

  Tycker detta var en trevlig läsning.

  Fint att Pettersson lyfts fram också och att man också uppmärksammar det svåra att inte spela i flera matcher för att komma in och spika igen.

  Fantastisk insats. Hoppas han ges en bra signal från lövenhåll och att han får chansen mot ssk nästa match oxå.

  Så får cannata stå ”derbyt” mot Timrå sedan.

  Ingen tvekan om vem som är etta men det handlar om att ge rätt signaler. Pettersson har precis som de flesta steppat upp enormt till denna säsong.

  Svar
 • 11 januari, 2020 kl. 11:38
  Permalänk

  Enorm eloge till MP som gör det så otroligt bra när han väl får spela. 3 nollor på 6 matcher är ju helt sanslöst. Fy faan va gött att ha en så suverän andremålvakt som verkligen tar chansen när han får den. Måste kännas oerhört skönt och tryggt för alla spelare oavsett vem vi placerar mellan stolparna. All heder till MP.👍👍👌👌

  Svar
 • 11 januari, 2020 kl. 15:56
  Permalänk

  Vi njuter av tabelläget och att alla snackar hockey i Umeå igen efter de djävulskt år vi fått utstå tidigare. Sköna 3 pinnar men….Tycker att vi skall kunna prestera bättre. Tyvärr tror jag det inte räcker hela vägen till SHL i år. Förhoppningsvis inom 3 år men i dag har vi tyvärr inte orken ändå in i kaklet. Njuter av läget idag och fasar för slutspel mot MODO. Hoppas ha fel av hela mött hjärta.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: