Reflektioner efter Västerås

Bli nollad i en hemmamatch är aldrig OK, även om motståndet var bra. Noll mål på 14 minuter powerplay är inte heller OK. Här kommer mer reflektioner.

Löwe var tillbaka i hallen i sin nya mundering. Man kan säga att han såg lite fräschare ut.

 

IMG_3032

 

Foto:Lövenbloggaren

Vi fick inför matchen se TIFO:t vi tidigare idag hintade om och det var riktigt vackert. Bra jobbat Green Devils.

21143634380_aa12ebf1c0_z

Foto:Axellöf

Vi fick även bevittna när Kevin Lindskoug utsågs till fjolårets spelare av ”Sällskapet gamla lövare”. helt rätt val och något som vi själv utsåg tidigare i år (läs HÄR).

21143856388_6427e31c94_z

Kevin, odiskutabel etta ifjol. Foto. Axellöf

Mer Kevin. Vi noterade för någon vecka sedan att Kevin ”tappat” sin reklam på benskydden. Nu var de åter i ett helt annat mer beständigt material.

21321046502_0845b5fbb8_z

T3 väl synligt igen. Foto: Axellöf

Matchen då? Ja, vi gör ingen bra match. Visst hade vi tryck då och då och då främst i den andra perioden, men allt stavas powerplay och inte ens där var vi vart vi varit under försäsongen. Visst kan man luta sig emot ursäkter att ” det är premiär” m.m. etc. etc och visst är Västerås bra, men vårt spel främst i fem mot fem lämnar mycket att önska.

Västerås kändes rejält mycket tyngre och kvickare än vi och det kunde man exempelvis se i den tredje perioden då de ofta dumpade pucken på Kevin som nästan innan han fångat pucken hade två VIK-forwards i nyllet som inte gavs en chans att spela ut pucken. Vart var våra backar?

21143630360_6a12b88b4d_z

Västerås gav oss inte mycket utrymme i skottsektorn. Här är det Lucas Sandström som får smaka på hårda gurkor. Foto:Axellöf

I matcher av den karaktären vet man redan från början att första målet skulle vara enormt viktigt och det blev till slut bara ett lag som gjorde mål, det i en tredje period som på något sätt såg ut precis som de gjort i övriga matcher. Björklöven faller tillbaka rejält och låter sig bli översköljda gång på gång. Laget blev oroväckande stillastående och efter Västerås vackra 0-1 (så ska ett avslut sättas) så kunde man skönja en osäkerhet hos de flesta i Löven.

Kan vi då hitta några positiva inslag? Självklart. Hade vi exempelvis fått in en puck i den andra perioden då vi vid ett av våra många powerplay parkerade i Västerås zon under samtliga 120 sekunder så hade vi självklart fått en helt annan matchbild. När Västerås sen får första målet så pass sent i matchen är de ytterst svåra att få hål på. Inte en tillfällighet att de bara släppte in 10 mål på 7 träningsmatcher under försäsongen. Å andra sidan gjorde vi 22 mål på 7 träningsmatcher, men det såg man tyvärr inte mycket av.

Lucas Ekeståhl-Jonsson fick pris som bäste hemmaspelare, men han hämtade inte ut priset av besvikelse trodde vi först, men det berodde på helt andra orsaker. (Se separat inlägg HÄR).

Lucas ”Killen som aldrig får ett domslut med sig ” Sandström, var precis som de andra i laget inte alls nöjd efter matchen. Dock brukar ”Dr Jekylle & Mr Hyde” lyckas med det andra inte lyckas med. Många brukar smälla upp båsdörren, men Lucas la armen bakom och gav sen båsdörren en tryckare så han klämde sin egen arm. Såg nästan ut som ett destruktivt beteende. Nu gick det så pass bra att han sekunden efteråt orkade kasta klubban in i spelargången. Sen kan jag på något plan förstå honom. Utebliven straff, 2 minuter för roughing efter att ha fått tre slag i ansiktet och nedslagen framför Västerås mål i den tredje perioden utan agerande från domare Schilken. Vi kan nog bara vara överens att de två inte är överens.

20680009542_e271a4fe23_b

Lucas hade tyvärr inte tungan rätt i mun denna kväll. Foto: Axellöf

Dagens bästa? Jonas Emmerdahls svar i matchprogrammet.

emmerdahl1

Nä, det är bara att bryta ihop och komma igen. På söndag får Timrå äta upp den här insatsen.

 

One thought on “Reflektioner efter Västerås

 • 12 september, 2015 kl. 14:46
  Permalänk

  Kanske man trodde för mycket på löven i denna match.
  Inte blev man så impad av laget eftersom västerås var ett snäpp bättre i alla formationer tyckte jag.
  Nä inte vet jag men hoppas att det blir bättre ..redan i morgon.
  Men att laget ska vara en av dom 2 svårt att tro till våren.
  Men som sagt det är bara början!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: