Reflektioner efter Västerås

Styrdans i hörnen, bleka avslut och en grym Henrik Lundberg i Västeråskassen. Där har ni några reflektioner efter 2-0 förlusten mot Västerås på bortaplan. Här kommer fler reflektioner.

En fundering man hade var väl om man skulle få använda epitetet ”släkten är värst” efter matchen då vi hade fyra exvikare i Löven och två exlöv i Västerås. Nu blev det väl inte så, utöver att Henrik Lundberg ryktades till Löven inför säsongen och han blev ju till slut tungan på vågen.

Västerås 18-årige Hampus Wallin sprang in på isen på värmningen totalladdad och så hade han skridskoskydden på!!!

Vi inledde klart bra och förde matchen i den första perioden och tvingade exempelvis Västerås till timeout redan efter 5.57. Hade vi fått hål på Lundberg där hade vi förstås fått en helt annan matchbild, men det är målen som räknas och vi hade förtvivlat svårt att skapa bra lägen.

Tyvärr kom ju Västerås 1-0 mål väldigt olägligt och i en situation som inte alls kändes farlig, men ett felbeslut av Lucas Ekeståhl-Jonsson som av någon anledning ska ge sig ut på puckjakt trots att vi redan har tre man i situationen vid sargen lämnade Marcus Bergman helt ren framför mål och inte ens eminente Adam Werner kunde stoppa det skottet. När det gäller just Lucas Ekeståhl-Jonsson så är det hårt att säga, men just nu kompenserar inte hans offensiva bidrag för de misstag han gör i egen zon.

Jag skulle vilja se mycket mer rakt spel av Löven när vi kommer in i anfallszon. Jag gillade vad jag såg i uppspelsfasen i egen zon och i mittzon, men i anfallszon måste vi bli mer rakt på mål. Kommer du in i zon ska du inte söka trygghet ut i sarghörnen bara för att där gör det mindre ont. Man ska in innanför tekningspunkterna och söka skott. Nu dansar vi runt i zonen på utsidan där Västerås förstås vill ha oss. Det ser bra ut att vi är i zon stor del av matchen, men hur många vassa chanser skapade vi därifrån igår? Ingen! En riktigt bra chans skapade vi i ett flygande anfall och det var när Nicke Johansson fick typish öppet mål. Hade han valt att sätta pucken högt, vilket man alltid ska i det läget så hade vi haft mål där. Sen hade vi väl ett par styrningar som var småfarliga, men utöver det var det många alibiskott om de ens gick fram. Många skott gick i täck eller på klubbor, ofta pga av att vi tar för mycket tid på oss att avlossa skotten. Frågan är om vi bara passar Västerås försvarsspel dåligt eller är vi för klena helt enkelt? Sen måste man tillstå att om vi är ett lag av kvalitét så ska vi kunna hitta nycklar att dyrka upp ett sådant igelkottförsvar som Västerås ställer upp med matchen igenom.

Riktigt tråkigt var det ju att Cody Murphy utgick med ny befarad knäskada. Oklart om det är samma som han slagit upp.

Sen var vi väl som fågelholkar alla som följde matchen när det gällde domarteamet. Nog hittade jag väl en 3-4 utvisningar per lag, men här bestämde man sig att plocka upp pipan med 8 sekunder kvar av matchen. Märkligt.

Nä, den här segern hade vi behövt. Inte ovanligt att vi låter lag bryta sina negativa streaker när vi lät Västerås ta sin första tre poängare på hemmaplan.

Vad är era reflektioner efter matchen? Skriv en kommentar…

5 thoughts on “Reflektioner efter Västerås

 • 27 oktober, 2016 kl. 07:30
  Permalänk

  Såg inte matchen men, låter som att spelarna var bekväma? Kan det vara så att när några (sjuklingar) kommer tillbaks slappnar övriga av? Hoppas de taggar till inför imorgon. Forza Löven

  Svar
  • 27 oktober, 2016 kl. 07:56
   Permalänk

   Precis vad jag tror också
   Nu när folk kom tillbaka så blev vi för bekväma och det funkar inte vid svår bortamatch.Funkar aldrig annars heller

   Svar
 • 27 oktober, 2016 kl. 07:50
  Permalänk

  Skotträning med precision vore önskvärt. Nu skjuter vi 9 av 10 skott som träffar mål i magplattan på målvakten. Christian Bull förste syndare i gyllene friläge. Där måste vi bli bättre. Tycker också de flesta behöver träna på direktskott. Kan inte låta bli att tänka på vad Palmebjörk eller Hutchings kunde ha betytt med deras förmåga till snabba avslut. Måste också berömma Jakob Andersson som i mina ögon blivit en ledande back med ett jäkla krut i bössan, rena rama Lasse Karlsson klassen, lite mer träff på mål bara tack. Pavel, som inte platsade de första matcherna, känns nu klart trygg och en given spelare i laget.

  Svar
 • 27 oktober, 2016 kl. 13:20
  Permalänk

  Jag tycker Fredriksson och Pavel gör en riktigt bra match – IGEN!

  Öhman är som alltid en klippa – stabilitet som behövs.

  Svar
 • 27 oktober, 2016 kl. 18:08
  Permalänk

  Det var ju just den här typen av hörnrunkande som jag trodde vi skulle slippa i år när vi värvade en massa brunkare. Skott, retur o ett jävla jobb! Rakt på mål i alla situationer….bah
  Sitter ju o gäspar när Löven är i anfallszon

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: