Reflektioner efter Västerås

Den som satte spelschemat visste vad den gjorde och den som sen fick det ärofyllda uppdraget att regissera matchen bör ligga bra till för en Oscar. Här kommer fler reflektioner.

Just nu ska vi bara glädjas åt att vi vann och behåller statusen som hockeyallsvensk förening. Grabbarna och alla i T3 Center stod för en magnifik insats. Summering om varför det gått som det gått tar vi framöver. Dessa tankar skrivs långt efter midnatt då det tog mig och sambon över två timmar att ens ta oss från hallen. Orsaken till det var att, vidskeplig som man är, så hade sambon tryckt upp en special t-T-shirt till vår ettårige son då varken hans matchtröja eller Löven fleece gett seger på hemmaplan på sistone. Den nya tröjan gav seger (som för övrigt kan beställas som den är eller med annan valfri text HÄR) och ska då givetvis signeras och ramas in och som det signerades.

Tog förvisso två timmar då exempelvis Kim Karlsson kl 22:45 inte ens fått av sig skridskorna, men skam den som ger sig. Det gav också en hel massa då vi fick chans att ta ett snack med VD Jocke Gustavsson, målvaktstränare Marcus Ekman och de flesta av spelarna. När vi exempelvis tackade Zack Hamill för en bra match och ett grymt mål så svarade han. -YEAH, HOLY FUCK! …

och Hamill förresten, ni som följer mig på Twitter och Instagram vet att jag ofta söker efter tecken i vardagen, ofta skanners av olika slag under matchdag. Denna dag blev det middag på burgerhaket i foodcorten på Avion. Där fick vi nr 3 och när vi handlade på Willys fick vi nr 6. OK, nr 3…visa hjärta som Alexander Hellström…nr 6..Kim Karlsson avgör? Sen kommer vi på hallen och inser att tecknen var för de knattar som skulle presenteras inför matchen. OK, fine…tecken på att vi vinner och således har en framtid. Sen inser man efter matchen, likt en kriminalare att det var Zack Hamill som var tecknet! Den som vill köpa manuset till den här filmen får betala lika mycket som han fick hen fick för denna matchen. Inte ett öre mindre.

Vad hände mer efter matchen? Ja, tror det var lätt att räkna in fler spelare som haltade än de som inte haltade. Det visar lite på insatsen ikväll. Lucas Sandström utbrast -Det är var som att vinna Stanley-Cup, SM-Guld och VM-Guld på samma gång!

Jocke Fagervall tittade förbi och när vi menade att laget avslutade bra så svarade han. -Den som skrev manuset till det här ska jag slå ihjäl, med glimten i ögat.

Från omklädningsrummet hördes MIKKO…PUKKA…MIKKO…PUKKA! hur många gånger som helst.

Men Jesper Jäger då? Det är nog tur att han verkar vara höjdrädd, annars vete fan vart han hade tagit vägen!

Till slut råkade målvaktstränare Markus Ekman komma förbi som såg till att vi fick alla spelare att signera och sen blev det ett långt förtroligt samtal om både ditt och datt. Tack Marcus, vi hoppas innerligt att du blir kvar kommande säsong. Medan vi satt där och pratade så satt halva laget kvar i omklädningsrummet (kl 23.10), såg reprisen av matchen och sjöng med i Green Devils ramsor!

Brandlarmet då? Inte konstigt att det utlöstes så heta som Björklövenspelarna var i slutet. Starkt av domare Peter Lyth att stå emot då reglerna säger att du ska blåsa av matchen, men han insåg var som orsakat larmet och släppte på matchen. Tumme upp!

Vi träffade förresten avstängde Niklas Pavel i den andra periodpausen som han ingav ett visst lugn.

När vi sen träffade den alltid så sympatiske Mats Lavander i samma paus som tyckte vi borde lugna ner oss typ ”Det här fixar grabbarna” så borde vi fattat. När Mats efter matchen var ned i omklädningsrummet och gratulerade grabbarna så klämde lagkapten Stefan Öhman på hans lår och menade att han såg vek ut. -Jag är lite vek, svarade Marre.

-Heaven and hell..and heaven again, som Mikko Pukka uttryckte det efter matchen.

En av de första att gratulera Björklöven var Russ Moyer. Stort!

Sen led man givetvis med Västeråsspelarna som snabbt lämnade Umeå, men hann byta några ord och vi försäkrade varandra om att vi kommer att mötas kommande säsong.

Denna match visar också att med stängda ligor får vi aldrig uppleva dom känslorna som alla som känner något för Björklöven eller Västerås upplevde igår. Björn Oldén beskrev det så bra på Twitter.-Man blir ju knappt förvånad längre över vilka manus idrotten skriver! Så vackert och så vidrigt på samma scen! Det är svensk idrott när den är som bäst. Och det är de här matcherna som SHL vill få bort. Sjukt hur fel det blir när pengarna tar över förståndet.

Avslutar med ett citat från C Mores och exlövet Fredrik Warg:

Dramatik. Känslor. Hopp. Förtvivlan. Vinnare. Förlorare. Brandlarm. HOCKEY❤ Tack Björklöven och Västerås!!

4 thoughts on “Reflektioner efter Västerås

 • 4 mars, 2017 kl. 10:12
  Permalänk

  Det har aldrig känts så skönt att säsongen är över. Jag tror nog att vi klarat kvalet men 5-6 veckors ångest hade man nog inte orkat med. Finns ju massor av saker man inte begripit under denna säsong men nu är det bara att glömma och titta framåt. Vilken fantastisk avslutning. Tack GD, tack ”skäggige mannen”. Hoppas Björklöven förstår värdet av en bra klackledare och uppmärksammar honom på något sätt. Gratis säsongskort åtminstone.

  Svar
 • 4 mars, 2017 kl. 10:23
  Permalänk

  Hoppas SHL-PAMPARNA tar lärdom och inte bara ser till pengarna och sitt eget( har dock ingen större förhoppning)…När en match för att undvika!! neg.kval i Allsvenskan har den här inramningen så är det ju totalt vansinnigt att i princip stänga ligorna. Vore tragiskt och i längden kontraproduktivt för Svensk hockey. När det finns så många klassiska lag i Allsvenskan borde man istället uppmuntra till mer spännande och jämlika kval för publikens skull!!

  Svar
 • 4 mars, 2017 kl. 11:34
  Permalänk

  Mycket vill ha mer är ett ordspråk som de flesta med miljoner på kontot har. Det hade säkert drabbat oss och Löven i samma situation tyvärr. Ju mer man har, desto mer vill man ha är ett annat. Därför håller sig de rika, just rika.
  Men man bara måste lyfta på hatten för Fagerballe o grabbarna i Löven, även hackkycklingarna levererade igår. Lej, Högberg o såklart Hamill. O Werner, så bra o lugn han var ikväll oxå (mora senast)
  Känns verkligen bra idag även om säsongen är slut på tok för tidigt, hade ju hoppats på ett roligare kval.
  Vi hörs

  Svar
 • 4 mars, 2017 kl. 12:39
  Permalänk

  Jag är så nöjd med backparet Pukka – Pavel. Så jäkla bra de senaste matcherna.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: