Reflektioner efter Västerås

Efter mycket mediokra 1-3 mot Pantern studsade laget tillbaka rejält när man igår plockade fram rätt redskap och besegrade Västerås med 2-0. Här kommer fler reflektioner.

Vi fick ju se en riktig frejdig förstaperiod som förstås med fansens ögon var se värt trots 0-0, men det kändes lite som fotbollslag utan mittfält. Att Västerås inte riktigt kommit in i den hockeyallsvenska kostymen är förståeligt, men att ett lag med klara SHL-ambitioner inte kan stänga igen bättre i mittzon är lite oroväckande.

Med lite tur hade vi fått ledningsmålet väldigt tidigt då Cody Murphy, som börjar se piggare och piggare ut, hade en puck i ribban innan en och en halv minut var spelad, men perioden slutade som sagt mållös trots varsitt powerplay och en del halvchanser. När det gäller hur Fagervall matchar laget så ser det bra ut på den fronten, förutom på en punkt. Jag förstår inte varför man använder Fredric Andersson i lagets penalty killing? Marcus Jonsson och Mattias Granlund är ett klockrent par och att han kör Jacob Peterson är logiskt då han inte spelar powerplay, men varför ska Freddan köra dubbelt? Och Cody Murphy ingendera? Kör ihop Murphy och Peterson och låt Andersson fokusera att vara pigg när PP-lägen dyker upp. Nå, nog om det.

I en andra perioden skulle så Västerås bjuda oss på det första målet. Ja, eller bjuda och bjuda, men assistera på ett mycket snyggt och onödigt sätt, men målet gjorde kapten Fredric Andersson då helt själv. Han fick ladda nåt så djävulskt, så Dahlbom inte kunde hålla pucken och ledningsmålet var ett faktum. Frågan är om inte Anderssons klubba rent snuddade lamporna i taket? Sällan man ser någon få ett sånt läge och någon som laddar så friskt? I det läget bjöd å andra Västerås just friskt och vi borde kunnat gjort något ytterligare mål, men efter periodens powerbreak kom Västerås igång och Oskar Masiello fick göre en del riktigt fina räddningar, främst i sidled. Mitt i allt kunde vi snyggt utöka ledningen efter en finfin passning av Jacob Andersson till namne Peterson och 0-2 var ett faktum.

I den tredje perioden städade löven av matchen på ett mycket effektivt och bra sätt, något man efterfrågat under en lång tid. Tror jag sällan sett löven släppa till så få målchanser i en tredjeperiod i ledning. Sen gäller det förstås att ha lite tur också och tänker då främst på Masiellos räddning efter 17.05 där han liggandes på isen med en hoper spelare kring sig får ut högerbenet just när pucken ska glida in i målet. En bra målvakt ska ha lite tur.

Sen höll ju Cody Murphy på att sätta 0-3, men hans friläge slutade med ett stolpskott. Han kan gott vänta med att ha marginalerna med sig till nästa match.

Efter en sån här insats är det svårt att inte hylla hela laget, då det verkligen var en laginsats, men självklart måste man lyfta Oskar Masiello i målet efter hållen nolla. Stabilt även från backparet Alexander Hellström och Simon Backman. Cody Murphy blir bättre och bättre, fjärdelinan med Mattias Granlund och Marcus Jonsson på varsin sida om Jacob Peterson visar upp fint spel över hela isen. Kanske inte fel att Jacob Andersson inledningsvis skjutit som att han hade ett automatvapen i handen. Västerås trodde nog på skott även ikväll och vilken assist det blev? Lagkapten Fredric Andersson nyttig med mål, dödade utvisningar och bra pådrivare. Sen att Mikko Pukka tekade och vann den? Missade jag faktiskt..

Ja, kan vi nu hoppas att vi dragit åt skruvarna så vi får mer stabilitet framöver, likt vi hade idag och kanske skaffat rejäla skyfflar så att ev djupdykningar inte blir lika djupa framöver? Nu ska vi inte dra för stora växlar av den här insatsen. Det finns mycket kvar att jobba på, exempelvis måste man börja leverera i powerplay. Sen är en orsak i mina ögon att det ser ut som det gör den allt för högt uppställda målsättningen. Det här ska vara ett svårslaget lag, men att konstant snacka om topp två hjälper ingen. Visst måste man tänka som en vinnare för att bli en vinnare, men i mina ögon är det här ett lag för topp fem, inte mer och det är inte att vara kritisk utan realist. Sätt en realistisk målsättning utefter trupp så får vi med största säkerhet ett realistiskt resultat.

Era reflektioner efter matchen?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Reflektioner efter Västerås

 • 7 oktober, 2018 kl. 15:03
  Permalänk

  Mycket , Mycket bättre en bra genomförd borta match där vi hade marginalerna på
  vår sida för en gångs skull….Masse i mål var grym, Försvarsspelet var bättre inte så
  många onödiga pucktapp och slarv i egen zon…MEN uppspelen finns mycket att önska
  oftast så sitter passen på skridskon eller bakom eller 2 meter framför, dom tappar så
  mycket fart i uppspelen så det blir svårt att komma i samlad trupp med kontroll i anfall
  sedan måste PP bli bättre det liknar kattskit, så långsamt o omständigt…..Nä men ett
  stort steg framåt, hoppas på samma borta mot Almtuna med bättre uppspel o ett fungerande
  PP så ser det här bra ut:):):)

  Svar
 • 8 oktober, 2018 kl. 00:08
  Permalänk

  Mmm men nu är det inte så enkelt så att det kommer se bra ut !

  Det e helt oroligt att så många spelare kan underleverera samtidigt .. ser ut som ett hönshus! Som om ingen tränat ihop någonsin tidigare .
  Pinsamt när man tippat upp sig själva så högt i tabellen .. gjort en hyffsad satsning . O snackar om vinna serien o shl spel .

  2 matcher har varit bättre men låååååångt ifrån godkända .

  Pinsam start på säsongen! Föreningens mål shl ?? Närmare div 1 skulle jag säga . Usssh !

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: